Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk guider fortsat konservativt


120296 DjengisCash 6/5 2024 13:48
Oversigt

Fra teleconferencen efter Q1:

https://getvisualtv.net/stream/?maersk-q1-2024-presentation=

Fra omkring 41 minutter inde er der oplysninger om skrotning, flådestørrelse i Mærsk på sigt og generel flådetilvækst.
Også betragtninger omkring ratebilledets effekt på udviklingen i de lange kontrakter. Og så en melding om et fornuftigt Q2.

Alt i alt synes jeg, at den nye EBIT-forventning på -2 til 0 mia. usd er meget konservativt, når H1 allerede nu tegner til et pænt plus. En nedsmeltning af spotraterne i H2 vil jo ikke få fuld effekt på grund af forsinkelseseffekt i de lange kontrakter. Mit eget bud er en EBIT for helåret mellem 1 og 3 mia. usd.

Men der er jo andre end investorerne, som lytter med. Kunder, skibsejere og ikke mindst personale lytter også med. Alt for positive meldinger om resultatudvikling er svære at sluge, når store omkostningsreduktioner samtidig rulles ud.

Er der andre, som har reflekteret over forventningerne fra Mærsk ?



7/5 2024 21:24 12campus 1120320



Ja, jeg er enig i dine betragtninger. Jeg tror hellere Mærsk vil opjustere end komme i en situation, hvor de har været for optimistiske. Utroligt den kan købes så billigt.



TRÅDOVERSIGT