Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesiske myndigheder sætter Wegovy i en gunstig position


121378 troldmanden 17/7 2024 10:55
Oversigt

Den 26. juni annoncerede Kina en 3 års "action plan" for at imødegå den hastigt stigende omfang af fedme i Kina.

Fra 1990 til 2020 steg andelen af overvægtige fra 20% til 50%. Og det tal forventes at komme tæt på 70% i 2030, hvorved fedmerelaterede sygdomme estimeres at kunne udgøre op mod 22% af det kinesiske sundhedsbudget i 2030.

Endnu værre ser det ud for børnene. Der er fedmeandelen steget 400% siden 2020, til nu at udgør 40% af børnene.

Den 26. juni sendte den kinesiske sundhedskommission og 15 kinesiske ministerier derfor en besked ud til alle offentlige enheder, hvori de blev beordret at indføre en række informationskampagner for sundere kost og mere motion.

"Guidelines" inkludere også at der skal være adgang til sports/motions faciliteter indenfor 15 min cykelafstand af beboelsesområder.

Ligeledes inkluderer guidelines "anbefalinger" til restauranter og kantiner om at reducere mængden af salt i maden og brug af olie under tilberedelsen.

Myndighederne skal også benytte big data og AI i kampen mod fedme. Med tanke på hvor meget den kinesiske befolkning overvåger befolkningen, så kan særligt denne del godt frembringe nogle skræmmende billeder på min nethinde.

Dagen før myndighederne udsendte overstående, der blev Wegovy godkendt i Kina.....Ting sker sjældent tilfældigt i Kina. Zepbound blev i øvrigt ikke godkendt (endnu)

Til CMD24 fortalte novos kinesiske landechef også om den forstående godkendelse. Selvom wegovy patentet udløber i 2026 i Kina (først i 2031 i EU/US) så mener novo at de står særdeles stærkt i landet. Bla fordi novo er den vestlige big pharma der har været længst tid i landet. Så der er stor brand værdi og anerkendelse fra myndighederne.

For få uger siden, kunne man i FINANS læse at novo ville sætte tempoet ned på nyansættelser. Det er simpelthen gået så hurtigt de sidste par år at man er nervøs for onboarding/novo kulturen. Produktionen og uspecificerede områder var dog ikke pålagt begrænsninger i rekrutteringen.

Jeg har det sidste års tid løbende holdt øje med deres stillingsopslag. De har konstant haft 1200-1500 åbne stillinger. Jeg havde godt bemærke at antallet begyndte at falde. Og da FINANS artiklen kom ud, var det første gang jeg så den under 1.000. Den er dags dato nu kravlet op på 1.115 opslag.
Ud af de 1.115 opslag er der 180 indenfor salg. Af de 180 opslag er 112 i Kina.

Jeg har ikke oversat dem alle. Men over halvdelen af dem jeg har oversat, har direkte nævnt enten obesity og/eller GLP1. Og de seneste uger er der stort set dagligt kommet flere/nye obesity/GLP1 stillingsopslag til. Så det totale antal nye obesity/GLP1 stillingsopslag er endnu større.
Vi kan dermed se, at pt udgør de kinesiske, sælger stillingsopslag ca 10% af alle novos globale stillingsopslag. Og Kina obesity/GLP1 stillingsopslag udgør omkring 5% af novos globale opslag.
Til sammenligning så har novo ca 40 sælger til at dække hele Brasilien, og ikke blot fedme/GLP1, men alle novos produkter der sælges i landet.

Så novo geare op i Kina/obesity til mere end blot et lille dip. Så alt andet lige tildeles Kina mere end de der 20-30.000 personers forbrug, som en række europæiske lande har fået tildelt her i starten.
Vi vil nok kunne se den første spæde impact her fra Q3, og Q4 bliver så første hele Q med wegovy salg i Kina
Novo har i øvrigt fortalt at de kinesiske GLP1 priser, svare ca til hvad novo sælger dem til i Europa. Så det er ikke sådan at wegovy kommer til at blive solgt rigtigt billigt i landet.

https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/china-launches-3-year-battle-against-the-bulge-as-growing-obesity-crisis-weighs-heavy-on-future


https://www.novonordisk.com/careers/working-at-novo-nordisk/employee-perspective-overview/pharmaceutical-sales.html



18/7 2024 08:07 ProInvestorNEWS 3121392



Novo: Eksperter ser gode muligheder i kinesisk patentsag

18/7 07:22

Novo Nordisks kinesiske vækstdrømme trues lige nu af kinesiske kopiselskaber i en retssag, men det danske medicinalselskab kan meget vel ende med at trække sig sejrrigt ud af sagen.

Det skriver Finans på baggrund af udtalelser fra flere eksperter.

Sagen drejer sig om, at patentet på Novo Nordisks molekyle semaglutid udløber i foråret 2026, hvorefter der er frit slag for kopiselskaberne. Imidlertid mener et kinesisk kopiselskab, at patentet er så mangelfuldt, at det er ugyldigt, og selskabet har derfor indledt en omfattende og langvarig juridisk tvist, der potentielt kan forkorte Novo Nordisks eneret til at sælge præparaterne i Kina.

Der ventes tidligst en afgørelse hen mod slutningen af året i sagen, der lige nu føres i den kinesiske højesteret, men vurderingen fra to kinesiske patenteksperter er, at Novo Nordisk står stærkest.

- Det er mest sandsynligt, at sagen falder ud til Novo Nordisks fordel. Semaglutid er en blockbuster, der tiltrækker en masse opmærksomhed rundt om i verden. Samtidig hælder den kinesiske domstol mere og mere til at støtte patenthavere, siger Stephen Zou, der er partner hos advokathuset Liu, Shen & Associates, der har kontorer i flere af Kinas storbyer, til Finans.

Også patentadvokaten James Hou vurderer, at Novo Nordisk står til at vinde den juridiske tvist, skriver mediet.

Semaglutid er den aktive ingrediens i Novo Nordisks storsællerter, Ozempic og Wegovy, der bruges mod henholdsvis diabetes og fedme. Sidstnævnte er netop blevet lanceret på det kinesiske marked.

Link til originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE17271330/eksperter-spaar-novosejr-i-udmarvende-kinesisk-patentkrig/

.\˙ MarketWire



18/7 2024 14:52 vestasfan 4121398



"Samtidig hælder den kinesiske domstol mere og mere til at støtte patenthavere .." Det udsagn må være årtiets vittighed. Kineserne blæser på IP rettigheder og har gjort det i årevis. Dette er bla årsagen til Fingerprints storhed og fald. Kinesisk tyveri.



22/7 2024 07:06 ProInvestorNEWS 0121436



China opens door to Lilly's weight loss drug, intensifying Novo rivalry

https://firstwordpharma.com/story/5877328



22/7 2024 08:49 ProInvestorNEWS 0121437



Novo Nordisk kan se frem til konkurrence om fedmepatienterne på det kinesiske marked, efter at myndighederne i landet har godkendt markedsføring af Eli Lillys Mounjaro.

Det sker, mindre end en måned efter at Novo Nordisk har fået Wegovy godkendt i landet, og omtrent to måneder efter godkendelsen af Mounjaro til diabetesbehandling.

Eli Lilly steg fredag 1,0 pct. til 857,47 dollar.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT