Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Unge biotekvirksomheder med et godkendt produkt


118022 Faldt_i 16/1 2024 21:46
11
Oversigt

Hejsa
Nu har jeg i et stykke tid mest læst med på Proinvester uden at være særlig aktiv. Jeg har i de sidste par år kunne konstatere at der er én type aktier, som næsten står for hele mit overskud. Det er biotek/medicinalaktier, som jeg har købt op i efter at de har fået et produkt på markedet, men hvor salget stadig er i et tidligt stadie og virksomhederne stadig giver underskud, hvilket gør at de er prissat lavt. Af aktier kan bl.a. nævnes Veloxis, Horizon Pharma, Zealand Pharma, Y-mabs, Dynavax. Årsagen til at det er gode investeringer er, at usikkerheden omkring godkendelse af produktet er væk, og at firmaerne nemt bliver opkøbskandidater. Man tjener nok ikke 1000 % på dem, men de kan sagtens fordobles eller mere i værdi inden for et år eller to.

Synes det kunne være spændende at finde og diskutere flere af disse aktier, så derfor denne tråd.

Jeg kan selv starte med et firma, som jeg har aktier i og planlægger at supplere op i. Blev opmærksom på den i Genmab chatten.

TG Therapeutics
Biotek firma fra USA med et produkt på markedet, som er et D20 antistof til behandling af sklerose (RMS) og sælges under navnet Briumvi®. Det blev godkendt i december 2022 og salget startede i USA i januar 2023. Salg Q1 7 mio $, Q2 16 mio $, Q3 25 mio $, Q4 40 mio $. Estimat Q1 45 mio $ og 2024 220-260 mio $.
Market cap. 2.4 mia $ ved kurs 15.8. Den er pt. i nedtrend, da investorerne blev lidt skuffede over estimeret salg i Q1 og 2024.
Det er svært at vurdere om deres CD20 antistof er bedre end konkurrenterne, da der ikke er lavet direkte sammenligningsstudier. Jeg tor ikke der er nogle af firmaerne med et CD20 antistof på markedet, der tør lave et sammenligningsstudie, da de risikerer at ende som taberen. Her er et link til sammenligning af fase III studier: https://everyone.org/blog/briumvi-vs-ocrevus-vs-kesimpta Umiddelbart kan Briumvi® have en fordel med færre bivirkninger, da den binder lidt anderledes end f.eks. Ofatumumab, men der er ikke lavet en direkte sammenligning. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9246073/.

Hvad taler for:
- Stort marked for RMS og konkurrenten Novartis/Genmab´s CD20 antistof Ofatumumab solgte i Q3 for 657 mio $ med vækst på 124 % yoy, og markedet vokser voldsomt.
- TG Therapeutics har overgået egne salgsestimater for 2023, så sandsynligt at de kommer med opjusteringer i 2024.
- De er på vej med en subcutan version af Briumvi®
- God pengekasse og de har ikke brug for at hente flere penge
- Godkendelse i EU i juni
- Stærk partner i Neuraxpharm for ex. USA salg
- De fleste analytiker har købsanbefaling og kurstarget på gennemsnit 28 $ ifølge Yahoo finans.
Hvad taler imod:
- Stærke konkurrenter, hvor især Novartis/Genmab er foran, og de har allerede en subcutan version.
- Ud over Briumvi® er pipelinen lidt tynd
- Den er pt. gået i nedtrend.
Min konklusion: Markedet for RMS er meget stort og voksende, og med tanke på seneste salgstal for Kesimpta (Ofatumumab), tænker jeg ikke det er urealistisk med et salg af Briumvi® >1 mia, $ om et par år. Tror derfor kursen kommer til at stige stødt og har selv et kurstarget på 50 $, som dog nok bliver justeret ved salgstal de næste par kvartaler.





17/1 2024 09:25 exitnu 7118034



Tak for dit indspark. Især fordi du specifikt nævner en biotek-aktie (TG Therapeutics) som har kørt sidelæns det sidste års tid og netop ikke fremhæver aktien (og soler sig) på bagkant af en stigning ...



19/1 2024 20:08 EliotSpitzer 7118099



Hej Faldt i - Jeg har nogle nordiske kandidater for biotech listen som jeg syntes er interessante. Jeg kan nævne følgende og det er i prioriteret rækkefølge:

1. Ultimovacs
2. Bonesupport
3. Photocure
4. Camurus

Bonesupport og Photocure har begge produkter som har nået markedet og lever derfor lidt op til de kriterier, som du taler om. Men Ultimovacs står bare med en teknologi-platform som kan blive utrolig spændende, hvis de kliniske studier kommer ud positivt og noget peger i den retning.

Jeg kommer til at skrive om top 3 i de kommende uker og måneder i tillæg til andre aktier.

TG Therapeutics lyder interessant men jeg går af princip uden om amerikanske aktier for øjeblikket, hvilket bl.a. skylde skattemæssig forhold og meget skepsis til det amerikanske marked for tiden.



19/1 2024 20:31 Thorkild01 6118100



Analytikerne hos RedEye har i et par år varmt anbefalet BoneSupport, og mener stadig at der er et fint potentiale. Hvis interesseret kan man se RedEye's vurdering på nedenstående.

https://www.redeye.se/company/bonesupport?searchResult=0e296c16-8d86-3f02-9cb3-0dce5f007d16&query=Bonesupport&fromPage=FULL

Disclaimer:
Har selv investeret i selskabet efter at have set en præsentation på RedEye. Samme dag som Hansa Pharma blev præsenteret. Den købte jeg også, men det har dog hidtil været noget af et fejlskud :)



20/1 2024 21:43 Faldt_i 5118110



Hej Thorkild01. Synes også at BoneSupport er super interessant, og overvejer at købe en portion.
Hansa Bipharma er også en rigtig spændende virksomhed, som har sin egen tråd. Deres store problem er dog at de brænder utroligt mange penge af, og at de allerede slut 2024 nok bliver nødt til at hente flere penge, og en kommende emmision er bestemt ikke noget investorerne er glade for. Vil derfor ikke gå ind i aktien før, der er udsigt til at de kan lave et 0 resultat.



20/1 2024 21:36 Faldt_i 4118109



Hej EliotSpitzer
Tak for tipsene.
Kender ikke til Ultimovacs og Camurus, så dem vil jeg lige kigge nærmere på. Har tidligere haft en lille portion i Photocure, men synes deres salgsvækts går lidt langsomt, så solge mig ud for et års tid siden.
Bonesupport overvejer jeg stærkt at gå ind i, da de har et godt produkt, og ser flotte vækstrater. Dog er de også ret højt værdisat.

En lignende virksomhed, som er i et lidt tidligere stadie, er finske Bioretic Oy, som laver selvopløslige skruger til kirugi, som de eneste på markedet. Deres salg er ikke rigtig kommet i gang endnu, men kunne godt gå hen og blive stort. Når jeg lige får tid laver jeg også en analyse på dem. Har ikke aktier i dem.



21/1 2024 23:09 madcat365 2118114



må jeg anbefale at kigge på biovica, mener at aktien har et stort potentiale da de er igang med at sælge deres produkt worldwide, men har lige haft en emisssion som jo således har udvandet aktien, se evt mere på redeye



22/1 2024 10:10 EliotSpitzer 1118121



madcat365 - Vi taler om Biovica International AB (BIOVIC-B.ST) og hvor hovedproduktet på markedet er "DiviTum® TKa Test"? Det selskab ser faktiske ganske interessant ud baseret på et hurtigt scan, hvis vi tænker produkter og markedspotentiale. Det som trækker lidt ned er First North notering og der er både A- og B-aktier. I utgangspunktet ser det ut til at være high risk men hvis produktet er godt så kan det være værd at følge med her. Jeg vil se litt nærmere på det selskab.



TRÅDOVERSIGT