Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma: Ikke hverdagskost at C25 selskab stiger 35 %


118961 ProInvestorNEWS 27/2 2024 07:58
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet


Zealand Pharma er braget frem og på mange måder er det en fed udvikling

Det er ikke hverdagskost, at et C25 selskab stiger med 35 %
Det skete for Zealand Pharma i går efter offentliggørelse af deres fase 2 forskningsdata mod fedtlever
Zealand Pharma er meget andet end fedme, men det er indenfor fedme de kan være på vej til at blive en storspiller
På samme måde som Eli Lilly og Novo Nordisk, har ZP hjemmebanefordel indenfor diabetes. Det er formentlig den differentierende forskel.


Zealand Pharma - En lille kæmpe

Zealand Pharmas markedsværdi på tæt 40 mia. er ca. 1 % af Novo Nordisk
Zealand Pharmas lagde sig med sin stigning i går forrest i feltet under de 3 "store" (Novo Nordisk, Coloplast, Genmab), men foran Lundbeck, AMBU og 3x i forhold til Bavarian Nordic.
Mens Novo Nordisk tæller sine ansatte i 10 tusinder (50.000-60.000), er antallet af medarbejdere i hundreder
Zealand Pharma er i sin vorden og har potentialet til at blive "en af de rigtig store".
Der går stadig en rum tid før Zealand Pharma har megasællerter på markedet. Værdien ligger i deres attraktion i deres pipeline
For 2 år siden var den betydeligste del af deres værdi i deres middel mod korttarmssyndrom. I dag ligger langt den overvejende del indenfor fedme

Figur 1: Markedsværdier over danske biotek/pharmaselskaber

Kilde: Nordnet

ZEAL.CO




27/2 2024 07:59 ProInvestorNEWS 4118962



Figur 1: Kursudvikling, Zealand Pharma, 5 år

Kilde: Nordnet

ZEAL.CO




27/2 2024 08:26 ProInvestorNEWS 2118964



Zealand Pharma OPTAKT Q4 27/2: Nyt om pipelinen tager fokus
27.2.2024 06.35 • MarketWire •

Ved Zealand Pharmas årsregnskab tirsdag vil der blive stillet skarpt på nye partnerskaber og medicinalselskabets pipeline, herunder et samarbejde med Boehringer Ingelheim.

Zealand Pharma, der kort inden udgangen af 2023 debuterede i det danske C25-indeks, har nydt stor interesse for sine lægemiddelkandidater, blandt andet Petrelintid og Survodutid til behandling af fedme.

Survodutid er udviklet i samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim. Mandag offentliggjorde Zealand Pharma resultatet fra et særdeles stærkt fase 2-studie med midlet til behandling af fedtlever - også kendt som MASH.

Studiet viste hos 83 pct. af patienterne en forbedring af leversygdommen, hvor 18,2 pct., der modtog placebo, oplevede bedring.

Forskellen er statistisk signifikant, og studiet indfriede dermed det primære endemål. Også alle sekundære endemål blev indfriet, herunder en væsentlig forbedring inden for leverfibrose, der er ardannelse i leveren.

Netop bedringen af leverfibrose adskiller sig fra det øvrige marked, da både Novo Nordisk og Eli Lilly ikke har formået at vise samme effekt med deres studier. Det fortæller Zealand Pharmas topchef, Adam Steensberg, til MarketWire.

Der er endnu noget vej for Zealand Pharma, før lægemiddelkandidaterne bidrager til toplinjeposten. Hos Nordea har analytiker Michael Novod imidlertid store forventninger til salget i fremtiden.

For Survodutid anslår han et topsalg på 7,5 mia. dollar, mens Petrelintid ses toppe med et salg for 5 mia. dollar. For sidstnævnte ses mulighed for et partnerskab i 2026 med en anslået værdi på 3 mia. dollar, når fase 2b-data offentliggøres.

For Dapiglutid, der er en GLP-1/GLP-2 analog, estimeres et topsalg på 1 mia. dollar.

Zealand Pharma har dertil lægemdidelkandidaterne Dasiglucagon mod hyperinsulinisme og Glepaglutid mod korttarmssyndrom.

Michael Novod fremhæver i en analyse desuden en række risici frem for regnskabet.

De primære nøglerisici er, hvis midler i pipelinen skulle skuffe i forskningen eller udviklingen eller en afvisning fra myndighederne. Øvrige risici tæller en svigtende kommercialisering/salg af nøgleprodukter samt manglende partnerskabsaftaler.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT