Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"Bedste" fedmestof vk2735 har fået go til P3


121473 troldmanden 25/7 2024 09:40
Oversigt

Viking Therapeutics kom med Q2 i aftes efter børsens luk. Det helt store spørgsmål var hvad FDA havde sagt til muligheden for at springe over fase 2b med VK2735. Svaret var thumps up. Og aktien steg 25% i after markedet.

Som en reminder så er VK2735 en GLP1/GIP som LLYs Zepbound.

Viking præsenterede fase 2a data tidligere i 2024. Placebojusteret vægttab på 13,1% over 13 uger. Så samme 1% vægttab per uge som Amycretin 12% på 12 uger. Og langt større vægttab end Zepbound på samme tid (ca 7,5%)

VK2735 har en lang halveringstid. Så det åbner muligheden for blot at dossere hver 4. uge. Pt er det dog hver uge som med zepbound/wegovy. Men det er klart en ret værdifuld mulighed.

VK2735 er også formuleret til oral indtagelse. Altså lige som Rybelsus er den orale udgave af Ozempic.

Den orale kliniske udvikling er lidt bagefter SC. De er i gang med fase 1 forsøg. De har offentliggjort 4 ugers data med op til 40mg per dag. 3,3% placebojusteret. De har gennemført både 60mg og 80mg cohorts og er pt i gang med 100mg. Disse data ventes præsenteret på Obesity Week konferencen i november.

Jeg er ikke fan af offentliggørelse af 4 ugers forsøg da små nuancer kan flytte rigtig meget på data. Men lige som SC udgaven, så er bivirkningerne bemærkelsesværdig små i forhold til det er en GLP1.

I US bliver de orale data fremhævet en hel del. Nogle mener de er på niveau med Amycretin. Men man kan på ingen måder sammenligne de 4 ugers data med 12 ugers data på Amycretin.

Vk2735 har dog stadig den samme udfordring som Rybelsus/Amycretin. At det er en peptid og der skal meget store mængder API til at lave piller. Og derfor er det ikke noget der kan skaleres til den store brede population. Det er kun small molecules som bla INV202/347 der kan det.

Dog har VK2735 jo den lange halveringstid. Så det åbner op for en potentiel mulighed for kun én oral dosering per uge. Og dét vil være en gamechanger i forhold til det samlede mænge API der skal bruges.

Viking har direkte sagt de vil starte forsøg op med én dosering SC per mdr. Men det bliver ikke i fase 3 forsøgene. For i så fald vil fase 3 blive udskudt omkring 18 mdr. Så det bliver sideløbende fase 1/2 forsøg. Og hvis de data bekræfter PK data, så vil der blive startet nye fase 3 med én dosering per mdr.

Den orale mulighed med én dosering per uge er endnu early days. I første omgang bliver der startet fase 2 op i slutningen af 24. Et 13 ugers forsøg med dosering én gang dagligt.

Viking hentede $900 mio kort efter de præsenterede fase 2 data. Så de har likviderne til at gennemføre de første 2 fase 3 fedmeforsøg (koster ca $300 mio)

De hentede ny kapital i kurs $85. Kursen steg fra $35 til $99. Den er siden da faldet tilbage til niveau omkring 50, og mit snit er 50,7.

Når vi ser på hele fedmelandskabet, så er Viking/VK2735 nok det fedmestof der pt er mest opmærksomhed på. I hvert fald når vi taler om stoffer der endnu ikke har en partner. Spørgsmålet er mere eller mindre "blot" hvilket big pharma der køber eller laver licensaftale. Og hvornår det sker.

Viking ledelsen er meget åbne og direkte i deres kommunikation. De ønsker at blive opkøbt og ikke en licecnsaftale. Det er hvis ikke ofte man ser en sådan åbenhed.

PT har det største fedmeopkøb været Roche der købte Carmot for $2,7mia sidste år. Så vi har endnu ikke set de helt store fedme opkøb.

Mcap ved luk i går var $5,5 mia. De rejste penge ved mcap 9 mia. Og der er dem der mener selskabet kan sælges for $20-30 mia. Beløb i den størrelse har jeg dog mere end svært ved at se ske. Ingen vil betale SÅ meget upfront, så er en licensdeal mere attraktiv set fra BP side. Og selvom selskabet siger de kun vil sælges, så skal der også være nogen der vil betale.

Det er så her gårsdagens melding om opstart i fase 3 kommer ind. Opstarten vil ske 1. halvår 2025. Og big pharma vil typisk meget gerne være med til at sætte præg på design af hele fase 3 programmet. Så "forventningen" er at denne melding vil accelerere de dialoger de siger de allerede har.

Mit eget bet er på et opkøb. I niveau $90-125. Men hvis ledelsen køber ind på de der $20-30 mia (kurs 200-300) så har jeg svært ved at se det ske i denne omgang. Så skal der flere data på bordet og så er der nok nogle der bliver utålmodige.

Som man ofte ser med US biotech så er der mange shortede aktier. Ca 16%. Det kommer nok til at gøre lidt ondt når markedet åbner i dag, men jeg forventer der fortsat vil forgå meget shorting aktivitet i aktien. Så aktien er generelt relativ volatil.

Jeg doblede min stake i sidste uge. Og køber muligvis lidt mere i den kommende tid. Det afhænger af kursudviklingen. (også på det jeg evt skal sælge fra )

Dette indlæg skal ikke ses som en anbefaling. Biotech er som altid high risk. Og kommer der pludselig dårlige data fra vk2735 så er det mere end 50% ned.

PS man kan af nedenstående billede se en oversigt over hvordan alle de bedste fedme stoffer har klaret sig i 12 ugers forsøg.

Klik på billedet for at gøre det stort.

Man kan finde præsentationer inkl gårdagens CC via nedenstående link


https://ir.vikingtherapeutics.com/press-releases

Ozempic, viking, vk-2735, VK2735, Wegovy, Zepbound, NOVO B.CO




25/7 2024 15:51 madcat365 1121482



tusind tak troldman



TRÅDOVERSIGT