Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Optimisme og pessimisme på samme tid


121749 ProInvestorNEWS 12/8 2024 07:39
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Der er masser af usikkerhed og gode muligheder på aktiemarkederne på samme tid

De seneste uger har været turbulente for investorerne
Crowdstrike, chipaktier, regnskaber, tvivl om USA nøgletal og JPY "carry trade" er nogen af de ingredienser, som har fået aktierne til at svinge, skælve og falde
Der er gode muligheder for lidt af hvert, hvis man tager udgangspunkt i stemningsindikatoren "Fear and Greed", jævnfør nedenfor
Billedet viser stor usikkerhed, og at aktierne er faldet (lidt eller noget afhængig af temperament).
Et lavt tal indikerer frygtsomme og tilbageholdende investorer, som forbereder sig på ny uro og yderligere kursfald, og som formentlig har gjort sig lidt klar til yderligere fald og uro ved at sælge aktier og dermed indirekte bidrage til uro og nervøsitet.
Et lavt og frygtsomt tal er dog også en indikation på, at aktierne ER faldet (i det mindste noget)
Investorerne køber kortsigtet ikke en eller flere aktier, fordi de er billige. De køber fordi de tror og håber aktierne stiger kortsigtet. Omvendt sælger de heller ikke en aktie fordi den er dyr, men fordi de kortsigtet frygter fald.
Et fald tal afspejler på den måde og i et vist omfang, det som ER sket.
Når tal er i ekstremer, varer det normalt ikke så længe og repræsenterer en ekstrem og forbigående fase. Stor nervøsitet bliver således på et tidspunkt afløst af optimisme og vice versa.
Usikkerheden består i, at investorerne ikke kender tidshorisonten.

Inflation lidt i baggrunden

De seneste kvartaler har vi fokuseret mest på vækst OG ikke mindst vækstudsigterne. Det er stadig vigtigt, men i prioriteret rækkefølge er det nu den amerikanske økonomi, den næste jobrapport den første fredag i september, FED mødet den 17-18. september og udviklingen i USDJPY for at følge udviklingen i "carry trades", som har taget fokus. Først kommer inflationstallene dog på onsdag den 14/8, som stadig er vigtige.




TRÅDOVERSIGT