Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nye Wegovy tal fra DK/Norge + ventede fedme pipeline nyheder


118736 troldmanden 14/2 2024 12:38
Oversigt

Så har vi fået december salgs data på wegovy i DK samt januar data fra Norge.

DK satte igen en ny rekord i både antal personer på wegovy, samt antal indløste recepter.

I december var der 71.758 personer der fik udskrevet recept på Wegovy. Det er en stigning på 2.115 personer eller 3% over den forrige rekord fra november. 1,21% af den danske befolkning betaler nu selv for wegovy.

Men der skete et meget større spring end 3% på antal indløste recepter. I november var tallet 77.754 mod 89.760 i december. Så en kæmpe stigning. Den stigning skyldes med stor sandsynlighed der blev hamstret wegovy af dem der har fået tilskud via sygesikring Danmark. Per 31/12-23 ophørte tilskuddet. Så det vil være ret naturligt der er blevet hamstret. Derfor forventer jeg også et fald i både antal personer samt indløste recepter når vi ser januar tal.

Vi så i øvrigt det samme i US. At der blev hamstret høje doser op mod nytår fordi en række forsikringsselskaber stoppede med at dække wegovy ved årsskiftet. Jeg forventer derfor også et generelt fald af salget i januar. Dog stigende igen fra februar hvor novo har mere end fordoblet antallet af start doser i US.

Hvis vi tager de 1,21% af den danske befolknikng og overføre det til US, så vil det svare til ca 4,09 mio. Og med de nuværende wegovy nettopris i US, så vil det savre til +250 mia kr i oms......

Jeg har ikke set nye IQVIA data fra US. Men vi ligger et eller andet sted mellem 500-600.000 amerikaner på Wegovy. Så endnu kun en meget lille dråbe i havet.

Nedenfor ses stigningen i antallet af dansker på Wegovy de seneste mdr

juni 58.853
Juli 56.461
Aug 61.425
Sep 64.691
Okt 67.211
Nov 69.643
Dec 71.758

Vi har ligeledes fået norske salgsdato fra januar.

Nedenstående tal er salg i mio norske kr, i rækkefølge Ozempic, Wegovy, Saxenda, total ozempic/Wegovy/Saxenda, og total novo salg.

134 mio, 103 mio, 8 mio, 250 mio, 285 mio.

Med Ozempic oms på 134 mio kr, har der dermed været et stort fald fra de 174 mio i november og 219 mio i december, hvor der pludselig blev solgte multipakker med 3 stk ozempic per pakke.

Vi har derfor også her på PI snakket om der meget vel kunne opstå et større fald på bagkant af de mulitpakker og den eksplosive stigning i nov og dec. 134 mio er dog stadig 35% over rekorden inden nov/dec data. Og tager vi udgangspunkt i 12x januar salg, så er det stadig en vækst på +35% i 2024. Så på den måde er ozempic stadig kommet flyvende afsted i Norge.

Wegovy januar salg på 103 mio, er et lille fald fra 108 mio i dec og 111 mio i november. Dog 695% stigning i forhold til wegovy salg januar 2023. Det ligner stadig omkring 100% højere wegovy salg i 2024 vs 2023 i Norge.

Nyt år betyder også ny topliste. Ozempic har nu overtaget 1. pladsen fra Keytruda (solgte for 98 mio) Wegovy er den 2. mest solgte med 103 mio. Norge opgør dog toplisten med højeste salg i løbende 12 mdr. Så med afsæt i den metode ligger wegovy på 6. pladsen. Wegovy rykker op på den officielle 2. plads enten efter marts eller senest april data.

Samlet omsatte novo for 285 mio. Stor tilbagegang fra dec på 389 mio, hvor vi dog har været forbi årsagen hertil. 12 x januar data giver stigning på godt 20% i 2024 vs 2023.

Vi har dermed fået afsluttet året i DK, og fik taget hul på starten af året i Norge. 2024 bliver ikke mindre spændende end 2023 fpor både selskabet Novo og alle os der er aktionær deri.

Her i 2024 venter vi på flere kliniske resultater der hver især kan flytte kursen ganske pænt.

1) Vi mangler de endelige fase 3 data fra FLOW studiet. Altså det studie hvor patienter med nyreskade har fået semaglutid. Myndighederne afbrød jo studiet før tid fordi det ville være etisk uansvarligt at fortsætte studiet, idet myndighederne kunne se der blev opnået stor forbedring ved brug af semaglutid.

Jeg har set 2 patienter fra forsøget beskrive at de stod foran start på dialyse, men efter de begyndte med semaglutid, er dialyse ikke længere noget der ligger i kortene. Det ene beskriver at have helt normale nyredata. Hidtil har det været sådan når først en nyre er beskadiget så kan den ikke blive rask igen.

Det lyder vildt, hvilket det også er. Men det er også vigtigt at huske på at anekdoter fra enkeltpersoner ikke nødvendigvis siger "sandheden" om det endelig resultat fra alle patienterne. Men de data får vi nok her i løbet af Q1.

2/3) Så afventer vi også fase 3 data fra 2 højdosis forsøg med ozempic/Wegovy i henholdsvis diabetes og fedme. Forsøg hvor novo er gået helt op på 7,2mg, altså 3x højere end hidtil højeste dosis.

Med tanke på hvor mange der allerede nu oplever kvalme/opkast, så er det mig meget overraskende at man er gået SÅ højt op i dosis. Min auto reaktion er, at dem der kan tåle det får meget større vægttab, men samtidig også at der vil være en meget høj dropout, måske over 50%.

Modsat så vil det overraske mig hvis novo har sat gang i de 2 forsøg med en tro på over 50% dropout. For vil myndighederne overhovedet godkende det. I dont think so. Men de data kommer 2. halvår 2024. Og det har faktisk fået LLY til også at starte nye forsøg med højere dosis af Mounjaro/Zepåbound.

4) De absolut mest afventede og betydningsfulde data, er dog første fase 3 data fra CagriSema, som forventes ultimo 2024. Forventningerne er skruet højt op, også af novo selv.

Kommer vi over 25% så stiger kursen nok ret pænt. Modsat under 20% så bliver kursen trykket. CagriSema SKAL bare nå forbi Zepbound fra LLY. Og også gerne med stor margin, idet LLY ligeledes har nye fedme stoffer der afrapporterer fase 3 data i 2025, der indikere +20%. Ja måske endda +25% for et af dem.

CagriSema har dog vist imponerende 17% vægttab på blot 20 uger, og kurven var stadig stejlt ned ved uge 20.

Om end det var et lille forsøg, så var der også inkluderet en wegovy arm som gav 8% vægttab. De 8% passer meget godt med hidtil kendte wegovy data på 20 uger. Så det er indirekte en "validering" af de 17%. MEN stadig vigtigt at sige intet er sikkert før vi ser de data om ca 10 mdr.

5) De sidste vigtige fedmedata vi mangler, er på Amycretin. Samme targets som CagriSema, men her også i en pille udgave, og modsat CagriSema som er 2 selvstændige molekyler der doseres på én gang, så er Amycretin ét molekyle der aktivere både GLP-1 og Amylin.

Novos R&D chef sagde omkring årsskiftet, at de har endnu større forventninger til Amycretin end til CagriSema og nævnte i den forbindelse +25% vægttab.

Amycretin afsluttede fase 1 i pille udgaven (den testes også i en pen udgave) her ved årsskiftet. Inkl 12 ugers forsøg.

Alle prøver at lokke data ud af novo, men novo holder stadig kortene meget tæt, om end det er let at høre på dem at data er gode. Det eneste jeg har fået støvet op, er stoffet bla er testet i doserne 1mg, 3mg og 6mg.

HVIS de mener det er de terapeutiske doser, så er det signifikant mere potent end CagriSema. Men har det overhovedet nogen betydning? Mjaaaa det kan det potentielt godt få. Og en meget stor betydning.

Novo har allerede en pille udgave af Ozempic, og kan snart også få det af Wegovy. Pillen hedder Rybelsus. Men der er en KÆMPE stor udfordring med peptider som semaglutid,(Ozempic og Wegovy) det er at de historisk har været næsten umulig at udvikle til piller. Det skyldes at kroppen har meget svært ved at optage peptider ved oral indgivelse.

Hvis vi tager udgangspunkt i én person der tager Wegovy i ét år på højeste 2,4mg dose, så skal der ca 150x mere aktivt stof til at give én person højeste dosis Rybelsus i et helt år(50mg som endnu ikke er godkendt, men giver samme vægttab som 2,4mg wegovy)

150x mere aktivt stof (API) er meget svært og ekstremt dyrt at skalere. Det er ikke realistisk at nå ud til +15 mio personer. Pt er der ca 1,2 mio på Rybelsus, og det i max 14mg dose, vs ca 7,5 mio der tager Novs GLP-1 stoffer via injektion. Men det er Rybelsus der ligger beslag på klart den største andel af produktionen af det aktive stof.

MEN HVIS det viser sig at Amycretin kan doseres ned i omegnen af 6mg i en pille, så åbner det også døren for en langt bredere penetration af markedet.

Der spekuleres i at Amycretin rykker direkte fra fase 1 og til start af fase 3 studier 2. halvår.
Én ting er om de har nok safety data til myndighederne tillader det. Men derudover vil det også være et aggressivt og meget dyrt sats.

Modsat er der også en undren over, at novo endnu ikke har indsendt ansøgning på 25mg og 50mg Rybelsus til fedme. Novo ved godt at lancerer de Rybelsus som fedmepille med samme vægttab som Wegovy, så bliver der udsolgt nærmest på dagen den bliver lanceret. Så prøver de at forcere udvikling af Amycretin som en fedme pille og derved øge kapaciteten signifikant?

Novo står med den udfordring at Eli Lilly har en pille på vej der pt er i fase 3. Orforglipron. Og selvom den også aktivere GLP-1, så er der ikke som en peptid, hvilket betyder den er lettere at masseproducere. Læg dertil at den ud fra fase 2 data ser ud til at være mere effektiv end Rybelsus i 50mg.

Så her og nu vinder Rybelsus fordi det er den eneste godkendte GLP-1 mod diabetes. Og mange tager den off label til vægttab. Men HVIS Orforglipron kan leve op til fase 2 data, så vil det stof nå markedet medio 26/primo 27. Og i DET lys kan en turbo forceret udvikling (og sats) af oral Amycretin virke tillokkende.

I øvrigt er novo begyndt at italesætte konkurrenters "small molekyle" stoffer som f.eks Orforglipron (novo nævner ikke navne) De er begyndt at italesætte at en del af de "small molekye" stoffer ikke er så små endda. At det ikke bare bliver superlet at producere dem i meget store mængder.

Ovenstående er alt sammen spekulationer. Inden udgangen af året ved vi om Amycretin starter fase 2 eller fase 3

T.14/2 2024 14:54 vestasfan 4118740Jeg mener at Fruergaard nævnte tallet 1 mio amerikanere på Wegowy14/2 2024 14:59 troldmanden 3118742Det erindre jeg ikke han har sagt. Det er i hvert fald forkert.

I US bliver der hver uge udgive faktuelle salg vis IQVIA. Lige før nytår var der godt 400.000 amerikaner. Og for 2 uger siden har de så doblet antallet af de laveste doser. Så 500-6000.000 i US og vel 200-300.000 i resten af verden14/2 2024 15:14 galant-henrik 4118744Det var 1% af amerikanere14/2 2024 15:38 troldmanden 4118746Så gætter jeg på han har sagt molekylet semaglutid. Altså Ozempic, Wegovy og Rybelsus til sammen. Det svare meget godt til 1%/3,3 mio. 2,2 mio Ozempic og 1,1 fordelt på wegovy og Rybelsus14/2 2024 14:58 Brit 2118741Imponerende viden, tak for deling ;)14/2 2024 15:39 troldmanden 1118747Selvtak Brit14/2 2024 21:34 bb+ 3118751Jeg tror at årsagen til, at Novo ikke har indsendt en ansøgning på 25mg og 50mg Rybelsus til fedme, skyldes - som du selv er inde på - at det meget dyrt (i mængden af det aktive stof (Semaglutid)) at producere Rybelsus-piller. Økonomisk tror jeg ikke det pt. kan svare sig at producere piller, som følge af den store mængde Semaglutid - som du nævner - skal være i en Rybelsus-pille for at opnå samme effekt som i Ozempic og Wegovy. Det kan derfor på nuværende tidspunkt bedre betale sig, at anvende Semaglutid til Ozempic og Wegovy end til Rybelsus.14/2 2024 22:29 troldmanden 4118752Tak for indspark BB+

Nej det er evident at de ikke har særligt finrensnings kapacitet til at håndtere en bred lancering af Rybelsus 50mg mod fedme. Omend de pt har nok API kapacitet, og dertil kommer der en relativ stor ekstra kapacitet, hen mod udgangen af 2024.

Rent strategisk vil jeg stadig mene man bør indsende ansøgningerne. Awareness overfor LLY/Orforglipron. Og det er jo heller ikke meget mere end 6 mdr siden de sagde de ville indsende ansøgningerne, omend selve salget ville blive et spørgsmål om prioritering.

De har også indsendt ansøgning på 25mg og 50mg i T2D.

De bliver hjulpet af den nye formulering der reducere mængden af API til 9mg vs 14mg dosen. Og dertil har de pt gang i yderligere 3 aktive fase 1 forsøg, med fokus på yderligere optimeringer.

Men nej Rybelsus bliver ikke pillen der kommer ud til +10 mio personer. Så skal der i hvert fald ske et stort teknologisk spring der muliggør signifikant forbedring i bioavailability.

Novo har efterhånden en del folk der arbejder på netop den udfordring. I øvrigt samme afdeling der synes at have fundet en måde at forlænge halveringstiden så meget at der nu testet injektion 1x per mdr vs pt 1x per uge.

DET vil også åbne kæmpe perspektiver hvis det pludselig bliver muligt. Tænkt bare på den kæmpe skalering der netop nu pågår i hele Fill/Finish.

Det fase 1 projekt bliver ret spændende at følge. Men studiet Synes ikke at være lagt op på CT endnu15/2 2024 19:49 vestasfan 2118769Ca. 7.30 minutter inde i interviwet, nævner Fruergaard, at de behandler under 1 million amerikanere d.d.,(med diabetes problematikker m.m.).15/2 2024 22:06 troldmanden 2118770Ja det er et rigtig godt interview.

Ved udgangen af 2024 skal han gerne sige der er over 1 mio amerikanere der aktivt er på wegovy.16/2 2024 11:29 troldmanden 5118776Jeg glemte en MEGET vigtig pipeline nyhed fra Novo. Den forventede kommende udvidelse af wegovy label til nu også at inkludere kardiovaskulære data fra SELLECT studiet.

Chefen for FDA deltog i onsdags til National Press Club, hvor han bla hentydede til wegovys snarlige label udvidelse med kardiovaskulære data

But he also hinted at two upcoming milestones: an expanded label for Novo Nordisk's GLP-1 agonist Wegovy (semaglutide) that features its cardiovascular benefits, and a full approval for Eli Lilly's new Alzheimer's drug donanemab, which will likely be a blockbuster.

Califf pointed to GLP-1s as a "good example" of where the treatment landscape is improving, noting that they "not only cause weight loss, but also now we know reduce cardiovascular events."

https://endpts.com/obesity-plus-whats-next-for-glp-1s/

Godt nok forventer alle den kommende godkendelse, men jeg er alligevel overrasket over han offentligt indikere det på denne måde. Men den dag godkendelsen går igennem, der bliver det ikke bare en god dag for alle de personer der har kardiovaskulære issues såvel som fedme. Det bliver også en god dag for aktionærerne.
TRÅDOVERSIGT