Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lidt lys for det grønne?


118304 Aps invest 26/1 2024 18:54
2
Oversigt

SCATC: FORNYBAR KRAFT ER MER KONKURRANSEDYKTIG ENN NOENSINNE -PILSKOG
26.1.2024 11.10 • TDN Finans •

Oslo (Infront TDN Direkt): Fornybar kraft er nå mer konkurransedyktig, relativt til alternativer energikilder, enn noensinne, noe som gir Scatec et godt grunnlag til å fortsette å akselerere veksten innen fornybar energi.
Det sier konsernsjef Terje Pilskog til TDN Direkt under selskapets kvartalspresentasjon fredag.

-Rentene tror vi i hvert fall har passert toppen og er på vei nedover, og ikke minst ser vi at komponentprisene er veldig lave, så det betyr jo at fornybar nå er mer konkurransedyktig relativt til alternative energikilder enn noensinne - så dette danner et veldig godt grunnlag for at vi kan fortsette å akselerere veksten innenfor fornybar, sier Pilskog.

Under kvartalspresentasjonen fredag viste konsernsjefen blant annet til at selskapet fastholder strategien sin om årlige brutto egenkapitalinvesteringer på i størrelsesorden 500-750 millioner kroner mot 2027.

Til TDN Direkt viser Pilskog til at Scatec først og fremst fokuserer på sol, vind og batterier, samt hybridprosjekter mellom disse kraftkildene.

-Vi ser mange gode muligheter fremover innenfor sol. Det kommer blant annet nye anbud i Sør-Afrika, hvor vi mener vi er godt posisjonert, og vi ser også gode muligheter i andre markeder, sier Pilskog.

De nevnte anbudene i Sør-Afrika er planlagt gjennomført i løpet av første halvår 2024.

-I tillegg ser vi økt interesse for hybridanlegg hvor man i økende grad kan levere fornybar kraft som baseload kraft, ikke bare en variabel. Det er jo det vi allerede har gjort i Sør-Afrika på Kenhardt-prosjektet, hvor vi leverer baseload kraft fra fornybar, som ble vunnet i konkurranse med også andre energikilder, inkludert fossilt brennstoff, sier han.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70



TRÅDOVERSIGT