Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Meme: Hvorfor vælger investorerne de "forkerte" aktier


120674 ProInvestorNEWS 30/5 2024 06:46
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Meme aktierne GME, AMC, FFIE og CRKN faldt i går mellem 5 og 50 %. Jeg undrer mig over hvorfor short-salgsangreb kommer i det som jeg tænker er de forkerte aktier

Den seneste måned har vi set en opblussen af interessen for at investere i "meme" aktier
Det er 3 år og 3 måneder siden vi så den interesse sådan for alvor første gang.
Udviklingen blev siden filmatiseret i filmen "dumb money".
Dengang var der mest handel i Gamestop og AMC, men også en række andre selskaber der påkaldte sig investorinteresse

Det var dengang som nu: For mig er det lidt underligt, at det lige er nogle bestemte aktier.
Fællesnævneren for GME, AMC, FFIE (Faraday) og CRKN (Crown Electrokinetics) er at de alle har været shortsolgt i et større omfang
Men for mig er det meget relevant at se på, om disse selskaber har en god fremtid, og at shortsælgeren har fat i en aktie, som har en unaturlig lav værdi på grund af shortsalg
Det er ikke den konklusion, som jeg vil drage

Selskabernes fællesnævner er alle, at de er meget økonomisk udfordret.
Det er ikke først og fremmest shortsalg, som presser aktien ned.
Det er den dårlige udvikling, som har gjort shortsælgerne interesserede i at shortsælge.
Strategi med at forsøge at presse shortsælgerne har dårlige odds for at virke, fordi selskaberne er i meget dårlig forfatning

Samtidig hviler grundlaget på en musketered, som er meget skrøbelig.
Når aktierne begynder at falde, begynder mange at tvivle på at shortsalgsangrebet kan virke
Mere end 90 % af investorerne vil også denne gang tabe penge på forsøget


Hvorfor vælger investorerne taberaktier?


Hvis man skal have succes med et shortsalgsangreb, skal det være godt forberedt. Det skal være i fundamentalt sunde selskaber, som MIDLERTIDIGT er under økonomisk pres. Der skal være et godt potentiale og en høj shortsalgsprocent. Disse selskaber findes der en hel del af i USA. Det undrer mig stedse, at så mange finder vej til selskaber, hvor den økonomiske fortid er bedre end fremtiden. De mange følger lederen og i dette tilfælde Keith Gill, som er blevet lidt af en investeringsmæssig rockstjerne og idol. Langt de fleste betaler dog en meget høj pris for at følge deres idol og komme til hans "koncerter" i overført betydning.



30/5 2024 07:38 3kilofisk 1120677



Alm. nøgletal, økonomien inkl. de økonomiske udsigter betyder ikke ret meget.

Nogle står bag disse fænomener. De opstår ikke bare af sig selv. Og de synes baseret på at man (man = populær og kendt frontfigur forrest og med en trollehær bag ham/hende) via internettet kan "mobilisere folket". Skal du have folket med, så skal du finde en aktie/selskab, som har en vis folkelig appel, eller som der kan skabes en sympati omkring, under historien "vi redder den søde lille fisk, mod den store glubske haj".

Ligegyldigt hvilken situation feks Morgan stanley endte i, så vil den nok aldrig ende som meme aktie, da det er "en af de glubske hajer", der selv har ødelagt det for mange. Men den lille biograf, slik-fabrikant eller spiludvikler som egentlig bare gerne vil sikre, at vi har en hyggelig fredag aften, dem vil alle gerne redde.

Det handler slet ikke om nøgletal, det handler om det eventyr du kan fortælle.

Samme måde, der findes ikke en vælger i usa eller Europa, der ikke vil påstå, at sandfærdige politikere er noget af det de ønsker aller mest. Og alligevel er tendensen at flere og flere bakker om om populistiske og notoriske storløgnere som Trump og Boris Johnson



6/6 2024 07:06 ProInvestorNEWS 1120786



Memernes herre har tjent enorme summer - Roaring Kitty er blevet hovedrig
i dag kl. 06:32 ∙ MarketWire

For fem år siden, inden Keith Gill, kendt fra sin X-profil som "Roaring Kitty", under pandemien satte gang i meme-manien, afslørede han en købsposition i videospilkæden Gamestop til en værdi af 53.000 dollar.

Siden hen er hans formue eksploderet. Ja mere end 5000-doblet. Mandag afslørede han nemlig, at han ejer 5 mio. aktier i Gamestop og 120.000 call-optioner, retten til at købe aktier i selskabet til en fast pris.

Da Gamestops aktie i kølvandet af det steg med 21 pct., blev han alene mandag 79 mio. dollar rigere, og CNBC har nu beregnet værdien af hans positioner i Gamestop til 289 mio. dollar.

Tilbage i 2019 begyndte Keith Gill på de sociale medier, især på Reddit, hvor han benytter navnet "DeepF------Value", at tale om Gamestop, og han opfordrede andre små investorer til at købe aktien, som på det tidspunkt var en af de mest shortede i USA, for derved at presse de professionelle hedgefonde ud i tab.

Det lykkedes, og de professionelle investorer var tvunget til at dække deres tab, ved selv at købe aktien, og det skubbede værdien af den ellers kriseramte forretning endnu højere op. Og i april 2021 udnyttede Keith Gill en option på at købe 200.000 aktier i Gamestop.

Her tre år senere er Roaring Kitty efter flere års pause på de sociale medier, så igen vendt tilbage og denne gang altså med en endnu større investering i Gamestop.

De mest succesfulde spillere er dem, der er helt vanvittige. Man skal være lavet af noget andet for at handle på den måde, siger Michael Khouw, chefstrateg hos OpenInterest.PRO, til CNBC.

Du ville aldrig se en professionel handler lave den slags afkast. De fleste af vores risikomanagere ville have grebet ind langt før, man nogensinde kom til noget, der svingede sådan her. Det er simpelthen utænkeligt.

Keith Gill kan dog være på vej i vanskeligheder. I al fald skrev The Wall Street Journal, at E*trade, ejet af Morgan Stanley, hvor han har sine investeringer overvejer at smide ham ud, fordi de frygter hans ageren kan sidestilles med kursmanipulation.

Keith Gill har ikke svaret på henvendelser fra hverken CNBC eller The Wall Street Journal.

Hvis Keith Gill til sin tid, den 21. juni, udnytter sine call optioner, kan han købe i alt 12 mio. aktier i Gamestop for 20 dollar stykket. Tirsdag ligger aktien i 27,31 dollar.

.\˙ MarketWire



6/6 2024 07:32 3kilofisk 1120788



Det har intet med økonomi og investering at gøre. Det er rendyrket manipulation, det har jeg ment fra day one. Om man kan bevise det er en anden sag, nu han jo bare er en mand i en global chat med mange tusind deltagere og endnu flere indlæg.



6/6 2024 08:15 Milito 2120789



"Tilbage i 2019 begyndte Keith Gill på de sociale medier, især på Reddit, hvor han benytter navnet "DeepF------Value", at tale om Gamestop, og han opfordrede andre små investorer til at købe aktien, som på det tidspunkt var en af de mest shortede i USA, for derved at presse de professionelle hedgefonde ud i tab."

Hvorfor denne censur inspireret af US. Bandeordet fucking behøver vel ikke at skulle gemmes væk.

Hvad angår selve substansen er det jo fuldkommen idiotisk at så stor en hær af nettrolde følger hans manipulation. Det er jo åbenlyst at det reelt set kun bliver ham og hans nærmeste i cirklen, som reelt har en sandsynlighed for at tjene på det.



TRÅDOVERSIGT