Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugekommentar #112 Der er så meget aktieinvestorer ikke ved!


117025 ProInvestorNEWS 30/11 2023 19:04
11
Oversigt

Hvorfor stiger aktien ikke på et positivt regnskab? Er bunden nået? Er der nogen, der ved noget? Der er virkelig meget, som vi aktieinvestorer ikke ved om de aktier, vi har kastet vores kærlighed på. Det er udgangspunktet for denne ugekommentar. Og én af Helge Larsens erfaringer er, at nogen aktier bare anses som usexede, og folk hellere vil være med på en trend. Især i 2023 har vi set et skævvredet marked med få absolutte vindere.

Denne video er ikke en anbefaling om køb eller salg af aktier. Helge Larsen har aktier i Novo, Genmab og Zealand Pharma.




2/12 2023 09:50 EliotSpitzer 12117043



Helge - Tak for endnu et godt indlæg, hvor du deler hvad du "har på hjertet" (for at bruge dine egne ord). Jeg tror det er vigtigt at have en "stemme", som din der kan dele af sine erfaringer og være med til at hjælpe på at flest mulig bevare jordforbindelsen når de invester.

Jeg har en hustru som er uddanet indenfor psykologi. Vi har hver vores aktieportefølje, som vi har ansvar for men vi diskutere meget hinandes investeringer. Det er tydeligt at jeg er meget mere drevet af en "econmic man"-agtig tankegang end hende. Jeg prøver at se efter "rationelle" forklaringer på "narrativet", som ligger bagved kurs og nyheder. Min hustru anlægger meget mere en "investor psykologi" perspektiv på sine investringer, hvor hun tager højde for ideer omkring, hvordan mennskelig tænkning og mere følelsemæssige aspekter spiller ind på menneskelig handling. Det interessant er at når hun har mest fremgang står mine investringer stille og omvendt. Det sikrer en fin balance, hvor risiko bliver godt håndteret.

Midt i mellem disse to forskellige tilgange tror jeg der ligger et central begreb, som jeg har lært en del om tilbake i tiden da jeg beskæftiget mig med organisationsudviling og det er begrebet "sensemaking". Vi mennesker har en natur, hvor vi gjerne vil prøve at få mening og forståelse ud af det som sker i vores omgivelser. Hvis man skal have stor dybe på rationel forståelser kræver det at man har tilgang på information og har tid til at tænke. Det har man ikke på aktiemarkedet. Men sensemaking kræver også indsigt i de mere følelsemæssige aspekter, som spiller ind på at menneskelig handling og beslutningstagning.

Helge - det er netop realstiske forventninger til denne sensemaking proces på aktiemarkedet, som jeg syntes du er så dygtigt til at formidle (og som er ekseplifiseret i din video). Budskabet trænger også ekstra godt igennem fordi du kommer fra en baggrund, hvor du ikke tilhøre professionen af professionel økonom uddannet eksperter fra finanssektoren (uden at det skal opfattes som kritik af dem). Jeg håber at du vil forsætte dine utrættelig forsøg på at formidle dette budskab. Jeg setter i hver tilfelde stor pris på det.



TRÅDOVERSIGT