Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma announces directed issue and private placemen


117872 exitnu 8/1 2024 23:03
Oversigt




9/1 2024 09:01 exitnu 2117878



God timing til sådan en rettet emission: det helt rigtige tidspunkt hvor kursen er høj - og så endda uden at give en stor rabat.



9/1 2024 18:01 Aps invest 5117886



Zealand om kapitalforhøjelse: To fonde rakte ud til os
16:39
Zealand Pharmas kapitalrejsning mandag aften er sket på foranledning af to fonde - én fra USA og én med base i Storbritannien.

Det oplyser Zealand Pharmas ledelsesteam med Adam Steensberg i spidsen i et fælles emailsvar til MarketWire tirsdag.

- Kapitalrejsningen er en rettet aktieemission til to langsigtede, strategiske og støttende aktionærer, som har rakt ud til os.

- Den ene fond er en stor dedikeret life science fond fra USA, og den anden er en stor global fond med hovedkontor i London, oplyser Zealand i emailsvaret.

I alt rejste biotekselskabet mandag aften 1,45 mia. kr. via salg af nye aktier til kurs 386,45 kr. Det svarede til en rabat på bare 1 pct. sammenlignet med lukkerekorden mandag på 390,40 kr.

Netop det faktum, at rabatten var så begrænset, som den var, er et stærkt tegn på investorstøtte og -tillid, lyder vurderingen fra det amerikanske børshus Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Selv melder Zealand da også om stor investorappetit.

- Vi kan sige, at vi i hvert fald ser rigtig god interesse i Zealand fra de investorer, vi løbende taler med, skriver ledelsesteamet.

Selskabet har de seneste dage deltaget på investorkonferencer arrangeret af Goldman Sachs og JPMorgan, og aktien er alene fredag og mandag steget henholdsvis 5,2 pct. og 5,8 pct. Desuden ligger Zealand tirsdag til at sætte rekord for anden børsdag på stribe - denne gang efter et kurshop på 4,6 pct., til 408,20 kr.

Selve aktiekursen ønsker Zealand ikke at kommentere, men selskabet peger på, at der er en voksende anerkendelse af, at der er behov for væsentligt flere lægemidler til behandling af fedme og fedmerelaterede sygdomme som fedtlever og Alzheimer's sygdom.

Og med de ekstra penge har Zealand nu sikret finansieringen af sin lægemiddeludvikling flere år frem.

- Vi står med et meget stærkt kapitalberedskab nu, som tillader os at styrke investeringerne i vores differentierede aktiver til fedme og fedmerelaterede sygdomme yderligere. Med de nuværende planer har vi en runway ind i 2027, lyder det fra Zealand, der planlægger flere studier i den kommende tid.

- Med kapitalrejsningen kan vi investere yderligere i vores differentierede aktiver til fedme, herunder omfattende Fase 2b studier for amylin-analogen Petrelintid og GLP-1/GLP-2 receptor dobbeltagonisten Dapiglutid med forventet start i henholdsvis sidst 2024 og start 2025, lyder det fra Zealand.

.\˙ MarketWire



10/1 2024 18:27 exitnu 1117910






11/1 2024 09:43 Aps invest 3117919



Zealand Pharma nævnes som muligt opkøb for Pfizer i jagten på fedmemarked
11.1.2024 08.38 • MarketWire •

Den store amerikanske medicinalkoncernen Pfizer leder efter en vej ind på fedmemarkedet, og her kan et køb af danske Zealand Pharma ifølge investorer være en indgangsbillet.
Pfizer er ganske vist i gang med at teste sit eget middel, Danuglipron, men lever det ikke op til forventningerne, kan det sende medicinalkæmpen på opkøbsjagt.

Det skriver Bloomberg Intelligence, der nævner Zealand Pharma og Viking som oplagte mål. Det sker på baggrund af en rundspørge hos investormiljøet i biotekindustrien, som Bloomberg har foretaget.

- Zealand Pharmas middel Survotide ser lige så godt ud som Eli Lillys Zepbound i forhold til vægttab, skriver Bloomberg.

Hos Zealand sker udviklingen i et partnerskab med Boehringer Ingelheim, som modsat Pfizer har begrænset kommerciel tilstedeværelse i USA, lyder et argument. En udfordring kan dog være, at Zealand Pharma ikke har en løsning på vej, der indtages oralt.

Det danske medicinalselskabs aktie har haft solid medvind den seneste tid og lukkede onsdag i rekordkursen 417 kr. efter stigninger de seneste fem dage.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT