Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidia: De fyrer den for vildt af!


118862 ProInvestorNEWS 22/2 2024 08:09
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Forventningsbuen var spændt til bristepunktet, da Nvidia skulle aflægge regnskab. Hvis det måtte bære eller briste, så bar det for Topchefen med det danskklingende navn Jensen Huang

Hele verden så med, da Nvidia rapporterede deres 4. kvartalsregnskab.
Forventningerne var høje og Nvidia skuffede ikke
Omsætningen på 22,1 mia. USD var 1,7 mia. bedre end ventet
Indtjeningen blev med 5,16 USD per aktie noget bedre end de ventede 4,6

Guidance for det kommende kvartal var med 24 mia. +/- 2 %, ca. 2 mia. bedre end ventet. Vanvittigt imponerende, når man kan forventningsstyre så tæt. Det vidner om en forudsigelighed, som kun kan være drevet af den enorme efterspørgsel, som selskabet allerede ved de skal levere på basis af kundeinteresse.

Der var endnu engang en positiv basiseffekt, som hjælper guidance. Når omsætningen for det rapporterede kvartal er 1,7 mia. USD bedre end ventet, og væksten er uændret, så giver det automatisk 1,7 mia. guidancerygvind til det kommende kvartal, og det var netop den effekt, som får guidance til at være markant over det forventede


Ingen over og ingen ved siden af Nvidia

Nvidia er ikke kun et chipselskab. Det er chipSELSKABET over dem alle. For mange år siden var det PCere, som havde "Intel inside". I dag er Intel snarere en outsider, når det drejer sig om de mest avancerede computerchips. Nvidia skuffede ikke, men leverede igen fremragende resultater. Det nyder ikke kun investorerne i Nvidia, men investorer i IT selskaber bredt godt af, når især den amerikanske handel indledes senere i dag. For chips er ikke kun, men ikke mindst et amerikansk anliggende helt på samme måde, som hovedparten af spændende IT selskaber er fra USA. Verdens 5 største selskaber målt på markedsværdi er alle fra USA, og det kommer ikke til at ændre sig.



22/2 2024 08:31 ProInvestorNEWS 1118866



NVIDIA Just Did Something I've Never Seen Before...And Probably Won't Ever Again




23/2 2024 08:03 ProInvestorNEWS 1118886



Nvidia-topchef: AI er en helt ny industri - GENT
23.2.2024 06.34 • MarketWire •

Nvidia smadrede onsdag aften atter en gang alle forventningerne, da selskabet lagde sine regnskabstal for fjerde kvartal frem.

Væksten i salget var nemlig på årsbasis på 265 pct., da det landede i 22,1 mia. dollar, og forventningen til omsætningen i første kvartal af 2024 lød på 24 mia. dollar, hvilket peger i retning af en fremgang på næsten 235 pct. i forhold til samme periode et år tidligere.

Væksten hos Nvidia er drevet af en glubende appetit hos verdens store teknologiselskaber på de mest avancerede mikrochips og computerkraft til brug i kunstig intelligens. For Nvidia er markedsledende på området.

Det sidste år har vi virkelig set, hvordan generativ AI bliver til et helt nyt anvendelsesområde, en helt ny måde at gøre databehandling på. En helt ny industri er ved at blive dannet, og det driver vores vækst, sagde Nvidias topchef, Jensen Huang, torsdag ifølge The Wall Street Journal.

En hel ny industri.

Chipsektoren er ellers kendt for mange vilde, men kortvarige op- og nedture. Kunstig intelligens anses dog i tiltagende grad for at være et marked med en vedvarende høj efterspørgsel, skriver The Wall Street Journal også.

Dette transformerer alt vedrørende databehandling, lød det onsdag også fra Intels administrerende direktør, Pat Gelsinger.

Nvidias kunder er blandt de allerstørste navne. Meta Platforms grundlægger, Mark Zuckerberg, har tidligere sagt, at han forventer køb af AI-chips hos Nvidia i år for flere milliarder dollar. Alphabets Google og Microsoft køber samtidig tusindvis af de mest avancerede mikrochips til deres generative AI-software.

Aktien i Nvidia steg torsdag med hele 16,4 pct. til en markedsværdi på 1964 mia. dollar.

Link til original artikel (abonnement): https://www.wsj.com/tech/ai/nvidia-earnings-show-the-strength-of-ai-spendingand-the-company-05dc713c?

.\˙ MarketWir



TRÅDOVERSIGT