Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nye wegovy salgsdata fra DK + mere data på Wegovy muligheder


119343 troldmanden 14/3 2024 13:16
Oversigt

Så har vi fået januar salgstal wegovy salgstal i Danmark.

Som nævnt i sidste update, så var forventningen til januar tal at de vil falde. Fordi sygesikring Danmark stoppede med deres tilskud ved udgangen af 2023. Derfor ville det være naturligt at både antal personer på wegovy og i endnu højere udstrækning at antal recepter ville falde fra dec til jan. Vi så det samme i Norge og i US, hvorfor hele Novo Nordisk ganske givet har oplevet et fald i oms i januar.

I januar var der således 60.329 personer der fik Wegovy. Et fald på 11.445 personer fra december rekorden på 71.774 personer.Vi er så tilbage på august 2023 niveau.

Det bliver spændende at se udviklingen de næste 1-3 mdr om vi igen søger op mod den gamle peak. I januar var der tilgang af 7.544 personer der aldrig tidligere havde fået Wegovy.

Antal recepter faldt signifikant mere mere end faldet i antal personer. Januar 68.576 recepter mod 105.503 i december (antal historiske recepter er blevet korrigeret rigtig meget i forhold til sidste update)

Nedenfor ses stigningen i antallet af dansker på Wegovy de seneste mdr

juni 58.853
Juli 56.461
Aug 61.425
Sep 64.691
Okt 67.211
Nov 69.643
Dec 71.758
Jan 60.329

Adgang til norske data er (forhåbentligt) midlertidigt sat på pause.

Sidste uges kapitalmarkeds præsentation hos NOVO, der fremhævede de faktisk nogle andre ret interessante tal fra DK, Norge og Island. Nemlig hvor mange personer der i Q4 var på Wegovy ud af det specifikke lands samlede antal personer med BMI over 30

I Norge og Danmark var det tal 7%, mens det i Island var 9%.

De 3 lande er de eneste hvor der reelt levres det antal markedet efterspørger. Det betyder vi får et meget bedre indblik i hvor mange af den store gruppe personer der rent faktisk vil betale selv, såfremt der er nok supply. Og salget har vel at mærke været stigende hen over året. Dog er Island særligt imponerende idet Wegovy først blev lanceret i oktober 2023.

Modsat så er det under 1% i Tyskland og UK, samt 2% i Schweiz og 3% i UAE.
I Tyskland og UK har de lavet en aftale med myndighederne, om at stille et mindre antal doser til rådighed, der bliver meget specifikt rettet mod personer der har BMI +35. Og dertil er det kun særlige klinikker der udskriver disse recepter.

I Schweiz hvor de lancerede i november, der har de endda lige fået tilknyttet offentligt tilskud til den gruppe af patienter. Novo regner med det gælder ca 50.000 personer.

HVIS vi overfører DK og Norge data til US, så vil det svare til der allerede nu, var over 7 mio amerikanere på Wegovy. Det vil med de nuværende US priser svare til godt 500 mia kr i omsætning til Novo......Blot i US...... I hele Q4 blev der solgt for 8,6 mia i US. Det illustrerer på bedste vis det giga potentiale der ligger forude, og hvorfor mange analytikere kommer til at opjustere endnu mere for salget frem mod 2030.

En anden interessant detalje fra sidste uges CMD, var at det i UK og Schweiz kun havde taget 2 mdr fra launch af Wegovy, til de havde fået konverteret hovedparten af Saxenda patienter.
Som nogen måske husker, så nævnede jeg i sidste uges større analyse https://www.proinvestor.com/boards/119161

Specifikt konvertering af bla Saxenda og Victoza patienter til Wegovy og Ozempic. Deri ligger en kæmpestor "gratis" ekstra omsætning. Fordi Saxenda og Victoza skal tages hver dag vs én gang om ugen for Wegovy og Ozempic.

Mit estimat (som fremgår af min længere analyse) er at alene konvertering af alle saxenda patienter, kan frigøre ca 36 mio FlexTouch pens. Og det er netop adgang til flere pens der pt er den begrænsende faktor.

36 mio pens vil svare til ca 2,75 mio wegovy patienter udenfor US. 2,75 mio wegovy patienter ex US vil svare til en omsætning på ca 35 mia kr. (et hel års forbrug per person)

HVIS nu novo også benyttede FlexTouch til Wegovy i US, så svare det til over 150 mia kr. Vel at mærke uden at øge produktionen af pens og fyldninger med én eneste pen! Læg dertil potentialet til frigørelses af pens i Victoza, Tresiba og Xultophy. ( de 2 sidste hvis/når Novo får godkendt de nye insuliner Icodec og IcoSema. Begge ventes godkendt i år)

Det var en lang smøre for blot at sige lancering af Wegovy i nye lande, ganske givet bliver i lande der allerede sælger Saxenda. Så gætter på lande som Australien, Brasilien, Canada og Polen kommer til i løbet af

Nedenfor er december tal for DK og januar tal fra Norge
https://www.proinvestor.com/boards/118736TRÅDOVERSIGT