Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Reddit: Kan de tjene penge uden at gøre brugerne sure


119451 ProInvestorNEWS 22/3 2024 08:03
4
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Reddit stormede ind som børsnoteret selskab i går med en "betydelig" debut

Reddit havde sin første børsnoteringsdag i dag, og det gik ikke stille for sig
Med udgangspunkt i en afregningspris på 34 USD så aktien sig aldrig tilbage og sluttede med en stigning på 48,35 % i kurs 50,44 efter en overgang at have været handlet i kurs 57,8
Børsværdien sluttede i 8,02 mia.
Så langt så godt



Fra bevægelse til forretning?


Reddit er der hvor selskaber som bl.a. Meta var for mange år siden. Et brugerdefineret site med udgangspunkt i brugerne, og hvor der som udgangspunkt ikke er "censur" eller ikke så meget af den. Under "meme-aktie" (Gamestop, AMC m.fl) stormen i 2021, var det netop Reddit som blev brugt som samlingssted og omdrejningspunkt, for de investorer, som ville give Wall Street en lektion. Når det kunne gå så stærkt, som det gjorde var det formentlig på grund af strukturen. Den enkelte opretter selv egne fora, og udbredelsen uden de mange filtre kan gå stærkt.

Kan Reddit blive en succes som forretning?
Kan de forvandle data til en guldgrube via bl.a. AI
Kan de tjene penge uden at gøre (for)brugerne sure?

Investorerne køber ikke aktien fordi den er billig

Det er nogle af de spørgsmål, som investorerne vil spørge sig selv om de kommende dage. Imens står det tilbage at konstatere, at børsdebuten var formidabel. Om der senere kommer økonomiske tømmermænd, bliver vi klogere på de kommende kvartaler. Her og nu er brugerne mindst 8 mia. værd. De fleste eller næsten alle kommer ikke aktien fordi den er billig, men fordi de håber og tror den bliver mere værd kortsigtet.



25/3 2024 10:14 ProInvestorNEWS 0119505






30/3 2024 08:41 ProInvestorNEWS 0119586






TRÅDOVERSIGT