Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NTR Holding A/S, et (næsten) tomt selskab


120650 Clown 28/5 2024 19:06
4
Oversigt

NTR er en (næsten) tom børsplatform.

Spørgsmålet er, hvorvidt og hvornår selskabet kommer i spil og bliver overtaget af interessenter, der vil gennemføre en hurtig børsnotering via den tomme og billige børsskal?

Incl. A-aktierne (109.329 stk.) og de børsnoterede B-aktier (2.365.371 stk.) udgør selskabets børsværdi ved aktuel kurs 3,98 i alt 9,8 mill. DKK.

Egenkapitalen er 31/3 2024 opgjort til 10,6 mill. DKK svarende til en indre værdi på 4,3 DKK pr. aktie. Selskabet har likvide beholdninger og korte obligationer for 11,5 mill. DKK pr. 31/3 2024.

Det koster 1-2 mill. DKK årligt at holde børsnoteringen og selskabet i drift. En solvent likvidation af selskabet skønnes at koste 1-3 mill. DKK.

Udfordringerne med at afhænde børsplatformen er selvfølgelig først at finde en køber hertil, hvilket selskabets ledelse fortsat arbejder på, men også følgende udestående forhold;

- NTR drev oprindeligt bygge- og entreprenørvirksomhed via selskabet Rasmussen & Schiøtz, der for mere end 20 år siden bl. a. ophørte med deres byggeaktiviteter i Tyskland. I det tyske R+S Baugesellschaft henstår der nogle få opgaver med afvikling af tilgodehavender og forpligtelser. Der kan næppe komme nye forpligtelser til, da garantiperioden - den er vist 20 år i Tyskland - for længst må være ophørt.

- Fra årsrapporten 2023; "NTR Invest A/S har i forbindelse med salget af Daniamant forpligtet sig til at dække omkostninger og eventuelle krav under en igangværende retssag i Daniamant A/S op til et samlet maksimum på DKK 2,2 mio. NTR Holding-koncernen forventer, at Daniamant A/S vinder denne retssag, og NTR Invest A/S har hensat DKK 0,2 mio. til omkostninger."

- Fra årsrapporten 2023; "NTR Holding-koncernen har siden 2005 indgået i en international sambeskatning, og NTR Holding A/S hæfter i den forbindelse for en skatteforpligtelse på DKK 23,5
mio., der påhviler genbeskatningssaldoen. Bindingsperioden for den internationale sambeskatning udløber i 2025.

Såfremt den internationale sambeskatning afbrydes inden udløbet af bindingsperioden, vil der ske fuld
genbeskatning. Såfremt den internationale sambeskatning afbrydes ved udløbet af bindingsperioden, vil der ske ordinær genbeskatning, der forventes at udgøre et begrænset beløb."

Disse udfordringer anser jeg ikke som værende uoverstigelige. De må være til at løse for selskabet i samarbejde med en køber af børsplatformen.

De 4 største aktionærer i selskabet sidder på 74,5% af samtlige aktier.

Finder man en løsning på de udestående forhold, kunne jeg forestille mig, at de største (alle) aktionærer får et tilbud på f. eks. kurs 6-8 for deres aktier svarende til hhv. 15 eller 20 mill. DKK, hvorefter en køber overtager forpligtelserne og selskabets likvide beholdninger på p.t. 11 mill. DKK.

Alt afhængig af hvilke nye aktiviteter der lægges ind i børsplatformen, ser man ofte spekulationer og solide kursstigninger i den forbindelse.

Det skete bl. a., da det blev annonceret, at solcellefirmaet Ennogie Solar Group A/S skulle børsnoteres via det tomme selskab Small Cap Danmark A/S i sommeren 2021, hvilket umiddelbart udløste en fordobling af kursen og senere endda endnu større kursstigninger.

En investering i NTR Holdning A/S er naturligvis spekulativ med chance for en attraktiv køber og en ny spændende aktivitet, men tillige med risiko for en formentlig solvent likvidation med tab til følge i forhold til den aktuelle børskurs.

Jeg satser på det første, forventer en afklaring om selskabets fremtid inden for et år og har derfor købt en meget lille portion NTR-aktier.






29/5 2024 10:04 Stockwatch1 2120656



Jeg har købt Newcap i stedet. Samme problemstilling.



TRÅDOVERSIGT