Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Renter/obligationer/Centralbanker/Novo Nordisk


118435 ProInvestorNEWS 1/2 2024 08:04
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Federal Reserve tror ikke på en marts rentenedsættelse. Det afholder dog ikke investorerne fra at positionere sig til meget store rentefald i 2024

FED fastholdt helt som forventet renten
FED formand Jerome Powell gav også udtryk for at det er mindre sandsynligt, at renten bliver sat ned på næste rentemøde, som er den 19-20/3
Investorerne er "ligeglade"
Enten ignorerer de FED fordi de mener de har mistet styringen og følingen med inflation og renter
Eller også betyder en enkelt "renteudskydelse" blot, at renten bliver sat mere ned på de efterfølgende møder
Uanset: Renterne faldt markant efter annoncen, og den 10 årige rente er nu igen "komfortabelt" under 4 % niveau (3,94 %)



Aktiepres kom ikke fra renteudviklingen

De amerikanske aktier havde en dårlig dag. Det skyldes dog ikke centralbankmødet eller renteudsigterne, men reaktionen på større regnskaber fra store IT selskaber, som sædvanen tro stiger meget MELLEM regnskaber, men ikke sjældent har en tendens til at falde efter regnskaber. Ikke på grund af dårlige tal, men overvejende fordi de gode nyheder allerede kortsigtet er inddiskonteret i aktiekursen; ikke altid, men ofte.

Novo Nordisk - dagen derpå starter med stigninger

I dag skal investorerne puste lidt ud og fordøje Novo Nordisk regnskabet. Tallene var gode og guidance tæt på det forventede. Aktiekursen fluktuerede ekstremt indenfor dagen fra minus 1% til plus 6 % for så at slutte med en stigning på 3,56 % efter en dag med rekordomsætning på 8,2 mio. aktier som blev omsat til 6,368 mia. Aktien sluttede højere i USA (114,74 USD) og omregnet til DKK med en aktuel USD/DKK kurs på 6,9, svarer det til en 791. Der er altså, alt andet lige, lagt op til nye danske Novo Nordisk stigninger i dag

Figur 1: Kursudvking, Novo Nordisk, 31/1 2024

Kilde: Nordnet

NOVO B.CO




1/2 2024 08:11 ProInvestorNEWS 2118436



Centralbankchef ser ikke rentenedsættelse til marts

1/2 06:35

Jerome Powell, som er formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ser ikke en rentesænkning allerede til marts som det mest oplagte udfald.

- Jeg tror ikke, det er sandsynligt, at komiteen vil opnå en tilstrækkelig grad af tillid ved tidspunktet for mødet i marts til at sænke renten, men det må vi se, sagde Jerome Powell onsdag på en pressekonference efter centralbankens første rentemøde i 2024.

- Det vil i sidste ende komme an på den økonomiske udvikling. Der er risici, der kan medføre langsommere rentesænkninger, og risici, der kan medføre hurtigere. Det vil afhænge af de økonomiske data.

Jerome Powell slog dog fast, at renten "sandsynligvis" er ved sin top i denne cyklus.

Centralbanken har et mål om en kerneinflation på 2,0 pct. om året, og bankens foretrukne opgørelse for det, PCE Core, blev senest i december beregnet til 2,9 pct. De seneste seks måneders målinger har kerneinflationen dog blot været på 1,9 pct.

Det er imidlertid ikke nok for Federal Reserve og dens ledelse.

- Hvis de seneste seks måneders data var sikre, ville vi være et andet sted. Med bedre inflationsdata kunne vi gå før og hurtigere, forklarede Jerome Powell også.

Centralbankformanden regnede ikke med, at de "smigrende" inflationsdata skyldes engangseffekter, men risikoen er fortsat større for en stabilisering af inflationen over målet end under.

- Vi vil bevæge os forsigtigt i sænkningen af renterne. Vi har brug for en bekræftelse af, at inflationen bevæger sig ned.

- Vi har seks måneder med gode data, men spørgsmålet er, om det sender et sandfærdigt signal.

Powell advarede samtidig om, at en for tidlig eller kraftig lempelse af pengepolitikken vil kunne medføre et behov for højere renter senere hen.

Ifølge formanden vil ledelsesgruppen heller ikke bare "mekanisk" sænke renten, efterhånden som inflationen aftager og dermed løfter realrenten og gør den mere restriktiv.

- Vi kan ikke justere renterne mekanisk i forhold til realrentens udvikling.

- Men vi kan heller ikke vente på, at økonomien vender rundt.

.\˙ MarketWire



1/2 2024 08:23 3kilofisk 1118438



Mit bud er at det kommer til at gå væsentligt langsommere med de rentenedsættelser end markedet pt regner med.



1/2 2024 08:45 StockBull 1118439



Pengepolitikken er jo kraftigt lempet p.g.a Joe Biden pumper tons af penge ind i økonomien via goverment spending. US gæld er nu 34T og gælden øges med 1T usd hver 4 måned. Det er derfor aktier er i top. På et eller andet tidspunkt kan det blive et problem, men det har man snakket om de sidste 20 år, og der er ikke sket noget. De 60 % af den gæld ejes af Amerikanere, problemet er selvfølgelig om udlandet vil blive ved med, at købe de 40%, men da en stor del købes af Uk, Tyskland og Japan, som er gode allierede, er problemet ikke så stort. Hvis USA stoppede med, at låne ville hele verdens økonomien crashe. Næsten hele den vestlige verden ex DK skylder 100 % af Gdp. Japan vel over 200% af gdp. Festen kan sikkert fortsætte i årevis, så længe alle har job er der jo masser af penge i omløb. Mange af de pakker Biden har lavet er langvarige og Trump kan ikke ændre så meget, så government spending vil sikkert fortsætte kommende +2 år. Fed ejer jo en del af gælden, ca 8 trillion, som langsomt expire. Hvis GDP hele tiden stiger vil gælden i procent af gdp jo ikke stige så meget. Det er jo et politisk problem i de fleste demokratier, der er ingen der vil fortælle vælgerne, at det faktisk ikke går så godt som de tror. En recession kommer som regel med stigende arbejdsløshed, lige nu er der maser af jobs og økonomien brager derudaf i USA. Der kan altid ske et eller andet uforudset som en stor krig, men tror det ikke lige nu, det er trods alt mindre konflikter som kan styres p.t og hvis Trump får stoppet krigen i Ukraine med et diktat er det ekstra benzin på bullmarkedet sammen med de kommende lavere renter. The magnificent 7 er ikke problemet, de har jo super earnings, fremtiden er lys og de har monopol lignende status. Problemet er mere de 493 andre som er ramt af de høje renter p.t. Lavere renter vil løfte de 493 som p.t halter bagefter. Top Dog Bitcoin bliver den helt store vinder kommende 12-18 mdr. Derudover går Ennogie en megatrend i møde efter EU har vedtaget der skal sol på alle tage i EU. Tror også blockchain industrien vil rykke kraftigt fra Mag7 og resten kommende 12-18 mdr.





1/2 2024 09:03 3kilofisk 4118441



Trump bliver kun præsident for trumps skyld. Manden er voldsom inkompetent på ALLE områder, psykisk syg og tilmed utilregnelig. Hvad han finder på er svært at sige.

USA har kun to egentlige fjender, Kina og Rusland. Hvis Trump stopper krigen med et diktat, så kan det kun ske ved at han forærer en ligeså tosset putin, en af hans egen værste fjende, en storslået sejr. Det løser absolut intet men gør bare det hele meget værre.



1/2 2024 10:40 StockBull 2118446



Du ser kun hullerne i osten. Der er masser af måder et diktat kan udformes på. Det er de færreste krige som bliver afgjort på slagmarken og uden back-up fra USA kommende år vil Ukraine bare blive mere og mere presset og mange flere vil dø. Republikanerne har jo sagt de ikke vil støtte krigen med flere våben. Trump føre p.t og det er det vi må forholde os til. Blodbadet skal stoppes inden millioner ender med at dø. Altid bedre af forhandle sig til enighed end at bekrige hinanden i årevis.



1/2 2024 15:28 3kilofisk 2118457



Hehe...måske det bare er hullerne jeg ser. Vi kan så konstatere at du ser på osten, og at du med det blotte øje føler dig i stand til at sige endda med stor nøjagtighed, hvad osten indeholder, selv om en af de væsentligste ingredienser er trumps åbenlyse og notoriske utilregnelighed.

Hermed nok om Trump fra mig. Hav em fortsat god dag



TRÅDOVERSIGT