Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nyt first-in class fedme stof fra Gubra


119925 troldmanden 18/4 2024 15:29
Oversigt

Gubra præsenterede i går omverden for et nyt præklinisk fedme stof rettet mod UCN2 target.

Der er begrænset hvad jeg ved om dette nye target. Jeg kan se Novo og LLY har publiceret lidt om det, men ingen af dem har for nuværende et klinisk program med UCN2 som target. Og jeg kan heller ikke umiddelbart se andre virksomheder i klinisk udvikling mod fedme.

Da jeg ikke ved så meget om target, så har jeg haft en snak med Gubras CFO/IR ansvarlige Kristian Borbos.

Gubras nye fedme stof skal ikke ses som et stof der i sig selv giver vægttab. Faktisk tværtimod så kan man tage på hvis man udelukkende tager dette stof.

En af udfordringerne med f.eks både Wegovy og Zepbound (hele den klasse af targets) er at 20-40% af det vægttab man opnår, er også muskelmasse. I hvert fald hvis ikke personen har meget specifik fokus på at indtage proteiner selvom vedkommende ikke er sulten. Og netop det større vægttab af muskelmasse, er noget der pludselig er kommet meget mere fokus på, i forbindelse med udvikling af næste generation fedme stoffer.

Det er netop her GUB-UCN2 kommer ind i billedet.

Som man kan se af nedenstående slide fra gårsdagens meddelelse, så ændres vægttabets sammensætning signifikant med indtagelse af GUB-UCN2.

I det prækliniske forsøg kan man se at semaglutid(Wegovy) og Cagrilitide ( Novo amylin stof som også indgår i CagriSema) giver et tab af muskelmasse, mens kombination af GUB-UCN2 og enten semaglutide eller cagrinilitide giver en øget muskelmasse.

Muskelmasse tab er særlig kritisk hos ældre personer. Derfor ser vi også stigende fokus på lægernes vejledning af ældre patienter der starter fedmebehandling.

GUB-UCN2 er nu udvalgt som præklinisk kandidat, og de vil derfor igangsætter de afsluttende ADME-tox forsøg der SKAL gennemføres, inden man må teste i mennesker. Det tager typisk omkring 12 mdr at få det hele på plads.

Gubra ønsker for nuværende ikke at fortælle om de selv vil beholde stoffet, og tage det igennem fase 1 forsøg, eller om de heller ser en licensaftale. Men med gårsdagens meddelelse, så kan omverden nu se de har et nyt first-in class UCN2 fedmestof i udvikling. Så mon ikke det vil give anledning til lidt snakke den kommende tid.

Gubra har nu 2 stk 100% ejede fedme stoffer. Og endda 2 stoffer som vil være naturligt at teste sammen. Hvad end det bliver i Gubra regi, en partner licensaftale eller teoretisk muligt køb af selskabet.
Tilsvarende så skal vi ikke glemme at Gubra allerede har 4 fedme licensaftaler med Boehring Ingleheim. Et stof BI 1820237 er på vej til at blive testet i sit 3. kliniske fase 1 forsøg. BI vælger endda at teste det som kombination med Survodutide, altså det stof Zealand Pharma har udviklet, og som pt er i fase 3 forsøg indenfor fedme.

Derudover er der endnu et stof der pt er i gang med de afsluttende prækliniske ADME tox forsøg. Går det forsøg godt, så kan det nok starte fase 1 ultimo 2024.

Alt i alt har Gubra nu 4 stoffer i udvikling indenfor fedme, og yderligere 4 programmer/targets i lead optimering. Så det er en relativ bred fedme pipeline af et trods alt så lille et selskab. Og med det nye UCN2 bliver interessen næppe mindre fra de større pharma selskaber.

PS jeg har selv aktier i Gubra. Og ovenstående skal ikke ses som nogen anbefaling til at købe aktier i selskabet.

PPS et stof der i sig selv giver øget muskelmasse, det er der nok mange andre end lige fedme patienter der kunne være interesseret i at få fat i.

Amylin, Fedme, GLP1, Gubra, Obesity, UCN2




TRÅDOVERSIGT