Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novo Nordisk vil rejse 20 mia euro via obligationer


120431 troldmanden 15/5 2024 10:12
Oversigt

Novo Nordisk satte i sidste uge gang i en kæmpe stor finansieringsrunde hvor de vil låne op til 20 mia euro via udstedelse af virksomhedsobligationer.

Pengene skal bla gå til at betale for købet af Catalant. Men det er kun knap 10 mia euro. Så hvad vil novo bruge yderligere 10 mia euro til.....? Novo generer i forvejen op til 30 mia kr i positiv cashflow hvert kvartal, om end det svinger en del. Så hvad skal de ekstra mange likvider bruges til?

I går kom det så frem at de første 4,65 mia euro var tegnet. Den blev kraftig overtegnet idet der blev budt ind for godt 10 mia euro, og renten endte derfor 0,3% lavere end initialt antaget.

https://ca.finance.yahoo.com/news/ozempic-maker-novo-starts-bond-090130982.html

Så er spørgsmålet om der kommer flere runder i løbet af ugen, so jeg kan forstå nogle regner med.
Hvad tror DU novo skal bruge 75 mia kr ekstra til. Kom gerne med nogle bud

Man kan se prospektet på 125 sider via den vedhæftede fil. Jeg har endnu ikke selv fået gennemgået det for evt spændende detaljer
pdfNovo_Nordisk_20_billiion_euro_bond..15/5 2024 11:05 troldmanden 8120432Novo Holding køber 60% af "Single Use Support"(SUS).

SUS er et relativt nyt (2017) US selskab der har udviklet en række teknologier til at optimer produktion af medicin.

Særligt indenfor Fill/Finish, altså hele det område som Novo Nordisk får via Catalent købet. Så er det ikke svært at regne ud at Novo kommer til at benytte en masse af SUS tech. Både i de store fill/finish fabrikker novo pt er i gang med at bygge, samt indarbejde det i Catalent.

Super kort fortalt, så kan SUS tech reducere spild i produktionen, der benyttes mindre energi i produktionsproces, kræver et mindre footprint og faktisk også reducere nogle af de meget stringente krav der er til renrum.

Så det koster mindre at købe/installere, det reducere energiforbrug og spild, og er dermed også signifikant billigere i reel drift.

https://www.prnewswire.com/news-releases/novo-holdings-to-acquire-majority-stake-in-single-use-support-302145188.html
15/5 2024 13:07 Occam 6120436Man kan lave et godt gæt på Novos strategi ved at tænke baglæns ud fra deres offentligt kendte handlinger og deres største udfordringer.

Deres største udfordring er, at de bringer for lidt ozempic/wegovy frem til markedet. De må have ærgret sig enormt, da Catalents fabrik i Bruxelles i 2021-2022 blev midlertidigt lukket pga kvalitetsproblemer. https://www.fiercepharma.com/manufacturing/under-fda-scrutiny-aurobindos-eugia-tallies-fifth-form-483-year

Den umiddelbare løsning kunne være at finde nogle andre underleverandører. Men det er nok ikke muligt. For i stedet har Novo valgt at købe Catalent.

Det peger på den sandsynlige strategi: Køb underleverandører for at få mere kontrol med leveringssikkerhed og kvalitet.

Der er også et økonomisk rationale i denne strategi, selv om det næppe er den primære begrundelse. I det øjeblik Novo beslutter sig for at placere en stor og langvarig ordre hos en underleverandør, stiger markedsværdien af denne underleverandør. Ved at opkøbe i stedet for at handle med underleverandøren, har Novo mulighed for at hente noget af denne værdi.

Strategien kræver kontanter. Derfor obligationslånet.15/5 2024 13:54 troldmanden 5120438Tak for godt indspark Occam.

Jeg tror du har ret i de gerne vil sikre endnu mere intern sold supply chain.

Umiddelbart så vil det dog ikke overraske mig hvis de holder sig tilbage med nye større opkøb af SP. Fordi de ikke ønsker at puste mere til den ild, som LLY gør alt for at pøse benzin på. Altså at et køb af Catalent bør ikke gå igennem, fordi novo så får for stor indflydelse på SP hos deres konkurrenter.

Det er den udlægning LLY går med. Selvom LLY faktisk hverken får fyldt monunjaro eller zepbound hos catalent.

Du har også ret mht effekten når novo placere stor ordre hos underleverandør. Se bare sidste års store Ypsomed deal. Hvor novo direkte går ind og finansiere en stor del af den turbo charged udvidelse af kapacitet som novo ønsker sig.16/5 2024 12:17 Hyst 1120468Novo Nordisk owner to acquire major stake in Austrian life sciences firm.

Novo Holdings, the majority owner of weight loss drugmaker Novo Nordisk (NVO) (OTCPK:NONOF), announced Wednesday an agreement to acquire a roughly 60% controlling stake in Single Use Support, an Austrian life sciences firm.TRÅDOVERSIGT