Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiekorrektion! Dine tab gør dig til en bedre investor


121706 ProInvestorNEWS 8/8 2024 14:50
Oversigt

Det er ikke uventet, at der ville komme en sommerkorrektion af de helt højspændte aktier inden for især tech/AI og fedme. Men her i august sker der bl.a. også det, at Japan sætter renten op og JYP styrkes. Så er der mange, som har lånt deres investeringspenge i Japan, der globalt har fået travlt med at lukke deres aktiepositioner. Det bidrager til en paniklignende stemning, som smitter af på aktier over en bred kam - og vi vil nok se, at den negative stemning fortsætter et stykke tid endnu. Så hvordan skal man som investor forholde sig? Det giver Helge Larsen sit bud på i denne ugekommentar.





11/8 2024 09:18 B.Andersen 3121743



Agrocuras analyse, som er udsendt i dag søndag, stemmer fint overens med Per Hansen og dine kommentarer i Investeringspodcasten og det du uddyber i videokommentaren.

"Carry trade

Det var dette fænomen der udløste det seneste store udsving på aktiemarkederne - det såkaldte carry trade. Denne strategi indebærer, at investorer spekulerer i forskelle mellem renter på tværs af landegrænser. Men som altid, når der opstår et større chok i markedet, kan det ramme din position hårdt. Det betyder, at du enten skal stille større sikkerheder for dine positioner eller lukke dem helt ned. Det var præcis, hvad der skete i mandags. Investorerne blev tvunget til at lukke deres positioner, hvilket resulterede i et massivt salg af udenlandske aktiver, såsom amerikanske aktier - og så var vi vidne til de store markedsudsving.

Det tager lidt tid

Selvom spekulation er den primære årsag til de aktuelle udfordringer på aktiemarkedet, vil det tage tid, før vi ser en mere stabil bund under kurserne. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er en svækket økonomi eller store ubalancer på ejendomsmarkedet, der har udløst den nuværende volatilitet. Ifølge JP Morgan er vi kun halvvejs igennem afviklingen af denne carry trade, hvilket indikerer, at der kan være mere turbulens på vej og jeg er enig heri.

Ved at analysere VIX-indekset, som måler markedsvolatilitet, i sammenhæng med S&P 500, kan vi se, at perioder med usikkerhed og store udsving typisk varer fra fire uger til et par måneder. Dette mønster stemmer også overens med den sæsonmæssige korrektion, vi oplever.

Det mest sandsynlige

Efter et kraftigt fald er det naturligt, at aktiemarkederne reagerer positivt. Vi kan dog forvente, at nogle investorer vil udnytte nuværende rebound til at sælge ud af deres positioner, enten fordi de er blevet nervøse eller frygter et bear market. Dette kan medføre, at aktiekurserne igen falder inden for de næste fire uger til et par måneder, muligvis til et niveau lidt under den bund, vi så i mandags".

Kilde: https://curainvest.dk/



TRÅDOVERSIGT