Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Infant Bacterial Therapeutics fase III-studie


122067 exitnu 31/8 2024 08:27
3
Oversigt

IBT's phase III study shows no significant effects on the primary endpoints but a significant reduction in the secondary endpoint, all-cause mortality (August 30, 2024)

https://ibtherapeutics.com/press-releases/ibts-phase-iii-study-shows-no-significant-effects-on-the-primary-endpoints-but-a-significant-reduction-in-the-secondary-endpoint-all-cause-mortality/



31/8 2024 08:33 exitnu 3122068



AI-analyse;

Spørgsmål:

FDA og godkendelse af lægemiddel med status: "Miss Primary End Point i Pivotal Trial" men "significant reduction in the secondary endpoint, all-cause mortality" i fase 3. Hvor stor er chancen i procent for at lægemidlet bliver godkendt?


Svar:

Tak for den ekstra information. Det ændrer faktisk situationen betydeligt. Lad os analysere dette scenarie:

Primært endepunkt misset:
Dette er stadig en væsentlig udfordring, som vi diskuterede tidligere.
Signifikant reduktion i sekundært endepunkt - all-cause mortality:
Dette er en meget vigtig faktor. All-cause mortality (dødelighed uanset årsag) er et af de stærkeste og mest meningsfulde kliniske endepunkter.

Givet disse nye oplysninger, ville jeg revidere estimatet for godkendelseschancerne opad:
Chancen for FDA-godkendelse efter indsendelse i dette specifikke scenarie er sandsynligvis omkring 40-60%.

Begrundelse for dette højere estimat:

Betydning af all-cause mortality:

Dette endepunkt er ekstremt vigtigt og klinisk meningsfuldt.
En signifikant reduktion i dødelighed kan opveje manglende succes på det primære endepunkt, især hvis det primære endepunkt var et surrogatmål.


FDA's fleksibilitet:

FDA har tidligere vist villighed til at godkende lægemidler baseret på stærke sekundære endepunkter, især når disse endepunkter er lige så eller mere klinisk relevante end det primære endepunkt.


Risiko-benefit vurdering:

En reduktion i dødelighed vil veje tungt i en samlet vurdering af lægemidlets fordele versus risici.


Præcedens:

Der er tidligere eksempler på lægemidler godkendt primært baseret på mortalitetsfordele, selv når andre mål ikke blev nået.


Faktorer der kan påvirke chancerne:

Størrelsen af reduktionen i dødelighed og dens statistiske signifikans.
Sikkerhedsprofilen af lægemidlet.
Det specifikke terapeutiske område og eksisterende behandlingsmuligheder.
Kvaliteten af de øvrige data i ansøgningen.

Det er vigtigt at bemærke, at FDA sandsynligvis vil:

Kræve en grundig gennemgang af alle data.
Muligvis konsultere et rådgivende udvalg.
Overveje om yderligere studier er nødvendige.

Selvom chancerne er betydeligt forbedret i dette scenarie, er godkendelse stadig ikke garanteret. FDA's beslutning vil afhænge af en samlet vurdering af alle tilgængelige data og den specifikke kliniske kontekst.



31/8 2024 08:44 exitnu 2122069



Et andet sted bliver der linket til følgende sites;

"1 in 10 FDA-Approved Drugs Miss Primary End Point in Pivotal Trial"

https://www.hcplive.com/view/1-in-10-fda-approved-drugs-miss-primary-end-point-pivotal-trial

- og augmenteret med at chancen for godkendelse kun er ca. 10%.

... men overser følgende: "Signifikant reduktion i sekundært endepunkt - all-cause mortality"

Og JA, dette er en meget vigtig faktor. All-cause mortality (dødelighed uanset årsag) er et af de stærkeste og mest meningsfulde kliniske endepunkter.



31/8 2024 08:46 exitnu 3122070



"Chancen for FDA-godkendelse efter indsendelse i dette specifikke scenarie er sandsynligvis omkring 40-60%."

Måske er dette mere sandsynligt? ..



31/8 2024 21:47 Henrikhot 0122072



ChatGpt svarer:
Når vi taler om et lægemiddel rettet mod en specifik infektion hos spædbørn (infant bacteriological), spiller visse unikke faktorer ind i FDA's vurdering og godkendelsesproces. I dette tilfælde er det endnu mere kritisk, da spædbørn er en sårbar population, og sikkerhedsaspekter får endnu større vægt.

**Faktorer, der påvirker godkendelsen i denne kontekst:**

1. **Signifikant reduktion i all-cause mortality:** Dette er en meget stærk sekundær endepunkt, især for spædbørn, hvor reduktion af dødelighed er afgørende. Dette vil veje tungt i FDA's beslutning.

2. **Sikkerhedsprofil specifikt for spædbørn:** Sikkerhed er altid vigtig, men endnu mere når det gælder spædbørn. Hvis lægemidlet har en gunstig sikkerhedsprofil uden alvorlige bivirkninger hos spædbørn, øger dette markant chancerne for godkendelse.

3. **Manglende effektive alternativer:** Hvis der ikke er mange effektive behandlinger tilgængelige for den pågældende bakterieinfektion hos spædbørn, kan dette også arbejde til lægemidlets fordel.

4. **Statistisk og klinisk signifikans:** Selvom det primære endepunkt ikke blev nået, kan en grundig analyse vise, at resultatet stadig har klinisk relevans. Tæt på signifikante resultater i det primære endepunkt kan også være vigtigt.

5. **Regulatorisk fleksibilitet:** FDA har tidligere vist fleksibilitet i godkendelser, hvor der er stærke sekundære resultater og en markant klinisk fordel, især i tilfælde med alvorlige eller livstruende sygdomme.

**Generel vurdering:**
For et lægemiddel, der viser signifikant reduktion i all-cause mortality hos spædbørn, er chancen for godkendelse højere end den generelle rate, selvom det ikke opnåede sit primære endepunkt. Historiske data og regulatoriske tendenser antyder, at chancen kan være betydelig i sådanne kritiske tilfælde.

**Skønnet sandsynlighed:**
Givet de specifikke faktorer for spædbørn og vigtigheden af all-cause mortality, kunne sandsynligheden for godkendelse ligge i intervallet 60-80%. Dette er et skøn og den endelige beslutning vil afhænge af en detaljeret gennemgang af alle kliniske data og en vurdering af fordelene i forhold til risiciene af FDA.



TRÅDOVERSIGT