Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic er (stadig) de privates handelsfavorit


117495 Helge Larsen/PI-redaktør 22/12 2023 11:21
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Bavarian Nordic, AMBU, Nordea, Jyske Bank og Zealand Pharma har højeste handelsbevågenhed



I 2023 har Nordnet udbygget sin position, som der hvor de private danske investorer er med til at sætte sætte prisen på og også pris på virksomhederne markedsværdier. Her er lidt uddrag og højdepunkter fra vores egne beregninger:

Når det kommer til den absolutte handelsfavorit er Bavarian Nordic øverst og i sin egen liga. Mere end hver 5. aktie og undervejs og i spidsbelastningsperioder op til 1/3 eller endda mere af den daglige omsætning, står de private nordnettere for.

På en #2 plads lige efter kommer AMBU. Det er historien om forventningen om det gode potentiale efter en meget hård tid, som holder ved. Samtidig virker markedsudsvingene animerende.

Investorerne bliver i Nordea og Jyske Bank formentlig bl.a. tiltrukket af et "investeringsdilemma": Samlet for 2023-2025 vil 40-45 % af den nuværende aktiekurs blive tjent hjem, hvis analytikernes estimater holder. Høj indtjening "modsvares" af lav prisfastsættelse.Se venligst yderligere her

Zealand Pharma er just rykket op i C-25 og de private investorer har/er i høj grad fulgt med i den udvikling. Zealand Pharma er blevet opfattet som det gode og interessante vedhæng til Novo Nordisk.

Carlsberg, DSV, Novozymes, Chr. Hansen og Tryg har lav handelsbevågenhed


Carlsberg er formentlig tættere på forbrugerne end de er i investorernes optik. Handelsmæssigt indtager de "udenfor radaren" position
DSV er en stor aktie. Investorerne handler ikke så meget med den. De ejer den bare.
Novozymes og Chr. Hansen har været lagt på "handelsis" siden annoncering af deres fusion uden de helt tydelige økonomiske synergier.
Investorerne er Tryg(ge), i udbytteaktien som ligger fast i porteføljerne.



1/3 af danske handler sker hos Nordnet

Anslået 50-60 % af den samlede omsætning sker i algoritmer
Anslået 70-75 % af den samlede omsætning sker igennem udenlandske mæglere og algoritmer
Anslået 1/3 af den omsætning som indbefatter en dansk slutkunde med danske aktier uden en algoritme, sker igennem Nordnet



Figur: Oversigt over Nordnets estimerede markedsandel for C25 selskabernes omsætning for 2023

Kilde: Nordnet beregninger




TRÅDOVERSIGT