Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab og ChatGPT


122004 Henrikhot 28/8 2024 11:31
Oversigt

Hvad er genmabs mest lovende stof?

Genmab's mest lovende stof er sandsynligvis **epcoritamab** (også kendt som DuoBody-CD3xCD20). Epcoritamab er en bispecifik antistofterapi, der er designet til at rekruttere kroppens T-celler til at angribe og dræbe B-celler, som er involveret i visse typer af blodkræft, herunder non-Hodgkins lymfom og kronisk lymfatisk leukæmi.

Epcoritamab har vist stærke kliniske resultater, især i behandling af patienter med tilbagefald eller refraktær diffust storcellet B-cellelymfom (DLBCL). De lovende resultater har ført til en accelereret godkendelsesproces i både USA og Europa. Epcoritamab er en central del af Genmab's pipeline og forventes at spille en stor rolle i virksomhedens fremtidige vækst.

Ud over epcoritamab har Genmab også andre lovende stoffer i deres pipeline, herunder tisotumab vedotin, der er rettet mod behandling af visse typer af kræft, samt flere andre bispecifikke antistoffer i tidlige faser af udvikling.




Hvor store er markedsandele?

Markedsandelen for Genmab's mest lovende stof, **epcoritamab**, kan vurderes på flere måder, men det er vigtigt at bemærke, at præcise markedsandele kan variere afhængigt af forskellige faktorer som indikation, geografisk område, og konkurrenternes udvikling.

1. **Markedsandel inden for non-Hodgkins lymfom (NHL)**: Epcoritamab er rettet mod markedet for behandling af B-celle non-Hodgkins lymfom, især for patienter med tilbagefald eller refraktær sygdom. Dette marked er stærkt konkurrencedygtigt med flere andre godkendte behandlinger, herunder CAR-T celleterapier som Yescarta (Gilead) og Kymriah (Novartis), samt andre bispecifikke antistoffer som Blincyto (Amgen). På trods af konkurrencepotentialet anslås det, at epcoritamab kan opnå betydelige markedsandele på grund af dets effektive og mindre komplekse administrationsmetode sammenlignet med CAR-T behandlinger.

2. **Økonomiske forventninger**: Genmab og partneren AbbVie har høje forventninger til epcoritamab, med prognoser om, at stoffet kan generere milliarder i årlig omsætning. Nogle analyser forudsiger, at epcoritamab kunne nå en omsætning på over 3 milliarder USD årligt i sine vigtigste indikationer, hvilket ville give det en betydelig andel af markedet for behandlinger af B-celle lymfomer.

3. **Globalt marked**: Hvis vi ser på det globale marked for blodkræftbehandlinger, er dette marked forventet at vokse betydeligt i de kommende år, drevet af innovationer som epcoritamab. Markedet for lymfombehandlinger alene forventes at være værd over 13 milliarder USD inden 2030, hvilket giver epcoritamab potentiale til at tage en stor del af dette marked, især i tilfælde, hvor det bruges som en del af kombinationsterapier.

I alt, selvom epcoritamab er i en konkurrencepræget sektor, har det potentialet til at opnå en væsentlig markedsandel inden for sine målindikationer, især hvis det fortsætter med at vise positive resultater i kliniske forsøg.



28/8 2024 11:57 Henrikhot 4122005



I hvilket interval vil dit bud på indtjeningen på Tisotumab vedotin ligge i 2030?

Baseret på nuværende information om markedet for kræftbehandlinger og det potentielle for Tisotumab vedotin, kan et realistisk indtjeningsinterval i 2030 være:

**1-3 milliarder USD årligt**.

Dette interval tager højde for flere faktorer:

- **Markedsadgang**: Tisotumab vedotin's succes på markedet afhænger af dets kliniske effektivitet, godkendelser og markedsaccept.

- **Prisfastsættelse**: Omkostningerne ved behandlingen og dens evne til at opnå dækningsaftaler med forsikringsselskaber spiller en stor rolle.

- **Konkurrence**: Markedsandele kan variere afhængigt af konkurrencen og tilgængeligheden af alternative behandlinger.

- **Udvidelse**: Hvis Tisotumab vedotin viser sig effektiv mod andre kræfttyper end cervixkræft, kan dette øge det økonomiske potentiale.

Dette interval er et kvalificeret gæt, og præcise tal kan variere afhængigt af udviklingen i kliniske resultater, regulatoriske beslutninger og markedsdynamik frem mod 2030.



28/8 2024 12:00 Henrikhot 3122006



Hvad med Acasunlimab?

Acasunlimab (også kendt som ABBV181) er et eksperimentelt lægemiddel udviklet af AbbVie, som er en anti-PD-1 antistof. Det tilhører en klasse af immunterapier, der arbejder ved at hæmme PD-1 (Programmed Death-1) receptoren på T-celler, hvilket kan hjælpe med at forbedre kroppens immunrespons mod kræftceller.

**Markedspotentiale og indtjeningsmuligheder for Acasunlimab i 2030 kan skønnes at ligge inden for følgende rammer:**

1. **Global Kræftbehandlingsmarked**: Acasunlimab er en del af et voksende marked for immunonkologi, som blev vurderet til over 50 milliarder USD i 2023 og forventes at vokse kraftigt. Immunterapier, især PD-1/PD-L1 hæmmere, har vist sig at være effektive i behandling af flere kræfttyper og kan derfor tiltrække betydelige indtægter.

2. **Konkurrence**: Markedet for PD-1 hæmmere er konkurrencepræget med etablerede lægemidler som Keytruda (pembrolizumab) og Opdivo (nivolumab). Acasunlimab's succes vil afhænge af, hvordan det klarer sig i forhold til eksisterende produkter, og hvor godt det adskiller sig i kliniske forsøg.

3. **Klinisk Effektivitet og Indikationer**: Acasunlimab's indtjeningspotentiale afhænger af dets kliniske effektivitet og hvilke kræfttyper det kan behandle. Effektive resultater i kliniske forsøg og bred anvendelse kan øge det økonomiske potentiale.

4. **Regulatorisk Godkendelse og Markedsadgang**: Godkendelse fra regulatoriske myndigheder og tilgængelighed på vigtige markeder vil være afgørende for kommerciel succes.

**Realistisk Indtjeningsinterval for Acasunlimab i 2030:**

- Hvis Acasunlimab bliver en vellykket behandling og opnår en betydelig markedsandel, kunne årlige indtægter realistisk ligge mellem **1-2 milliarder USD**. Dette skøn tager højde for den konkurrencemæssige pres og markedsdynamik, samt muligheden for udvidelse til forskellige kræfttyper.

Dette interval er en vurdering baseret på nuværende markedstendenser og konkurrencemiljøet og kan ændre sig afhængigt af fremtidige kliniske resultater og regulatoriske beslutninger.



28/8 2024 12:07 Henrikhot 3122007



Hvad med Hvad med GEN1042/BNT312?

GEN1042 (også kendt som BNT312) er et eksperimentelt bispecifikt antistof, der udvikles af Genmab i samarbejde med BioNTech. Det er designet til at målrette og aktivere immunsystemet mod kræftceller ved at binde til både **4-1BB (CD137)** og **PD-L1**. Denne dobbelte målretning er designet til at forbedre immunresponset mod tumorer ved at stimulere T-celler og hæmme tumorens evne til at undgå immunrespons.

**Markedspotentiale og indtjeningsmuligheder for GEN1042/BNT312 i 2030 kan vurderes som følger:**

1. **Immunterapimarkedet**: Bispecifikke antistoffer som GEN1042/BNT312 er en del af et voksende marked for avancerede immunterapier. Dette marked vokser hurtigt, og bispecifikke antistoffer har betydeligt potentiale, især hvis de kan overgå eksisterende behandlinger.

2. **Klinisk Effektivitet**: Det økonomiske potentiale afhænger af GEN1042/BNT312's præstation i kliniske forsøg. Hvis stoffet viser sig effektivt til at behandle forskellige kræfttyper, kan det opnå bred markedsaccept.

3. **Konkurrence**: Der er betydelig konkurrence inden for bispecifikke antistoffer og immunterapier. GEN1042/BNT312's succes vil afhænge af dets evne til at differentiere sig fra eksisterende produkter og vise forbedrede kliniske resultater.

4. **Regulatorisk Godkendelse**: At opnå godkendelse fra regulatoriske myndigheder og tiltrække investeringer til kommerciel distribution er kritisk for at maksimere indtjeningspotentialet.

**Realistisk Indtjeningsinterval for GEN1042/BNT312 i 2030:**

- **1-2 milliarder USD årligt**. Dette interval antager, at GEN1042/BNT312 opnår godkendelse og bliver en succesfuld behandling for kræfttyper, hvor eksisterende behandlinger ikke er tilstrækkelige. Det tager højde for den potentielle vækst i markedet for avancerede immunterapier og konkurrence fra andre lignende behandlinger.

Dette skøn er baseret på nuværende viden om markedet og kliniske udviklingstrends. Indtjeningspotentialet kan variere afhængigt af kliniske resultater, markedsdynamik og fremtidige regulatoriske beslutninger.



Hvad med Rinatabart sesutecan (Rina-S, GEN1184)?

**Rinatabart sesutecan (Rina-S, GEN1184)** er et eksperimentelt lægemiddel udviklet af Genmab og har tidligere været kendt som GEN1184. Det er et antistof-konjugat, der kombinerer et antistof rettet mod en tumor-specifik antigen med en cytotoksisk medicin, også kendt som en **antistof-drug conjugate (ADC)**. Denne type behandling er designet til at målrette kræftceller præcist ved at levere en cytotoksisk agent direkte til tumorcellerne, hvilket kan forbedre effektiviteten og reducere bivirkninger sammenlignet med konventionel kemoterapi.

**Markedspotentiale og indtjeningsmuligheder for Rinatabart sesutecan i 2030 kan vurderes som følger:**

1. **Klinisk Effektivitet**: Som med andre ADC'er, afhænger det økonomiske potentiale af Rinatabart sesutecan af dets kliniske effektivitet. Effektive resultater i kliniske forsøg, især for kræfttyper, der er vanskelige at behandle, vil være afgørende for kommerciel succes.

2. **Regulatorisk Godkendelse**: At få godkendelse fra regulatoriske myndigheder, såsom FDA og EMA, er vigtigt. Godkendelse vil muliggøre markedsføring og salg af lægemidlet, hvilket påvirker indtjeningsmulighederne.

3. **Markedsadgang og Konkurrence**: ADC-markedet er konkurrencedygtigt med flere eksisterende produkter og nye kandidatstoffer under udvikling. Rinatabart sesutecan skal differentiere sig i forhold til eksisterende ADC'er ved at vise overlegen effekt eller en bedre sikkerhedsprofil.

4. **Prisfastsættelse og Markedssegment**: ADC'er kan være dyre at udvikle og fremstille, men de kan også opnå høje priser på markedet. Hvis Rinatabart sesutecan kan positionere sig som en førende behandling inden for sit segment, kan det generere betydelige indtægter.

**Realistisk Indtjeningsinterval for Rinatabart sesutecan i 2030:**

- **1-2 milliarder USD årligt**. Dette interval forudsætter, at Rinatabart sesutecan bliver en godkendt og effektiv behandling, og at det opnår en væsentlig markedsandel inden for kræftbehandling. Dette skøn tager højde for de generelle tendenser i ADC-markedet og muligheden for, at produktet kan udnytte et segment af markedet for kræftlægemidler.

Som med andre lægemidler vil det præcise indtjeningspotentiale afhænge af kliniske resultater, regulatoriske godkendelser, og hvordan produktet klarer sig på markedet i forhold til konkurrencen.






28/8 2024 12:16 Henrikhot 2122008



Hvordan vil dit bud på Genmabs indtjening være i 2030?

At skønne Genmabs samlede indtjening i 2030 kræver en vurdering af virksomhedens portefølje af lægemidler og de forventede markedsresultater for deres eksperimentelle og etablerede produkter. Her er en oversigt over, hvordan man kunne skønne Genmabs indtjening i 2030 baseret på deres nuværende pipeline og eksisterende produkter:

1. **Etablerede Lægemidler**: Genmabs største kommercielle produkt er **DuoBody®-platformen**, der inkluderer **Teprotumumab** (Tegenero) til behandling af Thyroid Eye Disease (TED), som har haft succes på markedet og genererer betydelige indtægter. Forventningen er, at etablerede produkter vil fortsætte med at bidrage væsentligt til virksomhedens indtjening.

2. **Eksperimentelle Lægemidler**:
- **Tisotumab vedotin**: Hvis dette lægemiddel opnår bred markedsaccept og succes, især i behandlingen af cervixkræft og potentielt andre indikationer, kan det generere betydelige indtægter.
- **Epcoritamab**: Hvis dette bispecifikke antistof viser sig effektivt i kliniske forsøg og bliver godkendt til behandling af B-celle maligne sygdomme, kan det også bidrage væsentligt til indtjeningen.
- **Rinatabart sesutecan (Rina-S)**: Hvis dette antistof-konjugat bliver en succesfuld kræftbehandling, kan det tilføre yderligere indtægter.
- **GEN1042/BNT312**: Potentialet afhænger af dets kliniske resultater og markedsaccept.

3. **Samlet Skøn**:
- Hvis vi antager, at alle disse produkter (både etablerede og eksperimentelle) opnår markedsgodkendelse og succes, kan Genmabs samlede indtjeningspotentiale i 2030 realistisk set ligge i intervallet **3-5 milliarder USD årligt**. Dette skøn tager højde for indtægter fra både etablerede produkter og indtægter fra flere lovende pipeline-produkter, som kan bidrage væsentligt til virksomhedens økonomiske vækst.

Dette interval er baseret på forventninger om kommerciel succes for eksisterende og kommende produkter, regulatoriske godkendelser og markedsadgang. Det præcise beløb vil dog afhænge af kliniske resultater, markedskonkurrence og virksomhedens evne til effektivt at udnytte sine lægemidler.



28/8 2024 12:40 Henrikhot 3122009



Og det useriøse spørgsmål?

Hvad er et realistisk, men optimistisk bud på en aktiekurs i 2030 være?

For at komme med et realistisk, men optimistisk bud på Genmabs aktiekurs i 2030, kan vi tage udgangspunkt i en balanceret vurdering, der tager højde for både vækstpotentiale og forretningsrisici. Her er en metode til at estimere en realistisk, men optimistisk aktiekurs:

### 1. **Forventet Økonomisk Effekt**

- **Omsætning**: Antag, at Genmab formår at bringe GEN1047 og GEN3014 til markedet, og at disse produkter bidrager til en samlet omsætning på 4-6 milliarder USD i 2030. Dette er en væsentlig stigning fra nuværende niveauer og tager højde for en vellykket markedsintroduktion og bred accept af stofferne.

- **Nettoindkomst**: For en realistisk, men optimistisk profitmargin, antag en nettoavance på 30-35%, hvilket er muligt, hvis virksomheden kan effektivt styre omkostninger og realisere stærke markedsresultater.
- Med en omsætning på 4 milliarder USD og en nettoavance på 30%: 1,2 milliarder USD
- Med en omsætning på 6 milliarder USD og en nettoavance på 35%: 2,1 milliarder USD

### 2. **P/E Ratio**

- **P/E-ratio**: En vækstaktie som Genmab kunne forvente en P/E-ratio på 40-50 i et optimistisk scenarie. Dette reflekterer høj vækstforventning, men også en realistisk vurdering af den risiko, der er forbundet med bioteknologisk udvikling.

### 3. **Estimeret Aktiekurs**

- **Lave Estimat**:
- Nettoindkomst: 1,2 milliarder USD
- P/E-ratio: 40
- Markedsværdi: 1,2 milliarder USD * 40 = 48 milliarder USD
- Med 100 millioner aktier: (frac{48 text{ milliarder USD}}{100 text{ millioner aktier}} = 480 text{ USD per aktie})

- **Høje Estimat**:
- Nettoindkomst: 2,1 milliarder USD
- P/E-ratio: 50
- Markedsværdi: 2,1 milliarder USD * 50 = 105 milliarder USD
- Med 100 millioner aktier: (frac{105 text{ milliarder USD}}{100 text{ millioner aktier}} = 1.050 text{ USD per aktie})

### Konklusion

Et realistisk, men optimistisk bud på Genmabs aktiekurs i 2030, givet en succesfuld udvikling og kommercialisering af GEN1047 og GEN3014, vil være mellem **480 USD og 1.050 USD per aktie**. Dette interval tager højde for stærk, men realistisk vækst i omsætning og profitabilitet, samt en P/E-ratio, der reflekterer virksomhedens fremtidige vækstforventninger og markedsvurdering.



28/8 2024 15:08 Solsen 2122011



Super interessant læsning.

Men der er mange svipsere og det er jo et område der er er mange binære hændelse i. Enten bliver et stof godkendt ellers også ikke. Så ikke let ar fremskrive.

Jeg tror mest på, at epco er er meget vigtigt stof for Genmab. Tvivler på Tisotumabs potentiale. Kursskønnet ville jeg gerne tro på - altså topintervallet ;−)

At AI har helt forkert fat i Acasunlimab glæder mig lidt. For så får man lidt ud af at bruge al den tid på at læse på "stoffet" :−)



TRÅDOVERSIGT