Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Demant vs Apple: Der er flere nuancer end som så


122181 ProInvestorNEWS 10/9 2024 11:10
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

GN Store Nord/Demant bliver sendt baglæns af Apple annoncering. Det er ikke sikkert det har en stor negativ betydning længeresigtet

Apple har annonceret airpods kan anvendes til moderat høretab
Investorerne tager udgangspunkt i, at det kan komme til at få en betydning for GN/Demant i OTC markedet
Det sender GN/Demant aktierne naturligt ned som rygmarvsreaktion
Mere konkurrence fra en meget stor "spiller" må være dårligt nyt og kan også være det
Det er dog ikke givet, at det reelt med lidt længere tidshorisont behøver at være det:

At Apple udbyder et produkt kan skabe en større markedsopmærksomhed om høretab
En betydelig del af indtjeningsværdien ligger i tilpassede høreapparater
Der er ikke noget her og nu der tyder på, at Apple har ambitioner om at gå meget ind i tilpassede apparater
Sonova meddelte i august, at de arbejder med AI chips med gode fremtidsmuligheder
Der er konkurrence; kamp om kunderne men også stort og stigende fokus på en stærk forskningsindsats, som kræver større ressourcer sammen med andre end som enkeltselskab
WDI er majoritetsaktionær i Demant
Iflg. De seneste opgørelser er ejer WDI mere end 12 % af GN Store Nord
Oprindelig købte WDI en større ejerandel i GN for at beskytte "sektorinteresser" = Demant
Det er ca. 2 år siden. Til en start fik WDI et godt urealiseret afkast
Aktuelt er aktien faldet hele vejen tilbage til omkring købsniveauet.
WDI er næppe til sinds varigt at forblive aktionærer uden et godt afkast
Demant er lidt udfordret i 2024 efter et par negative præciseringer.

Sektorkonsolidering kan blive tema igen

Alene på grund af Apples udmelding kan der komme bevægelser i sektoren og udmeldingen må give genlyd. På et tidspunkt i løbet af det næste år eller så, kommer "sektorinteresser" op til "debat" igen, og spekulationer om en konsolidering kan meget vel blive et tema. Det vil være underligt, hvis ikke ideen om mulighederne i GN/Demant kan blive bragt til torvs igen. På et tidspunkt.

GN.CO




10/9 2024 12:17 ProInvestorNEWS 1122182



Demant ser større udbredelse fra Apple-lancering - men også betydelige produktforskelle

10/9 11:12

Demant forholder sig positivt til Apples lancering af en høreapparatfunktion til hovedtelefonerne Airpods, da det kan hjælpe med at afstigmatisere brugen af høreapparater.

Samtidig vurderer den danske høreapparatproducent dog også, at der ikke er meget overlap mellem Apples produkt og Demants portefølje.

- Fra Demant hilser vi al opmærksomhed på høresundhed velkomment, som bidrager til vores ambition om at hjælpe så mange så muligt med at høre bedre, oplyser Demant i et skriftligt svar til MarketWire.

- Den aktuelle lancering ændrer ikke ved vores indstilling til behandling af høretab; vi mener, der skal professional behandling og innovative produkter til at give brugeren den rette løsning, hvorfor Demant heller ikke har et OTC/Airpod-lignende produkt på markedet, fremgår det videre.

OTC står for "over the counter" og dækker over produkter, der kan købes i håndkøb uden først at være blevet tilset af en audiolog.

Apple offentliggjorde mandag en softwareopdatering til Airpods, der skal få hovedtelefonerne til også at fungere som høreapparater. Selv om der allerede findes selvhjulpne høretest, kan Apples lancering hjælpe med at udbrede kendskabet, siger Demant, der imidlertid vurderer, at en mere fuldstændig udredning vil blive nødvendig for brugerne på et senere tidspunkt.

- Der vil fortsat være brug for at kunne få en fuldstændig udredning, som kan give dybere svar på ens høretab, og om brugeren har andre problemer, og den type løsninger leverer vores diagnostiske forretning i dag og i fremtiden, oplyser selskabet.

Demant ser da også væsentlige forskelle på sine produkter og så Apples kommende løsning - både når det kommer til komfort, batterilevetid og - vigtigst af alt - forbedringen af hørelsen. For selv om meget er uvist om Apples produkt, er der generelle tendenser, der går igen på OTC-markedet.

- Generelt ser vi, at OTC-produkter prøver at gøre sig selv meget mere attraktive for folk med milde høretab, men de har stadig nogle begrænsninger - typisk på komforten, på batterilevetiden, siger Thomas Behrens, der er chefaudiolog i Demant, til MarketWire og fortsætter:

- Hvor høreapparater kan klare en hel dag på 16-18 timer med genopladelige batterier, kan OTC-høreapparaterne typisk klare markant mindre - måske en halv dag.

Thomas Behrens forklarer videre, at OTC-produktkategorien er blevet etableret i USA for at behandle milde høretab på en mere uformel måde. Hvis der er tale om et sværere høretab, slår et OTC-produkt dog ikke til, siger chefaudiologen.

- Høreapparater kan forstærke lyde meget mere, kan undgå at apparatet hyler og kan også rense op i støj - typisk mere, end OTC-apparaterne kan. Det er faktisk det allerstørste problem, folk med høretab har - at få hjælp med støjfyldte omgivelser, forklarer han til MarketWire.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT