Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Small cap underperformance


121232 R.A.I.D 4/7 2024 10:02
5
Oversigt

Jeg følger et andet forum, hvor folk investerer i Micro/Small Cap ud fra modeller over kvantitativ analyse af financielle regnskaber, og flere folk med lang erfaring (8-18 år) oplever at modellerne underperformer markedet i en grad de ikke har oplevet før.

Er der nogle bud på hvad der makroøkonomisk gør, at Small Cap (og især Small Cap med høj FCF/MC - se fx ETF'en "CALF") underperformer ift markedet pt? Det har været meget udbredt siden midten af maj. Altså den sidste 1,5 måned.

Vedhæftet screenshot viser "iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF USD (Acc)" år til dato.




4/7 2024 10:52 Helge Larsen/PI-redaktør 4121233



Det er et meget velkendt og omtalt fænomen, at den globale investorinteresse i efterhånden lang tid har været fokuseret på de store amerikanske tech og AI selskaber og fedmesektoren.

Dette er sket i en situation med stadig høj inflation og lang udsigt til rentenedsættelser, hvilket i sig selv har medført lav investorinteresse for bla. grønne aktier, biotek og micro- og small cap aktier af enhver art.

At micro/small caps underperformance øges siden midten af maj har nok noget at gøre med, at udsigten til kommende rentenedsættelser i den periode er blevet mere negative end tidligere antaget.




TRÅDOVERSIGT