Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugekommentar #134 Investorernes våde drøm for september


122132 Helge Larsen/PI-redaktør 5/9 2024 15:44
Oversigt

Investorernes største ønske i september er lidt som at blæse og have mel i munden. Økonomien skal bremse tilpas meget op, så inflationen går ned, men uden vi havner i en recession. Mere herom i denne ugekommentar, hvor Helge Larsen omtaler Bavarian Nordic, Ambu og Genmab.

Videoen er ikke en opfordring til køb eller salg af aktier. Helge Larsen har aktier i Bavarian Nordic og Genmab.




5/9 2024 18:02 ProInvestorNEWS 0122133



Der er lagt op til et større drama for finansmarkederne fredag eftermiddag, hvor den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for august kan udløse en større markedsreaktion.

Rapporten har ifølge chefstrateg hos Danske Bank Frank Øland stor betydning for, om recessionsfrygten skal have ny næring eller kan begraves for en stund.

- Arbejdsmarkedsrapporten er altid vigtig, men det føles som om, den aldrig har været så vigtig som nu. Det var en svag arbejdsmarkedsrapport, der satte skub i nedturen på aktiemarkedet for en måned siden og nu frygter investorerne, at det kan ske igen, skriver Frank Øland.

Optakten til rapporten har ikke været så opløftende, for torsdag eftermiddag skuffede ADP-rapporten, som er en uafhængig jobrapport. Den viste en jobskabelse i august på 99.000, hvilket var langt under forventningerne.

Og onsdag viste nye data, at antallet af nye jobopslag (JOLTS) er på det laveste niveau siden starten af 2021. Det er dog stadig højere end før coronakrisen, pointerer Frank Øland, og han noterer også, at torsdagens opgørelse af nytilmeldte ledige i denne uge var på et "uændret ikke-alarmerende niveau."

Ifølge Bloomberg News ventes fredagens jobrapport at vise en jobskabelse på 165.000 i august - altså noget over tallet i ADP-rapporten.

- Vi forventer et kraftigt fald i aktierne hvis antallet af nye jobs bliver på niveau med ADP-tallet eller dårligere. Det kan også åbne op for en ekstra stor rentenedsættelse på 0,5 pct. fra Federal Reserve, skriver Frank Øland.

Bliver rapporten omvendt stærk med 200.000 job eller mere, ser han aktierne stryge i vejret.

- Mange investorer synes at sidde på det yderste af stolen, så en skuffelse eller glædelig overraskelse vil sandsynligvis udløse en markant markedsreaktion, vurderer Frank Øland.

Hos Danske Banks analysekorps er det fortsat vurderingen, at arbejdsmarkedet i USA er rimelig solidt.

- Efterspørgslen efter arbejdskraft køler gradvist af, men det er stadig ikke svært at få et job i USA. Indtil videre ligner det en blød landing med lidt lavere vækst end tidligere, skriver Frank Øland.

Hos Danske Bank anbefales en balanceret tilgang til aktiemarkedet, og at man i øjeblikket bør have ekstra fokus på kvalitet og defensive aktier.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT