Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forsvarsaktier stadig flyvende


120808 Bidstrup 7/6 2024 09:57
Oversigt

Kongsberg forventer at øge deres indtjening fra nuværende 40 milliarder NKR til 120 milliarder NKR i 2033.
Anbefalingerne ligger i niveauet 979-1130kr. For nuværende er kursen 917.

Min samlede forsvarsportefølje er for 2024 oppe med 46%. Og heri har jeg måtte tage tab i en række aktier, specielt W5 solutions som jeg måtte smide med 25%.

Jeg tror slet ikke den fest er slut endnu.



7/6 2024 10:09 3kilofisk 4120809



Det er først nu ordrerne for alvor begynder at komme, på den måde har du ret. Til gengæld har kurserne klart taget forskud på glæderne. Men der kunne nok være noget trigger effekt i det, når de mange nye ordrer begynder at tikke ind og annonceres.

Hvilken forsvarsaktie man så skal vælge, det tør jeg ikke give et bud på. Jeg har en fin gevinst i lille clavister, som jeg faktisk hørte om på denne side.



7/6 2024 10:25 Bidstrup 6120810



Kongsberg, SAAB og Rheinmetall er "bread and butter" i den henseende. Alle tre aktier er så bredt funderet i hele forsvarsproduktionen at de kommer til at øge deres indtjening de kommende 10 år.

Kongsberg har været undervurderet fordi deres hovedfokus har ligget i maritime sektorer og er blevet vurderet på det grundlag. Men de ejer også halvdelen af Patria, som igen ejer halvdelen af Nammo. (Og fik i denne uge en ordre på en milliard på nye missiler fra USAF til F35 kampflyet, og vil dermed nok blive standard indkøbet for os allesammen i fremtiden)

SAAB's claim to future faim er at Sverige er blevet medlem af NATO, og nu får del i de fede byttehandler i NATO regi.

Rheinmetall er bare den nye tyske kæmpe, og har brugt krigen i Ukraine til at positionere sig som den foretrukne indkøbsmulighed til alt det staterne køber direkte fra fabrikken til at sende til fronten.

Og selvom alle aktierne er steget voldsomt, så har vi i Vesteuropa stadig ingen varer på hylderne selv. Vi har vitterligt intet at skyde med selv. At få de lagre opbygget, kommer til at tage mindst 10 år.
Og det er i alle segmenter. Ammunition, køretøjer, skibe, kampvogne, ubåde, og udrustning til soldater.

(Og ja, i elektronisk krigsførelse, hvor vi vurderer at russerne faktisk er foran os, og vi bliver nødt til at booste vores våbenkapløb hvorfor af jeg har taget et rigtig stort lod i Clavister. (Men ikke sig det til nogen, for jeg mangler lige de sidste aktier for at have et rigtigt dejligt stort tal i dem. ?))

Og valget i USA bliver afgørende. Enten vinder Trump og så skal vi have endnu mere fart på fordi vi så skal kunne forsvare os selv, eller også vinder Biden, og så vil våbenstøtten fortsætte. Uanset resultatet vil det dryppe på segmentet.



7/6 2024 10:33 3kilofisk 4120811



Enig. Hvis russerne kommer nu, så er vi henvist til at smide sten efter dem. Jeg må ha' mig noget mere forsvar og vil glæde mig til at følge denne tråd - som inspiration.



7/6 2024 10:45 Bidstrup 4120812



Hvis du vil se på en anden lille (dog noget volatil) aktie, så er Scandinavan Astor Group også et blik værd.
De tester for nuværende Astor IV, (droneinterferens) i Ukrine. De har en flok pengemænd i lommen, som hver gang de beder om lidt lommepenge smider 50% ekstra. De ville gerne købe en droneproducent. De penge fik de på en dag. (70 millioner) Så skulle de bruge penge til at betale for at samle penge sammen. Dem fik de stukket i hånden med det samme.
De producerer også tynde metalplader til forsvarindustrien (som der åbenbart er voldsom efterspørgsel på) samt kulfiber komponenter til selv samme industri.
Deres strategi er fortsat at købe op i branchen, og de har åbenbart de økonomiske muskler til det. (Det betyder så dog, at der sker en del udvanding som ikke er så rart)



7/6 2024 14:10 Bidstrup 3120813



Hvis du for øvrigt skal have lidt flere ord på Clavister, så kan du se den halve time fra Investor Days her fra slutingen af maj. Det tager en lille halv time.
Jeg ved godt, at det er deres job at tale ting op, men selv med de kildekritiske øjne på det, så er det alligevel dejligt betryggende. ;−)

Der er 20 minutters præsentation og så en kort Q/A. Begge dele er lige godt.




7/6 2024 14:40 3kilofisk 2120814



Tusind tak



7/6 2024 16:03 Urban 5120817



SAAB's avtal med Polen om Carl-Gustaf träder i kraft

Försvarsbolaget Saab uppgav 4 mars att man tecknat ett kontrakt med det polska försvarsdepartementets upphandlingsmyndighet om leverans av granatgeväret Carl-Gustaf, ammunition och träningsutrustning.

Samtliga villkor är uppfyllda och avtalet har nu trätt i kraft.

SAAB har därför bokfört ett värde på cirka 12,9 miljarder kronor i orderingång.


I dag kl. 14:04 ∙ Finwire




TRÅDOVERSIGT