Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skal renten hurtigt ned til 1% igen?


117769 Markettimer 4/1 2024 17:30
3
Oversigt

Hej alle,
I denne video har jeg gjort mig lidt tanker om renterne i USA og Europa. Her kigger jeg både på FED, ECB, Dot plots, inflation og meget mere.




6/1 2024 18:09 stocktiger 0117818



Så længe arbejdsmarkedet er oppe, er renterne muligvis passende. Renterne bør holdes oppe et længere stykke tid endnu, kunne være et år eller længere. Inflationen ser ud til at dykke i stigningstempoet men forbrugernes købekraft blev væsentligt forringet sidste år og er bagefter selv hvis lønnen går en smule op. Fornemmer, at forbrugerpriserne IKKE er faldende. Hvis centralbankerne sænker renterne markant allerede nu, kan prisstigningstempoet "eksplodere" igen. Tror at inflationen langt fra er under kontrol. Inflationen i Tyskland og Frankrig steg i de seneste tal der kom i denne uge.
Giv os først en omgang solid deflation så vores penge kan få bare lidt værdi tilbage igen. Politikerne har lige udskrevet en regning på 7,7 procents afgiftstigning på brændstof. Opdagede derudover lige nogle hurtige "årsskifte prisstigninger" på visse dagligvarer i Bilka da jeg handlede tidligere idag. Salling's "priserne skal ned" er tidlig aprilsnar..



10/1 2024 12:59 StockBull 0117904



Deflation vil ikke være godt for så falder aktierne typisk med +30%. Det som er tilbage er, at se om Fed-rentenedskæringerne kommer hurtigt nok og væsentligt nok til at undgå en amerikansk hård recession, især med tanke på, at pengepolitikken arbejder med 'lange og variable forsinkelser' Meget tyder på recession i H2-2024 og en tidlig rentenedsættelse kan måske medvirke til recessionen bliver mild.



TRÅDOVERSIGT