Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Matas - en lille skuffelse ?


120641 TheNote 28/5 2024 11:24
Oversigt

Markedet for Matas har ikke været venligt.

Generelt set har forbrugerne været en smule tilbageholdende pga. rente og inflation ( Danmark med -1,8 i BNP) og dette har resulteret i nogle skuffelser på nøgletallene.

Jeg tænker Matas qua den særdeles dygtige ledelse har fået det bedste ud af situationen, men er nu alligevel lidt skuffet især når man kigger på den organiske vækst og ebitda.

Til gengæld ser udsigterne stabile ud. Well .. hvad tænker du ?

https://matasgroup.com/news/matas-group-annual-report-2023-24/

Imho.

Mvh




28/5 2024 13:57 dagensaktie.dk 3120643



Samme tanker.
Lidt skuffende på kort sigt.
På lang sigt syntes jeg toplinjen er skitseret højere end jeg havde forventet, og det er her mit fokus er i første omgang, så ser det som positivt.
Holder størrelsen på 0.79% i min portefølje, med mindre der kommer en større stigning.
Min største bekymring i casen er det svenske marked generelt.



28/5 2024 14:21 Helge Larsen/PI-redaktør 1120644



Matas er klar til at indtage Norden: Vi skal gøre det vi har øvet os på i Danmark

28/5 11:13

Der er ikke behov for at opfinde den dybe tallerken, for at Matas kan indtage resten af Norden.

I stedet skal materialistkæden gøre præcist det, som virker i Danmark og brede det ud til Sverige, Norge og Finland.

Sådan lyder det fra administrerende direktør Gregers Wedell-Wedellsborg i forbindelse med Matas årsregnskab.

Her er der blevet fremlagt nye, langsigtede mål, hvor kæden skal udnytte sidste års opkøb af svenske Kicks til at udbygge førerpositionen i Norden.

- Vi starter fra et udgangspunkt som nummer 1 samlet set, men vi tror, at der er potentiale til at blive endnu stærkere, så der ikke skal målfoto til i de enkelte markeder, siger Gregers Wedell-Wedellsborg til MarketWire.

Matas er i øjeblikket markedsledende i Danmark, Norge og Sverige og indtager en tredjeplads i Finland.

Selskabet har ifølge topchefen brugt fjerde kvartal på at kigge indad og blive klar til at kunne eksekvere på sin vækststrategi.

Det har blandt andet betydet en ny organisationsstruktur og investeringer i logistikcentre i både Stockholm og Lynge.

- Det er mange forandringer på en gang. At åbne et nyt, automatiseret logistikcenter er ikke nogen lille opgave. Det, at blive ved med at være der for kunderne, samtidig med, at vi ændrer vores organisation og pludselig begynder at arbejde nordisk, det er en stor omstilling for både ledere og medarbejdere, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Inden for de næste tre-fire år sigter Matas efter at ramme en omsætning på mere end 10 mia. kr. og en indtjeningsmargin målt på EBITDA på 15-16 pct. i 2027/28.

Til sammenligning kom Matas ud af regnskabsåret 2023/24 med en omsætning på 6701 mio. kr. og en margin på 15 pct. før særlige poster.

Ifølge topchefen er der vækstmæssigt mest luft på det norske og finske marked, men der er også plads til mere i Sverige, hvor Matas efter opkøbet af Kicks har 128 butikker. Til sammenligning har Matas 263 butikker i Danmark alene.

SAMME OPSKRIFT

Opskriften på at vokse yderligere på de nordiske markeder er den samme som den, der har været med til at skabe vækst på det danske marked de sidste par år.

Blandt andet har Matas haft succes med en strategi om at tilbyde et større sortiment online end i butikkerne, hvilket får de eksisterende kunder til at købe flere varer.

Det betyder dog ikke, at kæden vil brede sig ud over sine kernesegmenter skønhed og sundhed. For at Matas kan beholde sin identitet - også ude for Danmarks grænser - skal kæden fortsat fokusere på det, den er bedst til, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

- Vi har så mange muligheder for at vokse - også uden at vi skal lave nye opkøb - med den platform, vi har i dag. Det er styrken i strategien. Vi skal ikke ud at gøre noget nyt, eller finde på noget som vi aldrig har tænkt over før. Vi skal sådan set gøre det, vi har øvet os på i Danmark de seneste år - bare i resten af Norden, lyder det fra direktøren.


.\˙ MarketWire



28/5 2024 14:34 3kilofisk 3120646



I en periode hvor forbrugerne åbenbart har vist tilbageholdenhed, så ved jeg ikke hvor høje forventninger man kan tillade sig at have.

Jeg synes egentlig det er ok. Og med de lønstigninger der er givet, kombineret med, forhpbentlig da, lavere renter snart, så burde der være mulighed for forbedring fremadrettet, også da jeg går ud fra, at matas lige skal bruge lidt tid til at optimere organisationen efter købet af kicks.




29/5 2024 08:27 Aps invest 5120652



Matas har fået sat sit kursmål op til 160 kr. fra 145 kr. hos Nordea i kølvandet af selskabets årsregnskab og nye strategi.

Banken ser en mere og mere overbevisende væksthistorie efter opkøbet af svenske Kicks sidste år, og vurderer at det ikke er fuldt ud værdsat af markedet.

I vores optik bør yderligere kursfald give anledning til solide langsigtede investeringsmuligheder, skriver Nordea i et notat, hvor anbefalingen "køb" bliver gentaget.
Banken ser også positivt på Matas' nye firårige strategi og vurderer, at ledelsen har fundet en fornuftig balance mellem lønsomhed og vækst.

Matas sigter efter at ramme en omsætning på mere end 10 mia. kr. og en indtjeningsmargin målt på EBITDA på 15-16 pct. i 2027/28.

Aktien lukkede tirsdag med et plus på 1,1 pct. i 125 kr.



29/5 2024 08:36 3kilofisk 2120653



Faktisk præcis min egen konklusion. Jeg kommer til at købe på fald.



29/5 2024 09:08 TheNote 3120655



Matas .. SEB kurs 130 .. fortsat !

https://proinvestor.com/investornyt/1165676/matas-far-saenket-anbefalingen-til-hold-hos-seb-efter-regnskab

Min tanke er at aktien i praksis, og som sædvanligt, vil sive et stykke. Og når den er regnskabsaktuel næste gang må vi jo se på hvor den generelle data strøm fører os hen.

Men overordnet set kan vi jo glæde os over en koncern som kan se fremad på alle måder !



TRÅDOVERSIGT