Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationskurser for realkredit på Nasdaq copenhagen


119635 EIMiller 2/4 2024 19:54
1
Oversigt

Når man checker obligationskurser på nasdaq OMX Nordic er der storforskel i kursen (cirka 0,4 kurspoint) på realkredit afhængig af handelse type.

SI Standard Trade handles normalt 0,3-0,4 point højere end OTC-Loan Payment. Markedet er også markeret som OMX for SI Standard trade og som OTC for OTC-Loan Payment.

Er der nogen der kan forklare den forskel?2/4 2024 21:18 TeamGarlic 2119640Hej ElMiller. Det kan jeg godt hjælpe dig med.
SI Standard Trade betyder, at en børsmægler/bank har stillet en strakspris som Systematic Internaliser og kunden har handlet på prisen. Den pågældende pris skal også gives til deres øvrige kunder på samme betingelser.
OTC-LoanPayment er noget helt andet. Handlen sker i forbindelse med håndtering af boliglån. Så hvis et realkreditinstitut som eksempel Nykredit udsteder et nyt realkreditlån, så hedder det OTC-PrimaryTransaction. Og hvis så en anden bank har købt disse obligationer på en auktion og derefter sælger dem til deres kunde ved bolghandel/omlægning, så er det OTC-LoanPayment.

Én ting som du ikke skriver, hvilket kan skyldes, at det ikke er offentliggjort, er valørdatoen. Hvis denne ikke er den samme, så er det lidt sværere at sammenligne, da der kan være både noget kursspænd og renter involveret.2/4 2024 23:24 EIMiller 2119647Tak for svaret,

Det forklarer forskellen, men jeg synes ikke de berettiger til konsekvent at være 0,4 point i kursforskel hele tiden.

OTC loan payment er altid lavere end SI Standard Trade. Er det bankerne der bevidst sætter en lavere kurs på nye lån?

Jeg ville da gerne købe OTC loan payment 0,4 kurs point billigere og sælge som SI Standard Trade.
3/4 2024 08:17 TeamGarlic 1119652Jeg forstår din undren og kan ikke forklare det selv. Hvad jeg ved er, at du ikke kan handle efter handelstype - de følger aftaler bankerne imellem om, hvilken handelstype der skal benyttes i hver handel. Det skyldes bl.a. MiFID II-regler, men også ønsket om at kunne danne en Referencerente, hvor handler andet end standard-valør (T+2) sorteres fra samt visse handelstyper.TRÅDOVERSIGT