Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

STENOCARE ekspanderer ind i Canada


120952 Stroka 17/6 2024 15:25
1
Oversigt

Pressemeddelelse d. 17. juni 2024


STENOCARE A/S ("Stenocare"), en af Europas førende medicinalvirksomheder inden for medicinsk cannabis, ekspanderer til Canada sammen med nordamerikanske brancheeksperter, der skal lede ekspansionsindsatsen.



Stenocare arbejder på at ekspandere til Canada. Med en befolkning på 37 millioner er Canada en global leder inden for legalisering af cannabis til medicinske formål, og andre lande ser Canada som en reference for deres egen vej mod legalisering af cannabis. Stenocare bringer nu sin flagskibsserie af produkter til det canadiske marked, som repræsenterer en årlig omsætning på ca. 5 milliarder dollars (CDN). For at komme ind på markedet arbejder Stenocare sammen med et netværk af ekspertpartnere fra den canadiske cannabisindustri. Virksomheden undersøger i øjeblikket forskellige modeller og salgskanaler, og målet er at underskrive en kommerciel aftale i 2H 2024.



Stenocare, en førende leverandør af medicinske cannabisolieprodukter med base i Danmark, har siden 2018 ekspanderet til Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland og Australien. Virksomheden har en strategi om at komme ind på op til ti markeder inden 2025, og Canada bliver det syvende land for Stenocare.



Stenocare samarbejder med et team af brancheeksperter i Canada: Stenocare er en af de første europæiske virksomheder inden for medicinsk cannabis, der går ind i Canada. Til støtte for denne vækststrategi har virksomheden indgået et samarbejde med nogle af Canadas førende innovatører inden for medicinsk cannabis.



Teamet har tidligere ledet og leveret mange af branchens første innovationer inden for det canadiske medicinske cannabissegment, som fortsat er til gavn for patienterne i dag:



Patientstøtteprogrammer: Udvikling af programmer, der giver patienterne den nødvendige information og støtte under hele deres behandlingsrejse.
Krav og forsikringsrefusion: Navigere i kompleksiteten af forsikringskrav for at sikre, at patienterne får dækning for deres behandlinger. Dette omfatter et tæt samarbejde med forsikringsselskaberne for at strømline refusionsprocessen.
Udvikling af programmer for betalte ydelser: Oprettelse af programmer, der tilbyder økonomisk hjælp til patienter, hvilket gør behandlingerne mere tilgængelige.
Håndtering af medicinsk forhåndsgodkendelse: Håndtering af den forhåndsgodkendelsesproces, som forsikringsselskaberne kræver for at godkende specifikke behandlinger, hvilket sikrer patienterne rettidig adgang til medicin.
Etablering af retningslinjer for inklusion: Definition af kriterier for patienters berettigelse for at sikre, at de, der kan få mest gavn af medicinsk cannabis, identificeres og inkluderes i behandlingsprogrammer.
Udvikling og styring af sygdomsspecifikke behandlingsplaner: Udarbejdelse af skræddersyede behandlingsplaner, der imødekommer de unikke behov hos patienter med specifikke medicinske tilstande og sikrer optimale terapeutiske resultater.
Streng styring af produktprofiler: Opretholdelse af høje standarder for produktkvalitet og -konsistens gennem streng styringspraksis, der sikrer, at hvert produkt opfylder lovkrav og patientsikkerhedsstandarder.



Denne omfattende erfaring og ekspertise gør Stenocares team godt rustet til at navigere i udfordringerne ved at komme ind på det canadiske marked og sikre, at deres innovative produkter er tilgængelige for patienter, der har brug for dem.



Innovativt produkt klar før planlagt: Stenocare planlægger at introducere sit innovative olieprodukt "Astrum" på det canadiske marked. Det canadiske medicinske marked har set meget få investeringer med fokus på patient- og forbrugerrettet innovation, og det giver Stenocare mulighed for at blive førende med en patient-først-tilgang til levering af medicin. Siden 2019 har Stenocare investeret sammen med partnere for at udvikle og teste næste generation af medicinske cannabisolieprodukter og positionere Stenocare som en ægte leder inden for receptbaseret medicinsk cannabis. Den nye produktlinje er mærket "Astrum", og virksomheden har verdensomspændende eksklusivitet til denne patenterede olieteknologi. Virksomheden er snart i gang med at kommercialisere sin første Astrum 10-10-olie i Australien.



Innovativt produkt: Stenocares Astrum-produkt er baseret på en innovativ olieteknologi, der forbedrer biotilgængeligheden i patientens blod betydeligt. Dermed løser det nye produkt en velkendt udfordring med at dosere medicin og sikre en ensartet optagelse af de aktive ingredienser i blodet - hvilket ofte fører til en lavere behandlingseffekt. Med Astrum-produktet har Stenocare gennemført et farmakokinetisk studie på hunde, der dokumenterede to vigtige parametre i lymfesystemet, som kan forbedre behandlingseffekten:



Parameter 1 - optagelsen i blodet: Ifølge PK-studiet forbedrer Astrum optagelsen i blodet med en faktor 2,6 - sammenlignet med et referenceprodukt af MCT-olie på markedet. Lav og inkonsekvent optagelse af lægemidlet i blodet på tværs af patienter er en velkendt udfordring i medicinalindustrien, som gælder for de fleste lægemidler. Det gælder også for medicinsk cannabis. Når patienter i dag får traditionel MCT-oliebaseret medicinsk cannabis, vil stofskiftet reducere optagelsen af cannabinoider i kroppen. Det betyder, at en meget varierende og ofte lille del af de aktive ingredienser (dvs. cannabinoider) leveres inde i patienten med en terapeutisk effekt. Det skaber problemer med at ordinere en stabil dosis af stoffet til patienterne. Desuden er optagelsen i blodet meget forskellig fra person til person på grund af biologiske forskelle mellem patienterne. Det nye Astrum-produkt afhjælper disse udfordringer og giver højere biotilgængelighed.



Parameter 2 - tid til maksimal effekt: Ifølge PK-studiet forbedrer Stenocare Astrum-produktet tiden fra dosering til maksimal effekt fra 2-4 timer til kun 1 time og giver en mere ensartet oplevelse. Forudsigeligheden af optagelsen og tiden til maksimal effekt er vigtig, når læger ordinerer medicinsk cannabis, og når patienter bruger det til at behandle deres symptomer. Tiden til maksimal effekt er den tid, det tager at nå den maksimale koncentration af lægemidlet i blodet efter dosering af lægemidlet til den enkelte person. At nå maksimum så hurtigt som muligt er vigtigt for at hjælpe patienterne med at håndtere deres symptomer.



Thomas Skovlund Schnegelsberg, administrerende direktør for Stenocare, kommenterer: "Vi ser Canada som en interessant mulighed for Stenocare og vores innovative, patenterede Astrum-olieprodukt. Det canadiske marked har haft begrænset innovation inden for medicinsk cannabis, og Stenocare har potentiale til at tiltrække brugere, der er på jagt efter højere biotilgængelighed med produktet. Med vores lokale netværk af brancheeksperter undersøger vi i øjeblikket flere interessante muligheder for at komme ind på det canadiske marked. Vi håber at kunne indgå en kommerciel aftale med en lokal salgskanal i løbet af 2. halvår 2024".


Thomas Skovlund Schnegelsberg

CEO, STENOCARE A/S

Stenocare har en digital IR-aftale med ProInvestor.com



17/6 2024 16:04 3kilofisk 1120953



En af de mindste firmaer på børsen. Men nok dem med de suverænt mest ordrige pm'er. En større afhandling, hver gang. Flere ville nok læse dem hvis de lærte at begrænse sig.



18/6 2024 12:20 Helge Larsen/PI-redaktør 0120964



STENOCARE A/S: Meddelelse om deadline for handel med TO2 Warrants



Handlen med Stenocares TO2 Warrants slutter ved lukketid den 19. juni. For at drage fordel af den nedsatte aktiekurs på DKK 3,16 pr. stk. skal abonnenter eje TO2 Warrants (ticker: STENO TO2).



Stenocare tilbyder i øjeblikket en tidsbegrænset aktieemission til ejere af TO2 Warrants. Disse warrants kan købes og/eller sælges indtil deadline den 19. juni 2024 kl. 17:00 centraleuropæisk sommertid.



TO2 Warrants kan bruges til at tegne (købe) nye Stenocare-aktier til en rabatpris på DKK 3,16 pr. stk. i udnyttelsesperioden fra den 10. juni til den 21. juni. Ejere af TO2 Warrants, der beslutter at tegne inden denne frist, skal instruere deres bank om at udnytte (bruge) TO2 Warrants.



Bemærk, at TO2 Warrants, der ikke er udnyttet inden den 21. juni, vil være ugyldige og kan ikke handles efter fristen.



Investeringsbrochure:



For at informere eksisterende aktionærer i Stenocare og andre investorer og interessenter om udnyttelsen af TO2 warrants er der udarbejdet en investeringsbrochure. Brochuren indeholder oplysninger om virksomheden, dens forretning, produkter og strategi. Oplysningerne er også tilgængelige på Stenocares investorwebsted https://stenocare.com/share-issue-to2-2024/



Link til engelsk brochure: https://stenocare.com/wp-content/uploads/2024/06/STENOCARE-TO2-Warrant-exercise-ENG.pdf
Link til dansk brochure: https://stenocare.com/wp-content/uploads/2024/06/STENOCARE-TO2-Warrant-udnyttelse-DK_.pdf
Link til svensk brochure: https://stenocare.com/wp-content/uploads/2024/06/STENOCARE-TO2-Warrant-nyttjande-SE_.pdf



På Stenocares Facebook-væg er der også to 15 minutters interviews med ProInvestor.com - som giver mere information om TO2 Warrant og virksomheden: https://www.facebook.com/stenocare



Opsummerede vilkår for warrants i serie TO2:



Udnyttelseskurs: 3,16 DKK pr. aktie - ticker: [STENO TO 2] / ISIN DK0062493615
Udnyttelsesperiode: 10. juni 2024 - 21. juni 2024 (begge dage inklusive)
Sidste dag for handel med warrants i serie TO2: 19. juni 2024
Udstedelsesvolumen: 1.712.999 warrants af serie TO2
Udvanding: Op til 8,5 procent




TRÅDOVERSIGT