Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma kritik


122127 AWIN 5/9 2024 11:31
2
Oversigt

Jeg finder at Zealand spiller alt for højt spil lige nu. Efter en usædvanlig lang udviklingsperiode som nærmer sig 30 år, og en nuværende omsætning på nogle få millioner dkr, har man ikke hastværk med at finde partnere til de markedsnære men stadig potentielle pharmaprodukter. Man opererer tilsyneladende ud fra at have en portefølje i lav-risiko fase, velvidende at risikoen for at glippe med en eller flere godkendelser er enorm i fase III. Man går efter jackpot, og det afspejler sig også i lønninger og warrents til Adam Steensberg, som i sidste uge solgte aktier for 34 mio kr, angiveligt for at kunne betale skat af tildelingerne. Disse vanvittige bonusser står ikke i forhold til porteføljens risikofase. Jeg finder desuden, at man klart tilsidesætter ejernes (aktionærernes) interesser. Det er os, som helt naturligt deltager fuldt ud i risikoen fra dag 1 med hver indskudt krone. Topledelsen har nul risiko, får en yderst velfortjent høj løn, og ufortjent vanvittige bonuser uanset om man nogensinde når i mål eller ej.
Jeg tror også vi er mange, som gerne så flere partneraftaler på lidt tidligere stadier, som med Up-front betalinger og løbende betalinger i forhold til udviklingen op gennem fase II og III. Det giver alt andet lige, kortere udviklingstid og nedsætter kapitalbehov enormt.
Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om Adams enorme kapacitet og dygtighed, og bebrejder ikke ham noget som helst, bevillingerne kommer jo ikke fra ham selv, men fra bestyrelsen, som er valgt af aktionærerne til at varetage deres og selskabets interesser.
Selv har jeg valgt at nedsætte min aktiebeholdning med 50% de seneste måneder, fordi jeg forventede et fald i aktiekursen. Sker der ikke meget snart noget omkring partneraftaler, vil jeg fortsætte med mindre reduceringer.



5/9 2024 18:40 Helge Larsen/PI-redaktør 0122136



Fra Per Hansens karakterbog efter Q2:

"Zealand Pharma - Fremgangsrigt kvartal - regnskabstal UB - 10 for godt forløb

Hvis man ser karakterer i sport efter en kamp, er der som regel spillere, som ikke har været nok på banen til en karakter. Sådan kunne man sige om selve tallene fra Zealand Pharma. Fremragende og meget lovende forskningsdata tegner godt.. Det koster flere penge. Så er det jo godt, at aktiemarkedet er villige til at give dem til en meget lav kapitalomkostning. Zealand er formentlig fuldt finansieret så langt øjet rækker. Karakteren gives for deres evne til at rejse penge, drive aktionærværdi og for de fremragende data".



5/9 2024 20:05 YPE 0122137



Adam er nøglen til den succes ZP har haft siden han overtog for 3 år siden. De har virkelig fået styr på butikken og leveret efter punkt og prikke. ZP har lige nu en cash beholdning på 9 mia DKK samt en særdeles lovende pipeline.



TRÅDOVERSIGT