Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Netcompany: 30 % kursstigning efter C-25 exit


118809 ProInvestorNEWS 19/2 2024 07:54
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Netcompanys kursudvikling har de seneste 3 måneder været den diametralt modsatte af de foregående 3 år. Et C25 exit blev begyndelsen til noget bedre, og måske har det også spillet (positivt) ind.

C-25 kulmination på nedtur

Den 18. december forlod Netcompany C-25 fællesskabet over de selskaber, som er mest omsatte og værdifulde. Nedrykningen var kulminationen på en lang og smertefuld påmindelse om det gamle mundheld om højt at flyve og dybt at falde. Fra en introduktionskurs på 155, over en topnotering på næsten 850, blev investorerne klædt af med en kurs på ned til 200.

C-25 exit kom ikke totalt uventet. Vores beregninger hos Nordnet fra midten af november måneder (link) viste, at Netcompany og FLSmidth var på vej ud. Investorer, som havde fulgt udviklingen, havde det formentlig på fornemmelsen og solgt ud. Resultaterne har løbende været for svingende.



Kvartalsregnskab under forventet

Afslutningen på 2023 blev so-so. Kvartalsregnskabet slog den mellemfornøjede tone an og var reelt billedet på et 2023, som var mere af det 2022, som mange investorer helst hurtigst muligt ville glemme. Men kvartalsregnskabet blev det kursmæssige vendepunkt, jævnfør nedenfor. Omsætningen var 2 % bedre end ventet, men til gengæld var indtjeningen, udtrykt som det justerede EBITDA, ca. 10 % under konsensus.



Forsigtig 2024 prognose

Hvis investorerne kun skal vurdere og bedømme Netcompany på deres 2024 prognose, var der ikke nogen grund til at have det helt store dollargrin på. Udsigt til en omsætningsvækst på 7-10 % var lidt skuffende, mens 15-18 % i den justerede EBITDA margin nogenlunde flugtede med forventningerne. Igen var der ikke noget, som åbenlyst indikerede, at en aktievending og bundformation var nært forestående, hvis det da ikke var for kapitalanvendelsen.



Aktietilbagekøb

Investorerne var forberedte på, og forventningsstyrede om, at Netcompany frem til 2026 samlet vil betale mindst 2 mia. tilbage til investorerne, hvilket er positivt. Det som investorerne ikke vidste eller ikke var sikre på var, hvornår "tilbagebetalingen" ville starte, og der kom den positive kurstrigger.



Kapitulation, C-25 exit, nedturstræthed reddet af 150 mio.

Netcompany annoncerede et initielt aktietilbagekøb på 150 mio. Det viser både en fornemmelse for at de har pengene, men bestyrker også investorerne i, at de forstår sig på kapitalanvendelse og kan regne på fornuftig anvendelse af egenkapitalen.

Det er desværre langt fra alle, som mestrer denne disciplin. Kombinationen af lang tids kursnedgang, C-25 exit og investorkapitulation efter 75 % nedtur fra toppen, skabte de perfekte rammer for en ny start. Aktietilbagekøbet blev det som vendte stemningen. Sammen med forhåbentlig lidt mere fokus på de traditionelle IR arbejde.



Hold udkig efter kurstriggere

Hvis du investerer i enkelte aktier, hvor aktiekursudviklingen har været skuffende, er det vigtigt både at kende investeringscasen og holde øje med hvornår den negative stemning vender. Sommetider er det de øjensynligt mindre forhold, som kan gøre den større forskel. Aktietilbagekøb er en af dem som kan hjælpe, men langt fra den seneste.

Figur 1: Kursudvikling, Netcompany, 3 år

Kilde: Nordnet




TRÅDOVERSIGT