Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Store Nord: Ludobrikken er slået tilbage til start


122079 ProInvestorNEWS 2/9 2024 07:16
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

GN Store Nords kursfald har eller burde have givet genlyd ind på direktions- og bestyrelsesgangen i selskabet, men også et andet sted bør det være blevet bemærket?

For 12 måneder siden var GN Store Nord ovre den værste nedtur, som tog fart et par år tidligere med det ufinansierede køb af Steelseries.
Fast forward efter kapitalplan, stor aktieudvidelse som blev mindre, 2026 plan, frasalg i Portugal og sale and lease back af hovedsædet til 1. kvartal 2024
Her havde GN Store Nord sit værdimæssige lokale toppunkt efter at Hearing havde en global 17 % markedsandel.
Kvartalet forinden havde WDI i deres årsregnskab for 2023 informeret om at den ejerandel, som tidligere "oversteg 10 %", havde haft vokseværk med et par procent-point.
I første gang handlede opkøbene fra 0-5-10% om at beskytte sektorinteresser. Underforstået, at WDI som dominerende aktionær i Demant kunne forhindre og ultimativt blokere for at en køber kunne tilbyde en kurspræmie og overtale investorerne i et presset GN Store Nord, til i givet fald at sælge deres aktier til en selv inklusive budpræmie moderat pris.
At forsvare sektorinteresser handler altså om Demant.
Når man har forøget sin ejerandel yderligere, dengang, handlede det ikke om et forsvar, men nok snarere om et investeringsangreb med udgangspunkt i at kunne lave en god forretning.
11/6 2024 ændrer kortsigtet casen for investorerne. I hvert fald at dømme efter kursudviklingen.
Den 11/6 meddelte GN Store Nord, at de ville gå ud af deres "Elite og Talk" produktlinjer. Det var lidt mere end 1 måned efter at selskabet havde afholdt sin kapitalmarkedsdag og fremlagt sine ambitioner frem mod 2028.
Sammen med meddelelsen den 11/6 kom en nedjustering for 2024, som ikke kun berørte de forventede tal, men som også slog den gode stemning omkuld. Siden er aktien faldet med mere end 30%.



Lidt fakta og spørgsmål

Andelen af shortsolgte positioner er de seneste måneder gået fra 5,18 % til (7,00 %)* (seneste tal fra fredag den 30/8)
Hvis WDI ikke har solgt ud af sine positioner, er deres ejerandel gået fra 25-30 % gevinst til mindre tab.
Den store schweiziske konkurrent Sonova offentliggjorde den 6/8 produktnyheder med AI chips. Investorerne vil formentlig gerne vide, hvor GN Store og også Demant står i den konkurrence.
Demant har leveret økonomisk ujævnt i 2024, og aktiekursen har naturligt reageret derpå. Demant står stærkt, men reelt lidt svagere end i 2023, hvor opjusteringerne væltede ind.



Genoplivning af fusionsspekulation?

Det vil om ikke være naturligt, så dog ikke unaturligt, hvis investorerne igen begynder at spekulere i, om en fusion mellem de to selskaber kunne give mening, som det var tilfældet for nogle kvartaler siden. De sædvanlige skærmydsler gælder fortsat:


Vil en fusion i givet fald blive konkurrencemæssigt accepteret?
Er GN Store Nords aktiekurs så udbombet, at det på den ene side er en mulighed, men på den anden side umuligt, fordi ombytningsforholdet i givet fald vil afspejle den investeringsmæssige aktuelle virkelighed (GN Store Nord aktiekurs)?
Hvad tænker WDI om deres aktieposition? Den er formentlig stadig over 10 %, fordi der ikke er kommet en meddelelse om det modsatte, men har de justeret på den?
Hvilke tanker giver det WDI, at aktiekursen er dumpet ned under eller i mindste tæt på anskaffelseskursen?
Ser WDI/Demant/GN Store Nord Sonovas teknologiske udspil, som den trussel, som gør forskellen og udslaget og tvinger dem til at "handle" og få udviklingsmæssige ressourcer, der kan gøre dem til en meget stærk #2?



GN Store Nord skal have vendt indtjeningsudviklingen, op

Af figur 3 fremgår udviklingen i indtjeningsforventningerne for 2024-2026. Den fundamentale forudsætning for at investorerne er overbeviste om, at virksomheden er på rette vej til indtjeningsvækst, er at det er afspejlet i forventningerne. Aktuelt er det ikke tilfældet. Det giver på den ene side kortsigtet udfordringer. Både med indtjeningen og de multiple, som investorerne er villige til at betale. På den anden side er det formentlig i en vis/høj grad det billede, som har vendt kursudviklingen fra "bedre til værre" og fået shortssalgsprocenten til at gå op, og samtidig trykket prisfastsættelsesmulltiple ned.


Covid boom kommer ikke tilbage, men..

GN Store Nord kommer næppe i en overskuelig fremtid tilbage til Covid tiderne, hvor investeringer i headset og videoconference tog udgangspunkt i rigtig mange fjernarbejdspladser. Samtidig har de formentlig aldrig haft et bedre udgangspunkt i Hearing.

GN.CO




2/9 2024 07:24 ProInvestorNEWS 4122080



Figur 1: Kursudvikling, 2024, GN Store Nord/Demant

Kilde: Nordnet

GN.CO




2/9 2024 07:25 ProInvestorNEWS 4122081



Figur 2: Kursudvikling, 2024, GN Store Nord

Kilde: Nordnet

GN.CO




2/9 2024 07:27 ProInvestorNEWS 4122082



Figur 3: Udviklingen i indtjeningsforventningerne for GN Store Nord

Kilde: Marketscreener.com

GN.CO




2/9 2024 13:51 Aps invest 1122090



GN's bestyrelsesformand med hånden på kogepladen: Køber aktier for over 230.000 kr.
I dag kl. 12:51 ∙ MarketWire

GN Store Nord
+1,24%
GN's bestyrelsesformand, Jukka Pekka Pertola, har købt 1500 aktier i selskabet for 231.615 kr.

Det oplyser GN i en insidermeddelelse.

Aktierne er købt 30. august til gennemsnitskursen 154,41 kr.

Til sammenligning handles GN mandag i 153,75 kr. efter en marginal stigning på lige over 0 pct.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT