Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stenocare lancerer næste generation medicinsk cannabisolie


120588 ProInvestorNEWS 23/5 2024 15:38
2
Oversigt

STENOCARE lancerer næste generation af medicinsk cannabisolie i Australien - seks måneder før planlagt



STENOCARE A/S ("Stenocare") meddeler i dag, at deres nye innovative produktlinje er klar til markedet - seks måneder før forventet. Det nye Astrum-brand er et innovativt cannabisolieprodukt med en patenteret olieteknologi, der forbedrer biotilgængeligheden af de aktive ingredienser. Dette gennembrud giver mulighed for højere optagelse i blodet og reducerede doseringskrav. Det første Astrum-produkt vil blive lanceret til patienter i Australien i løbet af sommeren 2024.



Forud for planen: Stenocare har siden 2019 investeret i samarbejde med partnere for at udvikle og teste næste generations medicinske cannabisolieprodukter, som kan positionere Stenocare som en ægte leder inden for receptbaseret medicinsk cannabis. Den nye produktlinje er mærket "Astrum", og virksomheden har verdensomspændende eksklusivitet til denne patenterede olieteknologi. Virksomheden er nu klar til at kommercialisere produktet på det første marked i løbet af sommeren 2024 i Australien. Det første produkt er Astrum 10-10 olie Stenocare med 10 mg/ml THC og 10 mg/ml CBD.



Innovativt produkt: Stenocare Astrum-produktet er baseret på en innovativ olieteknologi, der har potentiale til at øge cannabinoidernes biotilgængelighed i patientens blod. Dermed adresserer det nye produkt en velkendt udfordring med at dosere medicin og sikre et ensartet optag af de aktive ingredienser i blodet. Med Astrum-produktet har Stenocare gennemført et farmakokinetisk (PK) studie i hunde, der dokumenterede to vigtige parametre i lymfesystemet, som kan forbedre biotilgængeligheden:



Parameter 1 - optagelsen i blodet: Ifølge PK-studiet forbedrer Astrum optagelsen i blodet med en faktor 2,6 - sammenlignet med et referenceprodukt baseret på MCT-olie på markedet. Lav og inkonsekvent optagelse af lægemidlet i blodet på tværs af patienter er en velkendt udfordring i medicinalindustrien, som gælder for de fleste orale lægemidler. Det gælder også for medicinsk cannabis. Når patienter i dag får traditionel MCT-oliebaseret medicinsk cannabis, vil fordøjelsessystemet reducere optagelsen af cannabinoider i kroppen. Det betyder, at en meget varierende og ofte lille del af de aktive ingredienser (dvs. cannabinoider) leveres i patienten med en terapeutisk effekt. Det skaber problemer med at ordinere en stabil dosis af stoffet til patienterne. Desuden er optagelsen i blodet meget forskellig fra person til person på grund af biologiske forskelle mellem patienterne. Det nye Astrum-produkt afhjælper disse udfordringer og giver højere biotilgængelighed.



Parameter 2 - tid til maksimal effekt: Ifølge PK-studiet forbedrer Stenocare Astrum-produktet tiden fra dosering til maksimal effekt fra 2-4 timer til kun 1 time, og det giver en mere ensartet oplevelse. Forudsigeligheden af optagelsen og tiden til maksimal effekt er vigtig, når læger ordinerer medicinsk cannabis, og når patienter bruger det til at behandle deres symptomer. Tiden til maksimal effekt er den tid, det tager at nå den maksimale koncentration af lægemidlet i blodet efter dosering af lægemidlet til den enkelte person. Det er vigtigt at nå maksimum så hurtigt som muligt for at hjælpe patienterne med at håndtere deres symptomer.



Kommercialisering af næste generations produkt: Stenocare Astrum-produktet er næste generations produkt, der giver bedre forudsigelighed og ensartethed for ordinerende læger og for patienter. Det nye produkt er beskyttet af et patent, og Stenocare er den første virksomhed, der lancerer et receptbaseret medicinsk cannabisolieprodukt med en teknologi, der retter sig mod lymfesystemet. Den kommercielle fase er nu klar til at begynde, og Stenocare vil samarbejde med sine lokale partnere i Australien om at uddanne receptudstedere og indsamle feedback fra markedet.



Stenocare har også en ambition om at lancere det nye produkt på flere andre markeder og håber, at den næste kommercielle lancering vil ske i løbet af 2. halvår 2024 - under forudsætning af, at de lokale lægemiddelmyndigheder godkender produktet.



Thomas Skovlund Schnegelsberg, administrerende direktør for Stenocare, kommenterer: "Efter vores mening er det nye Astrum-produkt virkelig banebrydende for hele branchen for medicinsk cannabis og for patienterne globalt. Kort sagt løser vores nye olieteknologi de vigtige udfordringer inden for medicinsk cannabis: 1) Den fordobler optagelsen af cannabinoider, 2) den giver en ensartet optagelse i blodet på tværs af individer, 3) den maksimale koncentration af lægemidlet nås på den halve tid, og endelig 4) den kan leveres i kroppen med en højere ensartethed uanset fødeindtagelse. Selvom biotilgængelighed længe har været en central udfordring i den medicinske cannabisindustri, er det vores erfaring, at der ikke har været reelle data fra et farmakokinetisk studie om emnet med et kommercielt tilgængeligt produkt. Dette sætter Stenocare i en meget stærk position til at være en first-mover i den næste generation af medicinske cannabisolieprodukter".



Vejen fra udvikling til markedslancering: Resultaterne fra PK-studiet med hunde blev annonceret den 20. september 2022 - som beskrev potentialet i Astrum-olieteknologien. Derefter meddelte Stenocare den 2. juni 2023, at man havde fundet en erfaren producent til at producere de nye Astrum-produkter. Det forventedes, at det første produkt ville blive kommercielt tilgængeligt i løbet af 2024. Siden den udmelding har parterne arbejdet hårdt på at skaffe ingredienser og teste produktionsprocedurer for det nye Astrum-olieprodukt. Processen med at få produktet godkendt til salg er afsluttet, og Stenocare venter på det sidste eksportcertifikat, som gør det muligt at sende det nye produkt til Australien. Markedslanceringen forventes i løbet af sommeren 2024.

Yderligere information:

Thomas Skovlund Schnegelsberg, CEO Phone: +45 31770060 E-mail: presse@stenocare.com

Stenocare har en betalt digital IR-aftale med ProInvestor.com




24/5 2024 07:05 3kilofisk 0120595



Der bruges dyre ord som "banebrydende, first mover, stærk position". Ord, der normalt er guf for et aktiemarked. Meddelelsen udløste dog ikke den store reaktion. Vi mangler at se, at de også evner at sælge i stor stil.

Denne tidlige lancering burde dog bringe dem tættere på break even. Derfra bør der ikke være så langt til egentlig overskud.






TRÅDOVERSIGT