Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Lunefulde september - er det som det plejer?


122078 ProInvestorNEWS 2/9 2024 07:04
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Investorerne kom hovedkulds og dårligt ind i august, men aktiemarkedet landede på benene. Hvad venter i september?

2. august kom der en "udfordrende" amerikanske jobrapport, som indikerede, at den amerikanske økonomi, illustreret igennem den bagudskuende indikator, som arbejdsmarkedet jo er, var hastigt på vej ned i gear.
5. august faldt japanske aktier mere end 10 % og investorerne fik travlt med at købe den styrkede JPY tilbage og afvikle deres carry trades.
1 uge senere var om ikke alt, så dog ganske meget faldet til ro og på plads igen.
Nvidia leverede det sædvanlige fremragende regnskab i slutningen af måneden, men investorerne reagerer mere roligt og ikke længere helt så entusiastisk.
På den sidste handelsdag i august var der ro på især det amerikanske aktiemarked, som sluttede med et solidt plus.

"Normal september uro"?

Der er en række forhold, som investorerne vil holde øje med:

September er gennemsnitligt en svær aktiemåned. Gennemsnit kan blive selvopfyldende.
Allerede på fredag kommer den første "test", når august måneds jobrapport vil vise, om juli måneds svaghed var en enlig svale?
Federal Reserve har signaleret, at tiden er kommet til at justere pengepolitikken. Det er omtrent givet, at renten bliver sat ned på det næste ordinære møde den 17-18/9. Spørgsmålet er om FED starter med en pengepolitisk happy hour og laver 0,50 % point nedsættelse? Ganske enkelt af den årsag, at vi står rentemæssigt på et Mount Everest, og der er gode grunde til at det første trin kan være ekstra stort for at "komme i gang".
September måned har for (v)vane at være en "mellemmåned" i 3. kvartals afslutning og overgang fra sommer til efterår.
Markedsrenterne indikerer med en invers rentestruktur, forventninger til et større rentefald over de kommende 12 måneder. Renterne kommer ned; og det formentlig ganske meget, men det er ikke givet, at nedsættelserne kan følge med i det tempo, som investorerne håber og har indstillet sig på og investeret efter.



TRÅDOVERSIGT