Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udbytte Norske Aktier på aktiesparekonto (og generelt)?


117971 SLX 14/1 2024 13:00
Oversigt

Hej ProInvestorer,

Mit navn er Sebastian og dette er mit første indlæg på sitet. Jeg har interesse i, og har også købt, norske aktier, da jeg er overbevist om, at de har nogle selskaber af høj kvalitet. Eksempelvis har jeg en position i Equinor (EQNR.OL). I denne forbindelse er jeg i tvivl om hvordan udbyttebeskatning af udbytter på norske aktier helt fungerer. Jeg holder positionen på min aktiesparekonto, men er usikker på om det er en god ide ift. beskatning. Normalvist bliver man beskattet qua lagerbeskatningen på 17% af afkast og udbytter, men som jeg forstår det skal jeg svare skat af udbyttet i Norge og da der ingen dobbeltbeskatningsaftale er mellem Danmark og Norge (I hvert fald på Saxo platformen) så kommer jeg angiveligt til at betale 25% skat af udbyttet i Norge.

Det rejser et par spørgsmål:
1. Bør man, ud fra et udbytte-perspektiv, overhovedet have norske aktier på sin aktiesparekonto eller skal de på et almindeligt depot?
2. Jeg har læst at der er mulighed for at få skatterefusion på udbytterne så man får differencen mellem de 17% og 25% tilbage ved at søge om det i Norge. Er der virkelig hold i dette?
3. Ville i generelt holde udbytteaktier på en aktiesparekonto eller på et almindeligt depot? Noget i mig kunne godt tænke mig at holde udbytteaktier og ikke-udbytteaktier hver for sig, altså i hvert sit depot. Og havde egentlig tænkt at udbytteaktierne skulle være på aktiesparekontoen, så udbytterne kan geninvesteres når indbetalingsgrænsen på kr. 135.900 er nået.

Jeg håber på lidt sparring med nogen der har erfaring med de norske udbyttesaktier og gerne nogle af de problemstillinger jeg står overfor!

Fortsat god weekend!
/Sebastian



TRÅDOVERSIGT