Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rimelig svarfrist på aktietegning på Nordnet?


119761 Bullish 10/4 2024 10:08
0
Oversigt

Hej
Min søn har oprettet en aktiesparekonto på Nordnet, og jeg administrerer den for ham.

Han har købt lidt Nobia-aktier, og der er p.t. en aktietegning i gang. Jeg har noteret mig svarfristen i Nordea, som er 16. april. Nobias tegning udløber 17. april. Men i dag er tegningsrettighederne forsvundet fra min søns ASK, og jeg kan se, at Nordnet har sat en svarfrist allerede i går!
Er det i orden? De har jo sådan set slettet over 50% af hans investering i Nobia - tegningsretterne er mere værd end hans aktier.

Er der nogen der har kendskab til fortilfælde? Er det ok, at banker sådan kan sætte vilkårlige og stærkt begrænsende vilkår?

Tilføjelse: Det er muligt, at Nordnet vil forsøge at sælge tegningsretterne. Jeg har ikke modtaget nogen besked herom, de er blot forsvundet fra depotet.

Vh



10/4 2024 10:30 Stockwatch1 0119763



Jeg ved ikke, hvorfor man skal skynde sig så meget for at svare på, om man vil udnytte tegningsretterne, hos Nordnet.
Jeg kan godt se, at der står dette: "De tegningsretter, du ikke har svaret, at du vil udnytte senest 09.04.2024 vil vi forsøge at sælge for din regning.
Tegningsretter, som du har købt efter 09.04.2024 sælger vi ikke. Hvis du vil udnytte dem, kan du svare frem til 16.04.2024."
Måske er det fordi de gerne vil have en uge til at sælge t-retterne. Men det er underligt, at de bare er forsvundet.
Har du prøvet at ringe til Nordnet og spørge?



10/4 2024 13:39 Bullish 0119765



Ja jeg ringede efter dit svar, og de har lagt tegningsretterne tilbage :−)

Som standard er Nordnet åbenbart sat op til, at de fjerner tegningsretter i god tid og prøver at sælge dem - man skal aktivt fravælge denne funktion. Det er vel sådan en antagelse om at mange investorer på Nordnet ville misse tegninger.. (fravælges under Mine sider - min profil og indstillinger - konto - Salg af tegningsretter).

Det kostede så et gebyr på 300 kr. at få lagt retterne tilbage :-( Det er dog ikke debiteret kontoen i skrivende stund.
Vh



TRÅDOVERSIGT