Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Store Nord:The short term pain for the long(er) term gain


120858 ProInvestorNEWS 11/6 2024 09:50
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

GN Store Nord nedjusterer forventningerne og aktien styrtdykker. 10 % fald er/var en markant reaktion

GN Store Nord startede 2024 med en solid 1. kvartalspræstation
Aktien steg markant efterfølgende
Investorerne genvandt tilliden til selskabet
I dag nedjusterer GN sine forventninger til 2024 til en vækst på 2-6 fra 2-8 %. Det betyder reelt kun en mindre nedjustering
Samtidig nedjusteres forventningerne til EBITA margin fra 12-14 % til 12-13 %
Udviklingen indenfor hearing går stadig forrygende og kan delvis opveje omkostninger til at lukke "elite and Talk" ned
Udgifter til oprydningssalg forventes at koste 450 mio
Ændringerne påvirker 2024, men har ikke negative langsigtede aspekter. Måske endda snarere tværtimod ud fra en "rent bord" tankegang
Cash flow eksklusive M&A forventes at være på mere end 900 mio. mod tidligere mere end 700 mio. Det afspejler en fortsat stærk udvikling i de fortsættende aktiviteter

Negativ cocktaileffekt gør ondt

GN Store Nord aktien dykkede kortvarigt med 10 %. Det skyldes formentlig en kombination af, at nedjusteringer er aldrig velkomne, den seneste tids kursstigninger og fornemmelsen af at den sidste dårlige nyhed var sendt, alligevel ikke viste sig at være hele sandheden. Investorerne skal fordøje meddelelsen, som kommer overraskende, og investorer hader negative overraskelser. 2024 estimaterne skal trimmes, men der vil næppe blive tale om større revisioner for 2025 og fremefter. Når usikkerheden har lagt sig, vil investorerne formentlig igen kigge fremad11/6 2024 10:16 Aps invest 3120859Voldsom reaktion, ser det også som en del af en nødvendig oprydning, som skal til for at få GN på det langsigtede spor. Vi får se, om ikke der snart falder lidt ro på :)11/6 2024 10:23 3kilofisk 4120860Lige nu er den som et såret dyr så vi må håbe på gode inflationstal imorgen, ellers kunne det sår godt springe op igen og bløde endnu kraftigere.11/6 2024 10:29 ProInvestorNEWS 2120862GN sadler om i forbrugerforretning og tager toppen af prognosen - aktien styrtdykker

11/6 09:49

GN tager toppen af sine vækstforventninger til i år, efter at selskabet har besluttet at skrue ned for aktiviteterne inden for forbrugerforretningen for headsets - en del af divisionen Gaming & Consumer.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag.

Selskabet venter nu en organisk vækst på 2-6 pct. i 2024, hvor der tidligere var ventet 2-8 pct.

Samtidig indsnævres forventningerne til EBITA-marginen til 12-13 pct. fra tidligere ventet 12-14 pct.

Det er helt konkret produktlinjerne Elite og Talk, der gradvist skrues ned for, fremgår det af meddelelsen. GN vil afvikle lagrene af de berørte produkter løbende og regner med at være stort set i mål mod udgangen af året.

Selskabet vil dog fortsætte med at servicere eksisterende kunder, fremgår det.

Nedtrapningen kommer, fordi de investeringer, der kræves for at holde innovationen og væksten i et tilstrækkeligt gear i fremtiden, er blevet vurderet som uforholdsmæssigt høje.

I 2023 skærpede GN ellers fokus på at bringe produkterne i Elite-serien op i premium-segmentet, og det har også resulteret i en bedret indtjening, oplyser selskabet, som dog ikke kan retfærdiggøre niveauet af investeringer fremover og i stedet hellere vil fokusere på andre profitable dele af forretningen.

- Beslutningen om gradvist at nedtrappe Elite- og Talk-produktlinjerne er en del af vores fokus på attraktive markeder, hvor vi kan levere profitabel vækst og stærke afkast, siger Peter Karlstromer, der er administrerende direktør hos GN, i meddelelsen.

Nedjusteringen af forventningerne skyldes, at tiltaget ventes at få en negativ engangseffekt på 450 mio. kr. i forbrugerdivisionen, mens stærke takter i høreapparatforretningen delvist opvejer for det, vurderer GN.

For Enterprise og Gaming har udviklingen i de første fem måneder af 2024 været stort set som oprindeligt forventet i den tidligere prognose.

Investorerne tager dog ikke godt mod den forklaring, og straffer GN-aktien for nedjusteringen med et kursfald på 8,7 pct. til 204,30 kr.

.\˙ MarketWire11/6 2024 11:31 ProInvestorNEWS 2120864Analytiker om GN-aktiens styrtdyk: "Nogle gange svier det lidt at hive et plaster af"

11/6 10:44

Aktien GN styrtdykker tirsdag morgen, hvor selskabet har besluttet at sadle om i sin forbrugerforretning og taget toppen af vækstprognosen for året.

Meldingen kommer kun lidt mere end en måned efter, at selskabet har holdt kapitalmarkedsdag for investorer og analytikere, og hvor planerne ikke blev nævnt med et ord.

Derfor kan det også være medvirkende til den negative reaktion hos investorerne, mener Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Aktien sendes efter nyheden ned med 7,9 pct. til 206,10 kr. fra et plus før meldingen.

- Det her bidrager til investorernes usikkerhed, siger han og henviser til den langvarige krise, selskabet har været i, mens man har arbejdet for at nedbringe en massiv gæld efter opkøb og stigende renter.

- Når vi ser den her reaktion, så skyldes det også, at investorerne i GN har været hårdt prøvet, konstaterer han.

STRAFFER TIMING

Analytikeren understreger, at beslutningen hos GN sagtens kan være den rigtige, men at investorerne straffer timingen i beslutningen samt betydningen for væksten på den korte bane.

- Aktien reagerer negativt ud fra de kortsigtede konsekvenser i forhold til helårsprognosen, men nogle gange svier det lidt at hive et plaster af, men det plejer også at gå over, siger Søren Løntoft Hansen.

Selskabet venter nu en organisk vækst på 2-6 pct. i 2024, hvor der tidligere var ventet 2-8 pct. Samtidig indsnævres forventningerne til EBITA-marginen til 12-13 pct. fra tidligere ventet 12-14 pct.

Det er helt konkret produktlinjerne Elite og Talk, der gradvist skrues ned for, oplyser GN.

Nedtrapningen kommer, fordi de investeringer, der kræves for at holde innovationen og væksten i et tilstrækkeligt gear i fremtiden, er blevet vurderet som uforholdsmæssigt høje.

- Man er nået til den erkendelse, at det vil kræve for store investeringer at etablere sig med store produkter i så svært et segment. Det er kalkulen, og derfor drosler man ned, siger Søren Løntoft Hansen.

- På sigt skal det gerne styrke GN og give højere pengestrømme. Det er beslutning man har taget for at opnå den lønsomhed, man gerne vil have i selskabet, siger han videre.

.\˙ MarketWire11/6 2024 13:39 ProInvestorNEWS 2120867Storbank kalder kursfald i GN uberettiget

11/6 12:16

Det er en overreaktion, når aktien i GN tirsdag blev sendt ned med over 6 pct. efter en nedjustering af prognosen.

Det mener storbanken Citi, der fortsat anbefaler "køb" for aktien.

Nedjusteringen sker som en konsekvens af, at GN skruer ned for aktiviteter skruer ned for aktiviteterne inden for forbrugerforretningen for headsets. Nærmere bestemt ved at trappe ned på produktlinjerne Elite og Talk, da selskabet vurderer, at det ikke kan betale sig at fortsætte investeringerne.

Beslutningen er i første omgang blevet straffet af investorerne, men ifølge Citi er faldet for stort, da ændringerne på sigt vil gøre GN til en bedre og mere forudsigelig forretning.

- På grund af det mener vi, at det nuværende fald på 6 pct. i aktiekursen er uberettiget, skriver Citi i en analyse.

Banken lægger også vægt på, at nedgangen i Gaming & Consumer, som de to produktlinjer er en del af, delvist bliver modvirket af stigninger i divisionen Hearing.

- Vi estimerer, at den nye guidance indebærer cirka 3 pct.point opjustering af salget i Hearing målt på midtpunktet, ligesom vi ser fordele for Hearings EBITA-margin.

- Vi ser afviklingen som strategisk positiv, lyder det videre.

Aktien har efter analysen rettet sig en anelse og dykker aktuelt 5 pct. til 212,60 pct.

GN venter efter justeringen en organisk vækst på 2-6 pct. i 2024, hvor der tidligere var ventet 2-8 pct. Samtidig indsnævres forventningerne til EBITA-marginen til 12-13 pct. fra tidligere ventet 12-14 pct.

.\˙ MarketWireTRÅDOVERSIGT