Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk leverer den ventede opjustering


121675 ProInvestorNEWS 7/8 2024 08:13
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Novo Nordisk leverer den ventede opjustering, som korrigeret for nedskrivning på 5,7 mia. er ganske stor



Omsætningen på 68 mia. og EBIT på 25,9 mia. rammer spot on på forventningerne.
Novo Nordisk leverer den "ventede opjustering"
På forhånd havde selskabet guidet for en omsætningsvækst på 19-27 % og en vækst i indtjeningen på 22-30 % på EBIT (16-24 %) korrigeret for nedskrivningen på blodtryksmiddel
Nu hæver Novo Nordisk den forventning til en vækst på 22-28 % og 20-28 % vækst i EBIT
Det kan synes som om tallene er de samme og vækstpræciseringen er mindre
Men med til den historie hører, at der er korrigeret for nedskrivningen på 5,7 mia. i EBIT
Salget af Wegovy ligger med 11,659 mia. ca. 10 % under de forventede 13,540 mia.
Novo Nordisk udlodder 3,5 kroner i halvårligt udbytte mod forventet 3,70



Endnu et rigtig godt regnskab med en større opjustering

Novo Nordisk leverer den ventede opjustering og endnu et rigtig godt regnskab, som bliver negativt påvirket af den nedskrivning på 5,7 mia. på blodtryksmiddel, som selskabet allerede har annonceret den i slutningen af juni måned. Regnskabet er rigtig godt uden dog at være ekstremt fremragende. Investorreaktion - det må vi vente at se



7/8 2024 08:16 ProInvestorNEWS 2121676



Novo opjusterer forventningerne

7/8 07:51

Novo Nordisk opjusterer forventningerne til 2024 målt i lokal valuta. Der ventes nu en vækst i salget på 22-28 pct. mod tidligere ventet 19-27 pct., mens driftsresultatet ventes at stige med 20-28 pct. mod tidligere ventet 16-24 pct. medregnet en milliardnedskrivning, som Novo annoncerede i slutningen af juni.

Forventningerne i kroner justeres også. Væksten i kroner ventes nu at blive 1 pct.point lavere end i lokal valuta målt på omsætning og driftsresultat. Tidligere forudså Novo, at væksten i kroner ville blive på linje med væksten i lokal valuta.

Målt i kroner signalerer Novo dermed nu en vækst i omsætningen på 21-27 pct. mod 19-27 pct. i forbindelse med regnskabet for første kvartal. Forventningerne til væksten i driftsresultatet målt i kroner er nu 19-27 pct. mod tidligere ventet 16-24 pct. inklusive milliardnedskrivningen i slutningen af juni.

- Vi er tilfredse med salgsvæksten i første halvdel af 2024, hvilket har gjort os i stand til at hæve forventningerne til hele året. Væksten er drevet af den øgede efterspørgsel efter vores GLP-1-baserede diabetes- og fedmebehandlinger, og vi fortsætter med at nå ud til flere patienter med vores innovative behandlinger, siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, ifølge regnskabet.

Novo annoncerede den 26. juni en nedskrivning på 5,7 mia. kr. på lægemiddelkandidaten Ocedurenone efter et skuffende studie, og denne post belaster driftsresultatet i andet kvartal. Samlet har nedskrivningen en negativ effekt på omkring 6 procentpoint på væksten i driftsresultatet i lokal valuta i 2024.

ANALYTIKERNE VENTEDE OPJUSTERING

Novos opjustering var i høj grad forudset af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk blandt 28 analytikere.

I faktiske tal venter Novo Nordisk ifølge MarketWires beregninger en omsætning i 2024 på 281-295 mia. kr. mod analytikerforventningen på lidt over 292 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo selv inden regnskabet.

Resultatet af primær drift signaleres i størrelsesordenen 122-130 mia. kr. mod analytikernes forventning om knap 128 mia. kr., mens bundlinjen indikeres i intervallet 96-105 mia. kr. mod estimeret knap 102 mia. kr. blandt analytikerne.

De finansielle nettoudgifter ses nu lande på omkring 0,5 mia. kr. mod tidligere 0,7 mia. kr. Investeringer i faste anlægsaktiver ventes fortsat at udgøre omkring 45 mia. kr., mens af- og nedskrivninger nu ventes at blive cirka 17 mia. kr. mod tidligere 10 mia. kr. Forventningerne til de frie pengestrømme opjusteres med 2 mia. kr. til 59-69 mia. kr.

Den effektive skattesats forventes at ligge i intervallet 19-21 pct., oplyser Novo Nordisk.

.\˙ MarketWire



7/8 2024 08:17 ProInvestorNEWS 2121677



Novos topsællerter trækker fortsat tocifret vækst - men lidt under konsensus

7/8 07:54

Novo Nordisks supersællerter Ozempic og Wegovy fortsatte frem i andet kvartal og sørgede for tocifret vækst i periodens salg og indtjening.

Det fremgår af regnskabet onsdag morgen.

Medicinalgiganten solgte i perioden for sammenlagt 68,1 mia. kr. mod analytikerkonsensus på knap 68,5 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk selv.

I andet kvartal 2023 solgte medicinalkæmpen for 54,3 mia. kr.

Bruttoresultatet blev samtidig 57,8 mia. kr. mod ventet 58,1 mia. kr. blandt analytikerne og 46,4 mia. kr. i april, maj og juni 2023.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) blev 25,9 mia. kr. i andet kvartal mod analytikerkonsensus om netop 25,9 mia. kr. og 23,9 mia. kr. i den tilsvarende periode året før.

Novo annoncerede allerede den 26. juni en nedskrivning på 5,7 mia. kr. på lægemiddelkandidaten Ocedurenone, som belaster driftsindtjeningen i andet kvartal.

Og bundlinjen viser et overskud på 20,1 mia. kr. mod analytikernes forventning om 20,6 mia. kr. og et overskud på 19,4 mia. kr. i andet kvartal 2023.

Opgjort i lokal valuta var salgsvæksten i andet kvartal på 25 pct. mod estimeret 26,4 pct., og driftsresultatet steg 8 pct. mod en ventet fremgang på 8,7 pct.

.\˙ MarketWire



7/8 2024 09:04 ProInvestorNEWS 2121683



Novos supersællerter skuffer markedet - aktien kan komme under pres, vurderer Sydbank
i dag kl. 08:15 ∙ MarketWire Premium

Novo Nordisk indfrier markedets forventninger om en opjustering efter andet kvartal, men kan alligevel gå en lidt svær onsdag i møde på aktiemarkedet, da salgsvæksten for supersællerterne Ozempic og Wegovy skuffer.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

Ozempic mod type 2-diabetes og Wegovy mod svær overvægt fortsatte frem i andet kvartal og sørgede for tocifret vækst i periodens salg og indtjening.

Men Ozempics salg på 28,9 mia. kr. var knap 1 mia. kr. under analytikernes prognose, mens Wegovy med et salg på 11,7 mia. kr. haltede næsten 1,9 mia. kr. efter analytikernes estimat.

Der er jo stor fokus på Novos GLP-1-portefølje både inden for diabetes og fedmebehandling, og selv om der er stor fremdrift, så lever salget af de her to midler altså ikke helt op til forventningerne. Det modsvares så af andre dele af porteføljen, siger Søren Løntoft Hansen.

Han spår derfor modvind til Novo-aktien fra morgenstunden onsdag, selv om Novo opjusterer forventningerne til helåret.

Novo-aktien har haft det lidt svært i den senere tid. Og selv om regnskabet er udtryk for høj vækst, så tror jeg ikke, at vi skal regne med, at aktien outperformer det generelle marked. Jeg tror faktisk, at selv om Novo opjusterer, så kan aktien blive lidt presset i dag med udgangspunkt i det lavere end ventede salg af Wegovy og Ozempic, forudser Sydbank-analytikeren.

Novos opjustering var da også i høj grad forudset af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk.

I faktiske tal venter Novo Nordisk ifølge MarketWires beregninger en omsætning i 2024 på 281-295 mia. kr. mod analytikerforventningen på lidt over 292 mia. kr.

Resultatet af primær drift signaleres i størrelsesordenen 122-130 mia. kr. mod analytikernes forventning om knap 128 mia. kr., mens bundlinjen indikeres i intervallet 96-105 mia. kr. mod estimeret knap 102 mia. kr. blandt analytikerne.

.\˙ MarketWire



7/8 2024 10:30 ProInvestorNEWS 2121685



Novo/Jyske: Skuffende salg i store produkter trækker ned - men kursreaktionen er hård

7/8 09:56

Novo Nordisk får en umiddelbart lidt hård medfart på børsen i København onsdag efter regnskabet for andet kvartal, hvor et skuffende salg af vigtige hovedprodukter trækker ned.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Hallengreen Laustsen, der er analytiker hos Jyske Bank.

- Umiddelbart synes jeg, at kursreaktionen er lidt hård. Vi fik den ventede opjustering, og så er der selvfølgelig det, at mikset er lidt ufordelagtigt for investorer, fordi fedmeforretningen skuffer med Wegovy, som fylder meget, siger han til MarketWire.

- Vi får så at vide, at halvdelen af den skuffelse skyldes en rabatjustering, som Novo foretager sig af og til. Selv efter det er der så en lille skuffelse alligevel, og Ozempic skuffer også lidt på grund af nogle leveringsproblemer i Europa, og det er nok det, markedet reagerer på, fortsætter han.

Novo-aktien falder efter regnskabet med 5,0 pct. til 843,60 kr. efter knap en times handel onsdag.

Af regnskabet fremgår det også, at Novo Nordisk har trukket sin ansøgning for Wegovy til behandling af hjertesvigt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA) tilbage for i stedet at genindsende med flere data i starten af 2025.

Men det er ikke noget, man behøver tillægge den helt store betydning, vurderer Henrik Hallengreen Laustsen.

- Normalvis når man trækker en ansøgning, er det fordi man har fået at vide, at det ikke er godt nok. I det her tilfælde er det nok for at sikre, at Novo ikke skal til at sende flere data ind senere og i stedet kan tage det hele med på én gang. Det er en mindre population, og man har fortsat lidt leveringsproblemer, så derfor vælger Novo formentlig at skubbe det lidt, siger analytikeren.

- Det er nok begrænset, hvad det har af effekt i det store billede, uddyber han.

Analytikeren peger på, at de ventede data med amylinanalogen Cagrilintid og Semaglutid, der er i fase 3 til både diabetes og fedme, og som i første omgang er planlagt til slutningen af året, formentlig vil blive den næste store nyhed fra Novo Nordisks pipeline.

.\˙ MarketWire



7/8 2024 13:41 Aps invest 3121687



Hvad skete der lige her kl 13.30? Dykker pludselig 3%....en klog analytiker der har åbnet munden for meget? :)



7/8 2024 14:10 binvest 3121688



Hvorfor "en klog analytiker"??

Var det et forsøg på at være morsom, eller ved du, hvad du snakker om?



7/8 2024 22:58 Aps invest 3121694



Binvest, bare et forsøg på at være lidt morsom, i et nervøst marked som reagerer på enhver "forkert" bemærkning :)



7/8 2024 15:23 bgadk 3121691



Måske. Eller også dukkede USA bare op på markedet og valgte at sælge før de selv åbner.



8/8 2024 07:14 ProInvestorNEWS 2121696



Novo's golden run hits speed bump with Wegovy sales shortfall https://firstwordpharma.com/story/5883089



TRÅDOVERSIGT