Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo CMD 24-Ny STOR 2025 kapacitet- 1 billion oms i 2030


119161 troldmanden 6/3 2024 13:05
Oversigt

Her følger et langt indlæg bygget op omkring 3 områder. Morgendagens kapitalmarkedspræsentation, hvor meget ny kapacitet bliver klar de næste 12 mdr samt NOVOs egne indirekte 2030 guidens.

En super kort teaser for de 2 sidste punkter følger her.

Ny kapacitet.

Der kommer en del ny ekstra kapacitet til i løbet af særligt 2. halvår 2024. Det betyder væksten i 2025 formentligt bliver noget større end væksten her i 2024. Vi taler derfor om en omsætning i niveau 380-400 mia 2025

2030 guidens.

NOVO afslørede for første gang nogle nye data i forbindelse med Q4 præsentationen. De fortalte hvad deres forventninger er til forbrug af plast til produktions af pens i 2030. Og da vi har tallet for 2023, så "guider" NOVO indirekte for en omsætning på omkring en billion i 2030. Signifikant højere end mange af analytikerne der ligger på 600-700 mia.

En ekstra teaser.

Novo er gået i gang med at bygge en over 2 mio sqm (over 182.000m2) ny kæmpe fabrik.

Og med de cliffhangers , starter vi med at se nærmere på forventninger til morgendagens kapitalmarkedspræsentation.

I morgen fra 9-17 sidder alverdens biotech/pharma analytiker, samt en række tunge investorer klar på stolene til at høre NOVO udlægge fremtiden. Aldrig har der været så mange der minutiøst lytter og tolker på hver eneste ord NOVO fortæller.

NOVO kan nå igennem meget på 8 timer, men det jeg, og formentligt mange andre primært vil holde øje med er følgende.

1) Supply chain. Hvordan ser det ud med skalering af produktionen af Wegovy/Ozempic/Rybelsus? Hvor meget og hvor hurtigt kan der rampes op. Gives der nogle mere præcise indikationer som analytikerne kan justere deres excel på? (jeg uddyber længere nede nye kapaciteter i supply chain)

Vi vil nok alle gerne høre en masse om Catalent opkøbet til ca 75 mia kr. Men da NOVO afventer konkurrencemyndighedernes stillingstagen, så har de nok ikke lyst til at uddybe ret meget omkring købet.

2) Vi kommer forhåbentligt til at høre mere præcis, hvad deres planer er med Rybelsus i de høje doser. Indsender de ansøgning med 50mg Rybelsus til fedme? De kunne have gjort det for 6 mdr siden, men har endnu ikke indsendt. Det kan meget vel hænge sammen med den orale udgave af Amycreatin

3) Vi får en stor og dyb gennemgang af hele deres fedme pipeline. Lige fra de 2 stjerner CagriSema og Amycreatin, og til deres early stage fedme pipeline. De sidste 12 mdr har NOVO indgået mange aftaler med en række biotech selskaber for at udvikle nye fedme stoffer. Helt overordnet så har alle de aftaler drejet sig om helt nye mekanismer end hvad NOVO har arbejdet med internt.

CagriSema får vi de første fase 3 data ultimo året, og sigtet er 25% vægttab eller mere. Er det gode data, så kan den lanceres 1. halvdel af 2026. Hvis data er tættere på 20% end 25% så får aktien HUG.

Amycretin er nok det produkt de selv har hypet mest. Er de klar til at afsløre fase 1 data og om det bliver fase 2 eller fase 3 der bliver next step? Og er det en oral udgave af CagriSema eller 2 helt nye moleculer?

Så sent som i sidste uge fortalte NOVO at de har sat gang i udviklingen af et GLP stof, der kun skal tages én gang om året......dertil har de også deres fase 1 program GLP1/GIP, der kun skal tages én gang per mdr. De 2 programmer er ret spændende.

4) En andet meget spændende udvikling er deres alzheimers med 14mg oral Rybelsus. De kommer først med fase 3 data medio 2025. Så på den vis er der nok ikke så meget at fortælle. Men de har de seneste mdr hyret adskillige personer til markedsføring af Rybelsus til Alzheimers. Både VP og senior director/director. Så det er fuld speed frem. Det kommer de til at signalere på en eller anden måde

5) Vi får helt sikkert en diabetes præsentation, herunder ikke mindst af Icodec som allerede er sendt ind til godkendelse hos FDA. Ligeledes kommer der en større præsentation af IcoSema, hvor vi for nyligt så de første fase 3 resultater. De her dage går vi faktisk også og afventer resultater det næste IcoSema fase 3 studie.

Den primære fordel ved de 2 ovenstående stoffer, er at de kun skal tages én gang per uge, vs deres nuværende Tresiba og Xultophy der skal tages dagligt. Det vil mange patienter nok foretrække. Men det kan faktisk få større betydning for NOVO end som så. Fordi det vil betyde færre pens og fyldninger til at dække det samme antal patienter. Så det frigiver kapacitet de 2 steder de er mest presset.

6) Mon ikke de også viser en ny 2030 målsætning. Nå mindst 10 mio patienter med deres fedme pipeline?

Ovenstående er det jeg venter mest spændt på. Men der kommer flere præsentationer, herunder deres CVD-pipeline hvor de har 2 stoffer i afsluttende fase 3 forsøg. Måske vi får et indlæg om Mim8 som også nærmer sig færdiggørelse af det første fase 3 forsøg.

Der kommer helt sikkert også en præsentation af deres teknologiske research/udviklingsplatforme, og herunder en præsentation af deres helt nye kæmpe R&D center i Boston. Det var i forbindelse med sidste uges åbning af det ny R&D center, at NOVO fortalte omverden om deres projekt/vision om at udvikle en GLP til kun én injektion per år. Dét vil i sandheden være banebrydende hvis det en dag lykkedes.

Supply chain

Jeg skrev i starten at jeg ville uddybe supply chain ssituationen. Nedenfor er nogle af de kapacitetsudvidelser jeg ved er på vej, og hvor flere af dem får stor impact, særligt i 2025.

I Gentofte tages der i løbet af 2024 to nye fill linjer i brug. Den ene har en kapacitet på 9 mio. Den anden ved jeg ikke, men det er min oplevelse kapacitet er højere.

Ligeledes har vedvarende rygter peget på at NOVO har booket sig ind på Fujifilms nye fill linje i Hillerød. Den har en kapacitet på 30 mio fyldninger og skulle være klar til drift her primo 2024. Om NOVO har booket hele kapaciteten ved jeg ikke. Men det ville give mening.

Ovenstående 3 linjer har en ekstra kapacitet omkring 50 mio, men vil først slå igennem med fuld effekt i 2025.

50 mio fyldninger svare til 1 mio amerikanske patienters wegovy forbrug på et år (engangs pens) eller 4 mio patienters årsforbrug af wegovy (i multi FlexTouch pen) i resten af verden samt ditto globalt stigning i Ozempic. Bare lige for lidt kontekst, så svare 4 mio ekstra amerikanske ozempic patienter til over 150 mia kr. Noget mindre med samme mængde fordelt globalt.

Så er det gået lidt under radaren, at NOVO allerede i januar 2023 startede en 130 mio euro kapacitetsudvidelse af deres store franske produktions site Chartres. Der var umiddelbart kun lokal PR ude, men af den fremgik det at udvidelse vil øge produktionen og montage af deres FlexTouch med 300% i Frankrig. De 4 linjer ventes idriftsat omkring årsskiftet 24/25.

Den 23/11-2023 præsenterede NOVO så en ny stor 2,1 mia euro udvidelse af den franske produktion. En udvidelse som vil fordoble arealet. (ca 60.000m2 ekstra produktionsområde) Ud over der bliver tale om xx fill/finish linjer, så ved vi ikke om produktion og samling af pens bliver yderligere styrket.

Ca samme tidspunkt hvor de begyndte at udvide den franske produktion af pens og montage, der startede NOVO en stort set tro kopi af den udvidelse i Hillerød. Også her forventes de første 2 ud af 4 linjer at gå i drift ultimo 2024 med de 2 sidste der er klar 1. halvår 2025.

Alt i alt udvider de altså in-house produktion af FlexTouch ganske massivt, og den ekstra kapacitet er klar til 2025.

NOVO indgik i 2023 en stor aftale med Ypsomed om sourcing af xxx mio pens fra dem. NOVO gik endda ind og betalte en stor andel af udgifterne til fabriksudvidelserne, for hurtigst muligt at kunne få en masse nye pens fra YpsoMed. NOVO begynder at modtage pens fra Ypsomed i løbet af 2025

I Kalundborg udvider NOVO som bekendt for over 60 mia kr.

Ultimo dec 2021 offentliggjorde NOVO en ny kæmpe finrensningsfabrik til ca 16,5 mia kr. Af miljøgodkendelsen kan vi se at fabrikken startes op i 3 faser. Første linje i løbet af 2024, 2. linje i 2025 og sidste linje i 2026. Officielt har NOVO kun meldt ud at fabrikken er klar fra 2027. I forbindelse med de mange interview ovenpå 2023 regnskabet, så kommenterede Lars Fruergaard dog at de snart får tilgang af signifikant mere API.

Hvis man kigger nærmere på miljøgodkendelsen, så kan man se at denne ene fabrik vil bruge 1,25 mio m3 vand. Stort set den samme mængde som HELE NOVOs Kalundborg produktion brugte i 2020/21. Og det er finrensningslinjerne der bruger størst mængder af vand. Så det vil være nærliggende at tænke denne ene fabrik dobler GLP1 finrensnings kapaciteten i Kalundborg. Og 1/3 af den kapacitet startes op i løbet af 2024. Så det er ikke mangel på API der er flaskehalsen.

Da NOVO i 2023 annoncerede 42 mia investeringen i Kalundborg, indeholder den plan bla en tror kopi af 2021 finrensnings fabrikken, + en del andet. Så jeg regner med 2021 og 2023 investeringerne vil øge kapacitet med mindst 250% i Kalundborg

For godt 1 mdr siden beskrev jeg i nedenstående indlæg, at NOVO har sat gang i en ny stor amerikansk fabriksudvidelse. Og at det ud fra YouTube video, lignede en kopi af de nye store danske finrensnings fabrikker. En sådan fabrik vil nok øge finrensning af API med op mod 200% i US.

https://www.proinvestor.com/boards/118365

Nu er det så kommet frem via en stillingsannonce at de arbejder på en udvidelse på over 2 mio sqm. Det er altså over 185.000m2 hvoraf ca 50.000m2 er en ny finrensningsfabrik

https://www.NOVOnordisk.com/careers/find-a-job/job-ad.299845.en_US.html

Der er helt sikkert en ny større fill/finish fabrik med. Men kunne man tænke sig der også følger større produktion og montage af deres flexpen?

Afhængig af præcis hvad de resterende +135.000m2 indeholder, så snakker vi en fabriksudvidelse til $4-7 mia. Det ville være nærliggende at tænke, at de enten i dag onsdag, eller i morgen torsdag officielt løfter sløret for fabrikken. Så kan den også indgå i fortællingen om hvor meget de ramper op.

Alt overstående viser at NOVO får en massiv udvidelse af deres pen produktion/sourcing med effekt fra 2025. Ligeledes vil fill/finish kapacitet også øges med +50 mio fra 2025. Og sidst men ikke mindst så så øges API produktionen relativ meget senere i 2024 og igen i 2025.

Det vil være underligt hvis ikke de har gang i yderligere kapacitets tilføjelse til 2025, som jeg bare endnu ikke er faldet over. Men alt i alt så ligner det for mig at 2025 bliver et relativt stort spring i leverancer/omsætning. At de kommer til at guide for en procentuel højere vækst i 2025 vs 2024. Og nu er det jo ikke fordi de har guidet superlavt i år. De forventer oms vækst på 18-26% og 21-29% vækst i EBIT. Så kan man prøve at lægge endnu større oms vækst til de 290-300 mia de ventes at lande på i år. Så når vi tæt på de 400 mia i oms i 2025.

2030 "guidance".

En sidste ting jeg vil fremhæve for denne omgang, er informationer NOVO præsenterede i forbindelse med Q4 rapporten, men som jeg ikke har set/hørt nogle analytikere regne på.

På side 154 i Q4 investorpræsentationen, dukker der nogle tal frem hvor NOVO faktisk giver et hint til, deres salgs forventninger i 2030. De nævner nemlig for første gang, en forventning til plastik forbrug i deres pens i 2030.

I 2023 brugte NOVO 14.000 tons plastik til deres produktion af pens, mens de nu guider i deres BASIS scenario at det vil vokse til 38.000 tons. Altså 171% stigning. Og det er blot deres base scenario.

Nå men så er det jo let at bare sige oms i 2023 på 232 mia x 171% = 629 mia i 2030? Mjaaaa så simpelt er det nu slet ikke. Men jeg ser faktisk salget højere end de 171% stigning frem mod 2030

For at kvalificere betydningen af 171% vækst så skal vi se på en række andre data


1) Hvor mange pens producerede de i 2023?

1a) Som det fremgår af regnskabet, så producerede de godt 800 mio pens. 171% vækst svare til 2,17 mia pens i 2030, forudsat der ville være den samme fordeling i pen typer, hvilket det ikke vil være.

2) Hvordan er forbruget af pens?.

2a) Der er engangs pens som f.eks Wegovy i US bliver solgt med. Èn pen til én uges wegovy.

2b) Der er multi dose pens som FlexPen og FlexTouch. Det er tæt på hele den globale produktion af ozempic samt alt wegovy udenfor US, der er med multi dose FlexTouch. Èn pen til 4 ugers brug. Det sparer
3 fyldninger og 3 pens.

2c) Sidst men ikke mindst så er der moderne pens med display og div data. Sådan en pen er designet til 5 års brug. Så der køber man løse vials og indsætter dem i pen. Vi kan med en vis sikkerhed sige at den andel af pens kommer til at stige ret meget de kommende år. Men hvor mange..... i dont know. Der indgår mere plastik i sådan en pen end brug og smid væk pens.

3) Hvor ofte skal NOVOs nuværende og kommende medicin tages?

3a) NOVO sælger pt rigtig meget Tresiba og Xultophy insulin som skal tages hver dag. De 2 kan i år blive afløst af Icodec og IcoSema som kun skal tages én gang per uge. Hvis Icodec og IcoSema overtager en til en så frigiver det +50 mio fyldninger og pens hvis det lanceres i multi dose pens. Konvertering fra de nuværende insuliner til den nye generation vil dog ske over en årrække.

4) Hvor mange patienter behandler NOVO i diabetes og fedme. Og hvorledes er GLP vækst i forhold til væksten i resten af deres lægemidler. resten af vækst.

4a) I 2023 behandlede NOVO 41,6 mio patienter med diabetes og fedme, hvoraf 40,5 mio var diabetes. I 2022 var det 36,3 mio diabetes patienter

4b) Ud af de 4,3 mio ekstra patienter, udgjorde væksten i GLP patienter ca 2 mio eller ca 45% af tilgangen af nye patienter. Men ser vi på væksten i oms, så stod GLP klassen som helhed for 100% af omsætningsvæksten, idet både "rare disease" og "insulin" segmentet, havde negativ omsætningsvækst på trods af 2,3 mio ekstra behandlede patienter.


Nedenstående er en gennemgang af NOVOs GLP1 portefølje. Hvor stor andel af omsætning og antal pens udgør GLP1.

Ozempic salg, antal patienter og antal pens. 96 mia kr og ca 5,03 mio patienter. De patienter bruger 13 pens per år = 65 mio pens i 2023.

Victoza salg, antal patienter og antal pens. 8,7 mia kr, ca 732.000 patienter. Victoza skal tages dagligt og hver patient bruger ca 26 pens per år = 19 mio pens.

Saxenda salg, antal patienter, og antal pens. 10,3 mia kr, ca 600.000 patienter som på højeste dosis bruger én pen på 6 dage = 36 mio pens.

NOVO vil helt sikkert MEGET gerne konvertere victoza patienter til Ozempic, og Saxenda til Wegovy. Alene den konvertering svare til ca 3 mio ekstra patienter, hvis de bruger FlexTouch. Det i sig selv svare til +100 mia i ekstra oms, uden der lægges mere beslag på produktion af pens og fylde kapacitet. Og de har API nok til at kunne fortage den konvertering.

Wegovy US salg, antal patienter og pens. 29,4 mia kr, ca 425.000 patienter som bruger én pen per uge = 22,1 mio pens.

Wegovy salg udenfor US, antal patienter og antal pens.1,92 mia kr, ca 300.000 patienter (Q4 øgede hele årets salg med 122%) som bruger FlexTouch til 4 ugers medicin = 3,9 mio pens.

Rybelsus (GLP1 pille) salg og antal patienter. 18,8 mia kr og ca 1,15 mio patienter.

Ovenstående giver et samlet GLP1salg på 146 mia (63% af total NOVO 2023 oms) + 18,8 mia når vi inkludere Rybelsus,(71% af total 2023 oms)

Samlet blev der brugt ca 146 mio pens på GLP1 omsætning inkl pillerne til Rybelsus. GLP1 forbrug af pens udgør dermed ca 18% af de totale +800 mio pens. Ligeledes blev der behandlet ca 8,24 mio patienter via ovenstående medicin, hvilket svare til ca 19,7% af de totale 41,6 mio patienter der blev behandlet for enten diabetes eller fedme.

NOVO har for 2024 indikeret en yderligere vækst på 4-5 mio diabetes og fedme patienter.

Som det fremgår af ovenstående laaange smøre, så kan alene den løbende konvertering af Victoza, Saxenda, Tresiba og Xultophy, frigive så meget penproduktion og fylde kapacitet, at omsætningen kan øges med +150 mia UDEN at øge output i de to flaskehalse, produktion og montage af pens samt fill/finish. Det betyder de reelt kan få en base på 232 mia (2023 oms) + 150 mia = 382 mia kr. Og så er der stadig den der stigning på 171% til produktion af flere pens....

Retfærdigvis skal det tilføjes at smart pens bruger lidt mere plast, og NOVOs vision er netop at få flyttet flere over på denne slags pens. Men langt hovedparten vil stadig benytte nogle af de andre brug og smid væk typer.

Ligeledes har NOVO netop nu, et fase 1 diabetes studie med en såkaldt "closed loop pump device as delivery" som også vejer mere. Der er dog stadig lang tid det fase 1 produkt potentielt kan komme på markedet.

De få analyser jeg har set, peger på en omsætning i 2030 der begynder med enten 6 eller 7, efterfulgt af 11 nuller.

Med afsæt i ovenstående, som har taget udgangspunkt i NOVOs EGEN 2030 BASE scenario, så peger det mod en omsætning der er tættere på 1 billion end på 6/700 mia. Der bliver mange analytikere der kommer til at opjustere signifikant de næste 12 mdr.

Dem der er nået helt herned, er forhåbentligt blevet lidt mere oplyst på NOVO :−)6/3 2024 21:23 Kenddinvare 1119172Meget givende gennemgang6/3 2024 22:37 lahn1 2119177Flot arbejde med at finde al den data. Hvordan er det med doser i pens. Er det mindre doser med wegovy og bliver dose mikset mere rette mod små dose i pens og hvordan influere det på behovet for plastik/pens og i sidste ende dit estimat at 2030 revenues ?7/3 2024 09:36 troldmanden 0119188Hej Lahn

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener

Når wegovy leveres i en FlexTouch pen, så er der 4 doser i pennen. Altså til 4 uger. Hvad end der er tale om laveste dose på 0,25mg eller højeste dose på 2,4mg, så er der 4 doser i pennen. Det er blot et spørgsmål om koncentrat niveau på væsken7/3 2024 09:47 lahn1 0119190Ja det var dårligt formuleret. Hvis nu Novo kun producere penne med 0,25mg i alle deres penne så bliver salg vel lavere ned hvis de kun lavede 2,4mg ? hvis vi ved vi hvad der sælges af hver dose, kan vi vel bedre estimere revenues ud fra plastik forbrug ?? Ved ikke om det er muligt at det estimat.7/3 2024 09:52 troldmanden 3119191Nej salget ville i så fald blive højere fordi alle doser koster det samme i US, log f.eks i DK, der koster max dose knap 100% mere end laveste dose, selvom der er 10x mere aktivt stof i den højeste vs den laveste.

Og som nævnt så er forbruget af plastik præcis den samme om det er en 0,25mg dose eller en 2,4mg dose.

Den primære forskel i forbrug af plastik er om det er en multi pen som FlexTouch eller en en-gans pen som der bruges til wegovy i US. Det er 13 vs 52 pens for et års forbrug. Og dermed også 13 vs 52 fyldninger7/3 2024 09:31 troldmanden 2119187Novo præsentere Amycreatin data i dag!

Deres mest hypede fedmeprogram Amycreatin får vi de første fase 1 data at se i dag. Det er 12 ugers data.

Novo har fortaget fase 3 fedme studier med 50mg Rybelsus. Aflæst på en graf var vægttabet efter 12 uger 4-5%.Efter 68 uger opnåede de 17,4% vægttab. Novo har IKKE endnu indsendt ansøgning, selvom de kunne have gjort det for et halvt år siden.

Eli Lilly har også et oralt fedme stof der pt er i fase 3. I deres 36 ugers fase 2 forsøg opnåede de ca 6% vægttab (aflæst fra graf)

Ovenstående betyder at Amycreatin meget gerne skal være nord for 6% efter 12 uger.

Jeg forventer at aktien reagere på Amycreatin data hvis de er rigtig godeKey highlights of the day are:

Focus on early-stage pipeline expansion by building on core research capabilities and new technology platforms. Phase 1 data for amycretin, a novel GLP-1 and amylin co-agonist, will also be presented

Update on scaling of manufacturing capacity and plans to increase patient reach

Continued growth potential for GLP-1-based semaglutide treatments within Diabetes care and presentation of data from the kidney outcomes trial FLOW

Update on commercial launches for Wegovy® in the US and International Operations, an update of the obesity research and development pipeline, including additional data from the cardiovascular outcomes trial SELECT and overlap of comorbidities in people with cardiometabolic diseases

Update on the expanding pipeline within cardiovascular disease

Expected margin development in the coming years7/3 2024 10:53 troldmanden 6119197Amycreatin 13,1% (12,0 placebojusteret) vægttab på 12 uger!!! Det er i en ny liga laaaangt fra alle andre hidtil kendte orale vægttabs data.

Det er dobbelt så godt som LLYs orale fase 3 Orforglipron!!!!!!

Kursen gik også amok i samme sek7/3 2024 11:36 troldmanden 4119201Amycreatin data er af en anden verden. Og nu jeg ser slids ikgen, så kan jeg set det er 16 patienter der har fået den pågældende dose (designet af forsøget gik op til 100mg)

Men noget andet interessant er at snitvægt på de 16 personer inden start var 89kg. Når vi taler fase 3 studier så er vægten typisk omkring 105kg i snit. Des højere vægt/BMI, des større vægttab.

De her data bliver talk of the town, hvor "town" er globalt.7/3 2024 11:40 SL_VH 1119202Troldmanden, markedet tager også godt imod de kommende investeringer på 45 mia?
Er der blevet noget meldt ud, hvad de nuværende bygninger kan bære? Og hvornår de forventer dem klar?7/3 2024 11:50 troldmanden 1119203Det var kendt med de investeringer. Det er i vid udstrækning et resultat af de meddelelser de har meldt ud de sidste 18 mdr, og også generelt det jeg i mit indlæg ovenfor beskriver7/3 2024 11:52 troldmanden 1119204Men der vil løbende komme nye meddelelser om nybyg for +10 mia per projekt. Herunder det amerikanske jeg nævnte, og de til min overraskelse ikke annoncerede i går eller i dag. Det er jo nu offentlig tilgængelig data7/3 2024 12:01 SL_VH 0119205Tak. Vildt at se hvordan det også smitter af på Zealand?7/3 2024 21:54 troldmanden 21119229Kort update af dagens CMD præsentation

Det er hvis det man kan kalde en ok dag på kontoret.....NOVO steg 8,3% eller 315 mia i mcap...

Jeg fik ikke hørt det hele, og nogle af præsentationerne kommer jeg helt sikkert til at genlytte igen idet der var rigtig mange detaljer.

Her følger lige hurtigt de ting jeg faldt mest over

Amycretin fase 1 data stjal tidligt på dagen hele opmærksomheden.

Amycreatin har afsluttet fase 1 forsøg hvor der var 16 personer på hvad jeg antager var højeste dosis i forsøget. 100mg.

Studiet varede 12 uger, og de 16 personer oplevede et vægttab på gennemsnitlig 13,1%(wegovy 2,4mg giver 15-17% vægttab på 68 uger.....) Det er ca dobbelt så stort vægttab som noget andet oralt fedmested ever har rapporteret på blot 12 uger. Det er faktisk på niveau med de bedste vægdata opnået ved injektions stoffer. Og når vi taler om peptider, så optages stoffet meget dårligt når det indtages som en pille vs en injektion. Derfor ser vi typisk meget atørre vægttab ved injektion end via en pille.

Dagens data bliver ikke mindre imponerende når man ser at de 16 patienter i gennemsnit vejede 89kg ved start af forsøget. Når vi taler fase 3 studier så ligger gennemsnits startvægt typisk omkring 105kg. Ergo det er patienter der har endnu højere BMI end dem der var inkluderet i Amycreatin studiet.

NOVO præsenterede ikke safety data, men der blev sagt at bivirkningsprofilen så fin ud. Meget lig Wegovy/CagriSema bivirkningsprofil.

Der har været spekuleret i hvorvidt NOVO vil tage Amycreatin direkte fra fase 1 til fase 3. Det bliver der ikke svaret helt konkret på. Meeeen jeg synes der var flere detaljer der pegede ret klart mod netop det.

Der var ingen slides der nævnte noget om hvornår næste fedme forsøg ville blive startet, og om det vil blive fase 2 eller fase 3. I stedet vil de afvente resultaterne fra det andet fase 1 forsøg. Altså det fase 1 forsøg hvor det er en injektion frem for en pille. Resultatet fra det studie ventes primo 2025.

Hvis man lige har fortalt omverden at man har udviklet det vildeste ever fedme stof, så vil en typisk reaktion være at man hurtigst muligt skal have startet næste fedme forsøg. Man forventer ikke lige de sætter udviklingen på "pause" i et år.

MEN hvis myndighederne skal give ok til at starte fase 3, så SKAL man kunne fremvise langtids prækliniske tox data. Ellers får man ikke tilladelse til længerevarende kliniske forsøg. Og de lange prækliniske Adme tox forsøg begynder man ofte først på når man starter fase 2. De er ikke helt billige de tox forsøg.

Jeg TROR derfor årsagen til den lange "pause" skyldes at de har sat gang i de prækliniske tox forsøg der gør myndighederne siger go. Hvilket så giver mulighed for opstart af fase 3 primo 2025.

Da de løb deres diabetes pipeline igennem, så var Amycreatin også at finde på den slide. Og modsat fedme, så var Amycreatin fase 2 studie plottet ind på deres pipeline graf. Fase 2 i diabetes ventes opstartet sidst på året, og med forventet præsentation af data primo 2026.

Der kom et spørgsmål her til sidst omkring hvornår Rybelsus 25mg og 50mg vil komme på markedet i fedme. Som tidligere nævnt så har NOVO jo valgt endnu ikke at indsende ansøgning selvom data har været klar de sidste 6 mdr.

Det var et længer svar på det spørgsmål, men der blev reelt ikke svaret på spørgsmålet. Det var de velkendte API udfordringer der blev kommenteret på. At afhængig af dosis, så skal der bruges 40-120x MERE API til et års forbrug med pillen Rybelsus vs et års forbrug af API til Wegovy.

Jeg tolkede det klart som no go til Rybelsus i fedme. Men så passer det jo godt ind hvis nu man har et nyt oralt fedmestof på vej. Nemlig Amycreatin.

I samme forbindelse bliver der også sagt at orale udgiver af peptider (som Rybelsus og Amycreatin) aldrig kommer til at blive solgt meget bredt i markedet. Det bliver ikke denne type stoffer som kan adressere 100 mio patienter om året. Dertil er det for svært (læs dyrt) at producer API med denne teknologi. I stedet fremhævede de INV-202 (og næste generation INV-347) som orale small molecule fedme stoffer der er signifikant nemmere at producer i meget stort antal. INV-202 ventes der fase 2 data fra sidst i 2024. Og deres modeller peger mod ca 15% vægttab.

INV-347 er først lige blevet startet op i fase 1. De første data ventes ultimo 2024. Men de fremhævede selv prækliniske forsøg med INV-347 som viste over 35% vægttab. Men når ikke semaglutid var indsat som kontrol gruppe, så er det svært for os udenfor selskabet at drage ret mange konklusioner.

Indenfor fedme nævnte de også de kommende fase 3 data med 7,2mg wegovy dose. Det er altså 3x højere end den hidtil højeste dose. Jeg har stadig lidt svært ved at så høj dosis i forhold til de bivirkninger der allerede er ved 2,4mg. Men deres modeller indikere vægttab på 2o-21%. Den nuværende 2,4mg dose giver et vægttab på 15-17%. Så 7,2mg vil bedre kunne konkurrere med Zepbound som også ligger nord for 20% vægttab.

De bekræftede at vi får de først fase 3 data med CagriSema inden udgangen af året. Udviklingschefen kaldte den "gamechanger" med forventet vægttab på mindst 25%

Hen over flere af dagens præsentationer blev det fremhævet at NOVO har fået tilføjet flere rigtig gode teknologiske platforme de seneste år.


AI

Alle taler om AI. Og AI fylder også mere og mere hos NOVO. Der vafr en halv times præsentation om deres AI. Og jeg kan meget varmt anbefale at se/lytte den igennem hvis AI området interessere en.

De fremhævede flere use cases hvor de allerede har fået kæmpe gevinst.

Alt dokumentation i forbindelse med kliniske forsøg, der har de nu fået barberet 70% af det gamle tidsforbrug væk.

I forbindelse med nye R&D projekter kan de nu virtuelt screene 1 billion molecules for hurtigt at se hvilke moelcule typer der ser mest lovende ud.

Helt konkret har AI været med til at finde et molecule der binder 10x mere selektivt til amylin, end hvad NOVO ellers hidtil har udviklet. Og de har skåret 50-75% af den tid der skal bruges til at lead optimere. Så det betyder at de nu kan få nye stoffer meget hurtigere frem til fase 1, samtidig med de kan designes mere selektive.

Et andet eksempel er udvikling af såkaldt mini-binders. En slags "Duo-boddy" fra Genmab, som binder sig til 2 targets. Men de her mini-binders er ca 20x mindre end antistoffer hvilket åbner for orale muligheder. Helt konkret har det betydet udvikling af bi-specifik protein der har 4x halveringstid vs hidtil kendt single target protein. Så et godt bud vil være, at det også er den teknologi de har brugt, til at udvikle ny diates GLP1/GIP der kun skal tages én gang per mdr. Der får vi fase 1 data primo 2025. GLP1/GIP er i øvrigt samme target som Mounjaro/Zepbound.

Link til AI præsentation er nedenfor. Webcast er dog ikke lagt ud endnu

https://cdn.evenzu.io/event/hxr1zomb2k05vitfdy6lsua3j7c8pe9n/file/evev269_d1709793912.pdf

Supply chain

Hvis der var et område jeg var lidt skuffet over, så var det deres supply chain præsentation. I forhold til mere klarhed over hvor hurtigt/hvor meget de kan skalere, kom der ikke rigtig mere frem.

Generelt sagde de at de har den største og mest effektive produktionskapacitet i hele branchen når vi taler GLP stoffer. Ingen kan producere mere, og NOVO tech giver klart billigere cost pris end Eli Lilly produktions platform.

Der kom lidt omkring købet af Catalent. Herunder hvad nu hvis konkurrencemyndighederne afviser købet.
De startede med igen at fremhæve de vil overholde alle underskrevne kontrakter og levere det lovede. Hvad de ikke siger er at den slags kontrakter typisk gælder i xx år. Og det bliver nok ikke helt så let at få forlænget de kontrakter.

Derudover nævnte de også at Catalent allerede havde bestilt flere nye fill/finish linjer, som endnu ikke er sat i drift. Så den vej rundt kan de fabrikker skaleres hurtigere.

NOVO nævnte også at de stadig vil udvide deres egne eksisterende fabrikker med nye Fill/Finish linjer. F.eks som vi så nov 2023 hvor de annoncerede 2,1 mia euro store udvidelse af deres franske fabrik.

De fortalte også om produktionen af pens. Jeg høre mere at det er af nød, end af eget ønske, at de har lanceret wegovy i US i en single-use pen frem for NOVOs egne FlexTouch. Det passer også fint ind i plastik fortællingen i mit oprindelige indlæg i denne tråd.

Men jeg synes ikke man tager afsted med mere tryghed/vished for de kan skalere xx hurtigt.

I morgen fredag er de alle samme inviteret til Kalundborg til en fremvisning af fabrikkerne. DET ville jeg godt have været med til.

Nå det var lige hurtigt lidt indledende tanker. Der var SÅ mange flere detaljer i de mange præsentationer. Absolut værd at se/gense

7/3 2024 22:53 Craw 5119230Troldmanden, jeg har først for nyligt spottet dine indlæg her på siden. Du skal vide, at dine indlæg, såvel som den grundighed og tid du bruger på dem, er værdsat. De læses med stor interesse. Så tak.8/3 2024 09:21 troldmanden 0119241Tak for det Craw. Det sætter jeg pris på du siger :−)10/3 2024 16:04 mccarthy 1119291Enig Craw.
Trolden er en af de mange og gode skribenter på debatten. I mine øjne en af de bedste.
Eliot og Trolden er gode til at bruge debatten fremfor special trådene. Derved får nye og gamle investorer kendskab til aktier, som måske kunne være af ny interesse og ikke mindst de 'bedre' skribenter.7/3 2024 23:31 Occam 2119232På tværs af alle de mange detaljer fæstnede sig to generelle indtryk:

1. Den gennemgående optimisme. Det var som at se det ledende hold i Tour de France holde pressemøde. Det var tydeligt, at de følte, at de var i gang med at vinde.

2. Hemmeligholdelsen af planlagt produktionskapacitet. Novo VIL BARE IKKE fortælle, hvor meget alle investeringerne skal ende ud i.

Hvad kan vi så slutte af denne energiske hemmeligholdelse? Det er klart, at når de står over for en kæmpe efterspørgsel, så er deres strategi maksimal udvidelse af produktionskapaciteten. Og det har den været i et par år nu.

Hvorfor vil de så ikke sige, hvad de regner med at opnå? Hvem er det, som ikke skal have det vide - endnu? Jeg synes kun, at der er én forklaring, som passer. Deres fremtidige kapacitet vil blive imponerende stor. Og det skal konkurrenterne ikke vide, for så vil konkurrenterne indse, at de bliver nødt til at lave alliancer for at klare sig.8/3 2024 06:27 StockBull 0119233Mon ikke bare Novo opkøber alle farlige konkurenter på samme måde som Amazon, Google, Apple m.m har købt eller fejet deres konkurenter af vejen. Når de kommer op i 1T klubben har de tæt på monopol.8/3 2024 09:39 troldmanden 0119243SB det tror jeg ikke de kommer til. Det ligger ikke i deres DNA. Og nu er LLY jo heller ikke helt billig at skulle købe ;−)

Hvis vi ser bort fra catalent deal, så mener jeg $3 mia har været deres største opkøb. Og de har gentaget mange gange at de kun er interesseret oi at købe teknologi og early stage pipeline hvor de selv kan være med til at præge udviklingen.

Men indirekte kommer de måske lidt til det alligevel. Laaaangt den overvejende andel af nye fedme projekter er GLP klassen. Og det bliver kun svære og svære for andre at finde den nødvendige fill/finish samt adgang til store mængder pens. Novo og LLY har sat sig hårdt på en meget stor andel af kapaciteten.

Som nævnt så indgik novo sidste år en aftale med Ypsomed om levering af stort antal pens startende fra medio 2025. Jeg læste den anden dag at de estimerede markedet af pens til at være 1,7 mia i 2023. Samtidig fortalte novo i deres 2023 regnskab at de fik fyldt godt 800 mio pens..... Jeg ville tro at det var et noget større antal pens der bliver produceret. Men det er en af de største producenter der kommer med det tal.

Den fabrik novo planlægger i Odense, der kan jeg se at de bla også inkludere et stort støberi til produktion af pens. Ud fra den mængde plast og "metal tråd" de næver fabrikken ventes at bruge, så svare det til 250-300 mio pens om året.

Og novo kommer til at bruge over 100 mia kr (incl catalent) på at udvide deres inhouse Fill/finish kapacitet i løbet af de næste 3 år.

Bottom line, så bliver det alt andet end let for andre selskaber at få sikret nok kapacitet til at lancere injektions fedme stoffer. Så i stedet for at forske i follow on GLP stoffer, så burde flere kigge mod small molecule muligheder hvor slutproduktet bliver en pille der er relativ let at producere.8/3 2024 11:12 StockBull 0119246Ja LLY er nok for stor mundfuld. 2 om at dele 100bn marked er også fint. Lidt a la Apple og Samsung deler smartphone markedet og sidder på 85% af US marked.8/3 2024 13:00 troldmanden 1119249Ja der er en del analytikere der sætter novo og LLY til at tage 70-80% af markedet. Og så kan 5-15 andre slås om resten.8/3 2024 09:19 troldmanden 1119240Helt enig Occam. Optimismen var svær at skjule. Og alle de muligheder den her topline vækst giver.

På en slide viser de at de i 2020 startede 5 nye fase 1 projekter. Det er ambitionen at 3x det til 15 stk i 2025....... Det er en vild stigning som får kæmpe effekt om 5 år.

Mht produktionskapacitet, så tror jeg ikke nogen, inkl jeg selv havde forventet de var blevet super specifikke på tilgang af ny kapacitet de enkelte år. Men når jeg ser en del af analytiker kommentarerne, så er der i hvert fald en andel af dem der synes at skyde helt forbi. Og i det lys kan det godt gavne novo at "guide" en anelse. Men mon ikke der falder en hel del guldkorn af ved dagens rundvisning i Kalundborg
8/3 2024 10:36 lahn1 1119244Novo har nogle potentielt vanskelige møder med konkurrencemyndighederne i USA vedr deres køb af Catalent.8/3 2024 11:02 troldmanden 0119245Jeg har ingen kvalificeret indblik i den slags deals vs konkurrencemyndighederne.

Min logiske tankegang vil være at så længe de gør hvad de siger, så bør den vel gå igennem? De vil overholde ALLE eksisterende kontrakter. Hvor lange den slags kontrakter typisk er ved jeg ikke.

Hvis det ikke er nok, så kan de vel forslå/tilbyde en rullende procentandel af kapacitet stadig tilbydes eksterne virksomheder.

Hvis kontrakter for 20% udløber i 2026, så tilbydes de 10% til eksterne. Og så faser man den helt ud over 2-5 år.
8/3 2024 11:14 lahn1 2119247Jo men det kunne være en årsag til ikke at spille med helt åbne kort omkring kapacitet. Jegvill ikke stå og prale med at man f. Eks har 70% af all kapacitet, eller hvad er nu engang bliver. Ikke før jeg hat fået det køb godkendt.8/3 2024 12:51 troldmanden 0119248Den del synes jeg egentligt de fik navigeret fint omkring. Der kom et specifikt spørgsmål på hvad nu hvis Catalent ikke går igennem....27/3 2024 20:08 bb+ 2119547Jeg er ikke enig i din bemærkning vedr. vægt/BMI.

Det er lettere at opnå et procentmæssigt vægttab på en gruppe med en snitvægt på 89 kg end på en gruppe på 105 kg, når begge grupper skal have en BMI på f.eks. 30.

Det er meget vigtigt at være opmærksom på, at den gruppe på 89 kg i snitvægt er lige så overvægtig som gruppen på 105 kg i snitvægt, idet begge grupper skal have en BMI på f.eks. 30.

Alt andet lige, vil begge grupper der er lige overvægtige, have lige let ved at tabe sig 10 kg. Procentmæssigt vil det give et større vægttab for den lette gruppe end for den tunge gruppe.

Gruppen på 89 kg vil derfor have lettere ved at opnå et procentmæssigt højere vægttab end gruppen på 105 kg.

Novo's Amycretin studie er designet således, at det er lettere at opnå et højere procentmæssigt vægttab ved at anvende en lettere gruppe end normalt. (For at opnå højere vægttabsprocenter har Novo snydt lidt med designet af studiet)

Novo's Amycretin studie burde være designet som du selv er inde på - nemlig med en gruppe på ca. 105 kg i snit.

Det virker lidt som om, at Novo føler sig presset, når man laver sådanne studie-designs.28/3 2024 13:14 troldmanden 1119553Tak for godt indspark bb+

Husk på at når vi taler fase 1 forsøg med helt nyt stof, så er det raske frivillige. Så derfor ser man altid lavere gennemsnitsvægt/BMI end når vi kommer op i de store fase 3 forsøg.

Så derfor tror jeg ikke novo føler sig "presset" på nogen måde hvad angår deres design af kliniske forsøg.

De har ikke nogen interesse/motiv i at "snyde" sig til et større vægttab i fase 1 studier. Det koster adskillige mia kr at gennemføre et bredt fase 3 program. Så novo ønsker tværtimod at lukke projekter ned så hurtigt som muligt, hvis ikke resultaterne er gode nok, inkl gode nok i forhold til de andre fedme stoffer de har i pipelinen.

Så novo lukker ganske givet programmer ned, som andre store pharma selskaber drømmer om at have i deres meget tynde fedme pipeline.

LLY og Novo har et kæmpe forspring8/3 2024 13:35 troldmanden 6119251Amycretin starter fase 3 i fedme....

Well det er ikke meldt ud endnu. Men når man læser udviklingschefen Martin Langes svar til Reuters, så tør jeg godt nu tage et væddemål på det kommer til at ske. At de springer over fase 2

Martin L bliver spurgt om hvornår Amycretin kan komme på markedet. Det vil han egentligt helst ikke svare på. men "Jeg forpligter mig aldrig til tidslinjer, men jeg ville have ro i maven over at sige, at det i hvert fald bliver inden for dette årti, siger han"

Med under 6 år tilbage af dette årti, og de jvf bemærkningerne i går først vil afvente fase 1 resultatet med Amycretin i injektions udgaven, inden de tager næste skridt. Så vil de ikke kunne sige "det i hvert fald bliver inden for dette årti", hvis man først starter fase 2 op til næste år.

Den kommentar er jeg ikke sikker på konkurrenter jubler over :−)


https://www.berlingske.dk/business/novo-nordisk-tror-paa-lancering-af-ny-vaegttabspille-inden-20308/3 2024 15:19 lahn1 0119254Kan nogen uddybe hvorfor nvo venter på SubQ resultat før de bestemmer sig for at gå videre med oral Amycretin ? Fordele ved Oral er vel så stor at Subq skal være signifikant bedre en oral for at de vil gå subQ vejen ? Vil de se data på subQ adverse events før de vil gå videre med oral ?9/3 2024 13:16 Bankens 0119275Hej Troldmanden
Tak for din enorme informationsmængde - syret så meget indsigt du har og deler

Hvordan ser du på Viking - Altimmune - Zealand - får de et gennembrud vil de så nogensinde kunne komme igennem logistik, kapacitit osv.osv. til et punkt hvor det rammer NOVO

formoder alle så det her i går
Wegovy got approved to treat heart problems. Novo Nordisk's blockbuster weight-loss drug scored FDA approval to be prescribed to lower the risk of heart attack, stroke, and even death from cardiovascular causes for adults with obesity. This additional approval may help broaden insurance coverage for the drug, which is costly and not always covered. But it might still be hard for patients to get, as it's in short supply. Novo Nordisk is also seeking a similar approval in Europe.
10/3 2024 11:07 troldmanden 4119285Hej Bankens

Tak for det. Det sætter jeg pris på :−)

Det er store spørgsmål som jeg derfor heller ikke lige kan komme med et hurtigt svar på. Men som jeg har skrevet, så tror jeg markedet undervurdere HVOR SVÆRT det bliver for andre selskaber, at lancere en peptid der skal tages via injektion.

Prøv se hvor meget novo har købet med supply og de er stadig under 1 mio patienter på wegovy. Det samme med LLY. De er på omkring 250.000 patienter på Zepbound i US ( tilsvarende wegovy)

Hvis novo og LLY havde kapacitet til at levere til 5 mio patienter mere i morgen, så var de solgt indenfor 3-6 mdr. Pull er SÅ stort.

Novo annoncerede nye fabriksudvidelser for ca 75 mia i 2023. I år har de annonceret køb af Catalent for 76 mia, dertil regner jeg med de annoncere nye egne produktionsudvidelser for yderligere 50-75 mia i år.

Viking CEO var meget direkte for 2 uger siden, hvor han lige ud sagde, som landet ligger nu, så er der IKKE kapacitet til nye store peptid injektions fedme stoffer.

Det er meget lidt snak om BIs produktionskapacitet og de har ikke været ude at annoncere store udvidelser. Så hvis og såfremt de kommer hele vejen ud til markedet, så har jeg svært ved at se andet end det bliver en soft launch uden en hockeystick kurve.

Mht om novo kan blive udfordret på vækst når der kommer nye stoffer på markedet, så er markedet GIGANTISK, så der er plads til mange, såfremt de kan producere. Dertil har novo jo flere nye stoffer på vej der giver langt større vægttab.

En ting der ikke snakkes så meget om, er også evnen til at udvikle hurtigt. Novo og LLY har allerede utrolig meget inhouse klinisk data indenfor dette segment. Og de har begge allerede meget succesfulde stoffer på markedet som genere utrolig meget CF. Det betyder at de også kan/tør være meget mere aggressive i udvikling af næste generation. At de lancere mange store fase 3 forsøg i flere indikationer inden et nyt stof er blevet godkendt. Med de allerede annoncerede CagriSema studier, har novo forpligtet over 10 mia i udviklingsomkostninger. Og det tal når en hel del højere op inden CagriSema potentielt kan nå markedet om ca 2 år.

For andre selskaber, hvad end vi taler BI, AstraZeneca, Pfizer mf, så har de slet ikke den samme mængde data at læne sig op af. Så det bliver med højere risiko, og alt andet lige ikke så brede fase 3 programmer inden første godkendelse.

Og vi kommer også til at se mange fase 1/2 forsøg fejle selvom de indledningsvis har set lovende ud. Novo har lukket 3 fase 1/2 stoffer indenfor de sidste 24 mdr. Går vi 2 år frem har ZP formentligt heller ikke liv i hele deres nuværende pipeline

Det er et mega spændende område, men også meeega nuanceret.

En ting er sikkert, man kommer ikke til at kede sig hvis man som investor investere ind i fedmesegmentet :−)

God søndag

10/3 2024 11:19 Bankens 0119286Tak og i lige måde :−)10/3 2024 11:31 SL_VH 1119287troldmanden virkelig gode pointer. Er du kun investeret i Novo og Zealand inden for fedme, eller er du også i Gubra? Og hvis du er, hvor meget fylder den hos dig?10/3 2024 20:20 troldmanden 2119294SLVH jeg har ikke zp for nærværende men jeg er i Gubra fra kurs 139 og suppleret flere gange. Det er dog High risk. Fejler deres amylin så er det over 50% ned.

Jeg evaluere den løbende og har ganske givet reduceret/taget profit inden de første fase 1 data kommer efter sommerferien.

Hvor meget mine Gubra fylder i min pf tænker jeg ikke er så relevant for andre end jeg selv :)
10/3 2024 20:30 SL_VH 0119295Tak for svar troldmanden . Vil du dele dine synspunkter på den ligesom med Novo?10/3 2024 10:40 troldmanden 2119284Lahn det er jo det jeg prøvede at komme med et bud på. Hvorfor de afventer SC.

Er ved at undersøge noget andet, så kommer måske med en update hvad det angår i løbet af næste uge10/3 2024 12:56 vestasfan 0119289Hej Troldmanden, tak for dine reflektioner, de er outstanding. Hvad tænker du om Zealand Pharmas Petrelintide, i relation til Novos udmelding omkring Amycretin? Hvis begge produkter er tiltænkt en afgørende rolle i næste generation, så skal ZP kommende 16 ugers resultat, være bedre end Novos!

Jeg er med på at marked er enormt, men har Novo overhalet Zealand indenom med disse skelsættende data?10/3 2024 15:08 ProInvestorNEWS 1119290Vestafan...Blot som serviceoplysning..Adam Steensberg besvarer i vores Q&A spørgsmål om Petrelintide - også i forhold til Amycretin.

https://www.proinvestor.com/boards/119272/10/3 2024 20:01 troldmanden 7119292Hej Vestasfan

Jeg synes ikke man kan sammenligne Amycretin med Petrelintide. Amy er ét molekyle der rammer både glp1 og Amy. Og det er vist i mange studier, at når d 2 tagrgets kombineres, så opnås synergi effekt. Så vægttab er højere end de hver i sær kan opnå.

Petrelintide Kan derimod sammenlignes med den ene halvdel i Cagrisema. Cagrisema består af molekylet semaglutid + molekylet cagrilintid som er en amylin agonist.

cagrilintid Blev testet selvstændigt i både fase 1 og fase 2 inden man testede det i et fase 2 kombinationsforsøg sammen med semaglutid. Og det er så det meget positive resultat af det studie der nu er endt med "Cagrisema" som hvis alt går vel er godkendt om 2 år.

Novo fortalte så i torsdags at de tager et nyt amylin stof i fase 1 her i 2024. Det stof er 10x mere selektivt end noget andet amylin molekyle Novo før har lavet. Og jeg vil ikke blive overrasket hvis det kun skal tages 1 gang Per mdr.

Petrelintide Har også en meget lang halveringstid, så vil næsten blive overrasket hvis ikke de tester længere intervaller end én gang Per uge.

ZP sælger den pt på et mono stof. Jeg ved ikke rigtigt hvor meget jeg tror på der kan blive et reelt marked dertil.

Ca 20% der starter wegovy/zepbound stopper indenfor 12 uger. Pga bivirkningerne. Så det er i princippet dem Adam siger de går efter. Men jeg er ikke overbevist om et mono amylin peptid med under 20% vægttab kan tage ret meget markedsandel. For som peptid betyder det injektion og relativ høj salgspris. Jeg ser fremtidens 15-20% segment primært blive kapret af small molekyles. Altså hvor det er billig produktion og som pille.

Hvis man har et amylin stof der i sig selv runder 10% vægttab på Max 32 uger, så tror jeg det stof vil blive kombineret med glp1/glo1-gip. Så runde det kombistof 25% som Cagrisema.

Jeg har ingen ZP aktier for nærværende. Havde jeg, og hvis jeg har dem fra under 400, så ville JEG tage noget profit. Sikre en del. Som jeg ser det så er der større downside end upside ved de kommende fase 1 resultater. Forstået på den måde at deres Amy allerede er meget højt værdisat. Så hvis ikke data er rigtig gode, inkl safety, så er det over 50% ned.

Indrømmet de hidtil data ser absolut gode ud. Men det er biotech det her. Der falder stoffer fra hver eneste gang der præsenteres nye data. Også derfor jeg nævnte at selv Novo har lukket 3 fedme programmer på godt 2 år.10/3 2024 20:14 vestasfan 1119293Tak Trold..11/3 2024 09:00 lahn1 1119299Det er mandag, jeg sidde og venter ;−) , men ellers tak for din store indsats, det er virkelig lærerigt at læse dine lange indlæg.12/3 2024 11:20 troldmanden 2119318Amycretin 50% større vægttab end næst bedste orale 12 ugers vægttab

Fra side 55-74 er der en række slides fra sidste uges CMD. Dertil har Stifel deres egne tabeller over fedmestoffer med de største vægttab.

Personligt vægter jeg ikke studier under 10 uger så meget. Særligt de helt korte forsøg, hvor der evt vises meget flotte data, en del af dem har en tendens til at viser mindre favorable data når studierne bliver længere.

Men naturligvis bliver også korter forsøgsdata analyseret og tolket på. Jeg gør ligeledes

https://www.stifel.com/newsletters/investmentbanking/bal/marketing/healthcare/biopharma_timopler/biopharmamarketupdate_03.11.2024.pdf19/3 2024 21:32 troldmanden 3119425Novo har i dag meldt ud om ny større kinesisk fabriksudvidelse

https://www.proinvestor.com/boards/119424

3/4 2024 14:15 troldmanden 1119656Det har jeg nu.

Der er hvis plus 5 kinesiske selskaber der arbejder på kopi af semaglutid. Det kinesiske patent udløber i 2026, mens det er 2021/32 i resten af verden. Så det bliver udelukkende en Kina ting

Den kinesiske Novo chef var ret positiv på novos CMD24. Særligt på ozempic/Wegovy
TRÅDOVERSIGT119287 ..
10/3 11:31 SL_VH 1


119295 Tak for svar ..
10/3 20:30 SL_VH 0

119293 Tak Trold....
10/3 20:14 vestasfan 1