Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sampo/Topdanmark: Ikke alle får et TOPdollar tilbud


122254 ProInvestorNEWS 17/9 2024 08:46
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

De aktionærer som ikke har valgt Sampo løsningen går glip af næsten 7 %

Sampo fik tilstrækkelig opbakning til at tvangsombytte Topdanmark aktier
92,6 % sagde ja og er fra i denne uge nye Sampo aktionærer
Sampo bliver parallelnoteret i Danmark i DKK og følger den finske notering
I går sluttede Sampo i 41,98 EUR i Helsinki
I DKK regning svarer det til 41,98x1,25x7,46 = 391,46
De investorer som ikke ønskede en ombytning bliver i stedet indløst kontant
Det sker dog ikke til 391,46 men derimod til 1,25x Sampo aktien på tidspunktet for offentliggørelsen af tilbuddet. Det svarer til 366,38
Forskellen er på 6,8 % i minoritetsinvestorernes disfavør, som de der ikke accepterede tilbuddet får



19/9 2024 09:20 ProInvestorNEWS 0122267



Sampo om dansk børsnotering: Vi forpligter os til landet

19/9 07:58

Sampo gjorde onsdag sit indtog på det danske aktiemarked, da det finske forsikringsselskab havde første handelsdag på Nasdaq Copenhagen efter opkøbet og dermed afnoteringen af Topdanmark.

Ifølge Sampo var børsnoteringen ikke en nødvendighed, men en måde at vise en forpligtelse over for selskabets nye danske aktionærer, siger Sami Taipalus, chef for investor relations hos Sampo.

- Vi kunne sikkert godt slippe afsted med blot at være børsnoteret i Finland, men det bliver nemmere for vores danske investorer, fordi vi automatisk bliver mere lokale med børsnoteringen, siger Sami Taipalus til MarketWire i forbindelse med et investorarrangement hos HC Andersen Capital.

Med børsnoteringen i København er Sampo nu noteret tre steder i Norden, som udover Helsinki også tæller Nasdaq-børsen i Stockholm.

- Vi gør det som en service til det danske investormarked. Det koster os ikke meget i form af penge, tid og regulering, og vi er glade for at betale lidt ekstra for at yde den service, siger han videre.

Sampo har overtaget langt størstedelen af Topdanmarks aktionærer, efter at over 90 pct. af aktionærerne har takket ja til at få ombyttet sine Topdanmark-aktier til Sampo-aktier. Nu handler det for Sampo om at blive mere synlige i Danmark, så man kan holde på de mange danske aktionærer og samtidig sørge for, at der kommer flere til.

- Vi kommer til at gøre det meget på samme måde, som vi gør i Finland. Vi vil sørge for at arrangere flere livemøder, besøge Danmark oftere med vores ledelse samt forsøge at blive mere synlige i medierne, siger Sami Taipalus.

Sampos aktie sluttede første handelsdag i København onsdag i 308,90 kr.

.\˙ MarketWire



20/9 2024 10:56 ProInvestorNEWS 0122284



Topdanmark vil afnotes efter tvangsindløsning

20/9 10:33

Topdanmarks aktier skal ikke længere være at finde på fondsbørsen.

Derfor har forsikringsselskabet fredag anmodet om at få slettet aktierne fra handel og officiel notering.

Anmodningen kommer, efter at det finske forsikringsselskab Sampo har sat gang i en tvangsindløsning af aktier ejet af de tilbageværende aktionærer i Topdanmark, efter at finnerne købte Topdanmark.

- Hvis Nasdaq Copenhagen godkender anmodningen, forventes den sidste handelsdag at blive den 18. oktober 2024, der er den sidste hverdag i den fire uger lange tvangsindløsningsperiode, skriver Topdanmark i anmodningen til fondsbørsen.

.\˙ MarketWire



23/9 2024 09:44 ProInvestorNEWS 0122303



Danske Bank skruer op for Sampos kursmål efter køb af Topdanmark

23/9 09:17

Danske Bank ser uforløst potentiale i Sampos køb af Topdanmark og hæver nu anbefalingen til "køb" fra "hold".

Kursmålet for Sampo-aktien løftes til 373 kr. fra 305,80 kr., fremgår det af en analyse fra bankens analytikere Asbjørn Nicholas Mørk og Hans Rettedal Christiansen.

- Vi mener ikke, at markedet endnu har indregnet den potentielle indtjeningskraft samt attraktiviteten af Topdanmark-handlen, påpeger de to analytikere i analysen.

Sampos overtagelse af Topdanmark har været undervejs siden 2011, og den finske forsikringskoncern arbejder nu på at afslutte handlen og efterfølgende en fuld integration, fremgår det af analysen, hvor de to påpeger, at handlen giver "perfekt strategisk og økonomisk mening."

- Vigtigst af alt baner det vejen for indtjeningsvækst gennem betydelige synergier til en værdiansættelse, som vi mener var meget attraktiv, skriver Danske Bank i analysen.

Sampo-aktien stiger 2,3 pct. mandag morgen til 306,60 kr.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT