Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk CEO on Catalent, Ozempic and Wegovy


118632 ProInvestorNEWS 8/2 2024 07:40
Oversigt

Novo Nordisk A/S CEO Lars Fruergaard Jorgensen discusses the company's acquisition of Catalent for for $16.5 billion and the production of its weight-loss drug Wegovy and diabetes treatment Ozempic.

For more on this story, please see: https://www.bloomberg.com/news/articl...




8/2 2024 07:59 ProInvestorNEWS 3118634



Novos Fruergaard ser volumenmulighed for Wegovy i priskonkurrence - GENT
8.2.2024 06.35 • MarketWire •

I USA er der stor diskussion om prisen på lægemidler, således også i fedmebehandling, hvor Novo Nordisk sammen med Eli Lilly er i førertrøjen.

Prisen er dog ikke den vigtigste konkurrenceparameter, det er innovationen. Prisen vil dog over tid, ligesom inden for diabetesområdet blive presset ned af konkurrencen.

Det sagde Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, onsdag til Bloomberg TV i USA.

I USA har man typisk listepriser, og så kommer der rabatter. Det ser vi også for Wegovy. Det er et relativt stabilt konkurrencemiljø, hvor man ser denne langsomme erosion af værdien. Ved at gøre det, kommer man faktisk ud til flere og flere patienter, fordi det man typisk tilføjer er lavere prissegmenter i forhold til, hvor man starter, og det virker for os, fordi volumenmuligheden er så signifikant.

Den store konkurrent er Eli Lilly, som også har en GLP-1-analog, Tirzepatid, der markedsføres som fedmemiddel under navnet Zepbound.

Vi er etablerede konkurrenter gennem mange år. Der er ikke den store forskel.

Den primære konkurrencevinkel er innovation. Værdien af markedet drives af den innovation, som sker.

Det har længe været kendt, at Novo Nordisk slet ikke kan følge med efterspørgslen på fedmemidlet Wegovy. Og trods planlagte kapacitetsudbygninger vil det ikke umiddelbart blive anderledes de kommende år.

Hvis jeg vidste, hvad den præcise efterspørgsel vil blive, ville det være nemt at svare på. Det er mest sandsynligt, at vi vil se et antal år, hvor efterspørgslen vil være større end det, vi kan levere, og end hvad konkurrenterne også kan levere, forklarer den danske administrerende direktør til Bloomberg News.

Så det er en meget attraktiv vækstmulighed. Vi skalerer kapaciteten betydeligt, men efterspørgslen vil formentlig stadig være meget signifikant.

Samtidig ser Lars Fruergaard Jørgensen et fortsat meget stort uadresseret marked i USA.

Hvad, der er ganske anderledes, er antallet af patienter, der kunne være egnede til behandling, som er meget højere, end det antal, vi hjælper i dag. Mere end 100 mio. amerikanere lever med et BMI, som er over 30, og vi hjælper mindre end 1 mio. af dem i dag.

BMI står for "Body Mass Index". Det er et numerisk mål baseret på en persons vægt og højde og bruges ofte til at vurdere, om en person har en sund vægt i forhold til sin højde.

.\˙ MarketWire



8/2 2024 08:00 ProInvestorNEWS 3118635



Novos topchef øjner "enorm mulighed" i ubrugt kapacitet hos Catalent - GENT
8.2.2024 06.34 • MarketWire •

Mandag annoncerede Novo Nordisk en milliardovertagelse af tre fabrikker hos amerikanske Catalent, der blandt andet producerer det danske selskabs GLP-1-middel, men også det konkurrerende produkt fra Elli Lilly.

Det har efterfølgende fået den amerikanske konkurrent til at opfordre USA's konkurrencemyndigheder til at se nærmere på opkøbet.

Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, har imidlertid i et interview med Bloomberg TV onsdag haft fokus på, at de tre fabrikker er underudnyttede, hvilket frembyder en mulighed for yderligere vækst hos Novo Nordisk.

Opkøbet er således en mulighed for at anvende den ubrugte kapacitet "for at tjene mange flere patienter".

Det er en enorm mulighed for at tjene flere patienter, som vi kigger på, siger Lars Fruergaard Jørgensen til Bloomberg News.

Den danske koncern har tillid til, at opkøbet vil klare sig gennem de konkurrencemæssige hurdler.

Vi har naturligvis tænkt på de emner, når vi laver sådan en transaktion. Det er meget vigtigt at understrege, at vi respekterer alle de kontrakter, som allerede er indgået med andre kunder.

Det vi kigger på er at få adgang til ledig kapacitet, og der er muligheder for at oprette nye produktionslinjer.

Novo Nordisks moderselskab Novo Holding har indgået en aftale om at overtage Catalent, mens Novo Nordisk i den forbindelse køber de tre fabrikker ud til sig selv for 11 mia. dollar.

Produktionen af det aktive stof Semaglutid i Ozempic, diabetesmidlet, og Wegovy, fedmemidlet, står Novo Nordisk selv for internt, mens den del af produktionen, som ligger hos Catalent er den afsluttende fylding af produkterne.

.\˙ MarketWire



8/2 2024 09:18 ProInvestorNEWS 2118640



Novos Fruergaard er blevet ringet op skræmte direktører for fødevarevirksomhed
8.2.2024 07.48 • MarketWire •

Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, fortæller under et arrangement i New York ifølge Bloomberg News, at han er blevet ringet af topchefer fra fødevaresektoren, der ønsker råd om Novo Nordisks appetitdæmpende GLP-1-midler.

Et par administrerende direktører fra lad os sige fødevareselskaber har ringet til mig.

Han ønskede ikke at oplyse, hvem de var, men fortalte, at deres spørgsmål kredsede om, hvorledes Novos lægemidler virker, og hvor hurtigt de vil blive rullet ud på markederne.

De er bange for det, siger Lars Fruergaard Jørgensen ifølge Bloomberg.

Vurderingen kommer, efter at alt fra fødevareselskaber til selskaber, der laver knæimplantater i løbet af efteråret 2023 kom i modvind på børserne af frygt for, at den voksende brug af GLP-1-medicin vil have afledte effekter på andre brancher.

Ifølge Lars Fruergaard Jørgensen vil betydningen af den stigende brug af GLP-1-midler som Novo Nordisks diabetes 2-middel Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy, variere fra branche til branche.

Studier har blandt andet vist, at Wegovy har effekt på nyresygdom og knæ-osteoporose.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT