Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investorernes våde drøm for september er gået i opfyldelse


122272 ProInvestorNEWS 19/9 2024 13:50
9
Oversigt

I en tidligere ugekommentar fortalte Helge Larsen, at investorernes drøm for september var, at renterne røg ned, uden vi ramte ind i en recession. Nu er det så sket - FED sænkede renten med 0,5 procentpoint. Investorerne i USA havde dog først svært ved at finde ud af, hvordan det skulle tolkes, men det endte fornuftigt på aktiemarkedet. I Asien tog de godt imod FED's udmelding. Det fortsætter i dag i Europa og på det danske marked. Hvordan ser det så ud for resten af året? Der kan Kina være en dark horse.




19/9 2024 14:47 ProInvestorNEWS 8122275



USA/tendens: Amerikanere byder op til aktiefest efter bekymringer er ryddet af vejen

19/9 14:27

Der er lagt an til aktiefest ved åbningen af det amerikanske marked torsdag, hvor investorerne i den grad lader til at have sendt gårsdagens bekymringer i glemmebogen.

En stor rentelettelse på 50 basispoint bliver taget godt i mod og sender futures for de tre ledende indeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - op med op til 2,1 pct.

Dermed fortsætter rutscheturen for investorerne, der har haft svært ved at beslutte sig for, hvordan de skal tolke gårsdagens rentenedsættelse i USA og den nye rente på 4,75-5,00 pct.

Faktum er dog, at den amerikanske centralbank har besluttet sig for en stor rentelettelse, som markedet også langt hen ad vejen havde ventet. Alternativet var en mindre rentesænkning på 25 basispoint.

- Glæden skyldes, at Federal Reserve er kommet med en plan, hvor de er startet på at lempe renterne. Det sker i et miljø, hvor man med de seneste nøgletal også har fået bekræftet, at økonomien stadig ser fornuftig ud, og det understøtter risikostemningen, siger Tine Choi, der er chefstrateg i PFA, til MarketWire.

Federal Reserve og formand Jerome Powell venter, at renten skal sættes ned med yderligere 50 basispoint inden årets udgang. Holder prognosen stik, peger det med al sandsynlighed på nedsættelser på hver 25 basispoint i november og igen i december.

Og selv om rentelettelsen i første omgang blev taget godt imod, nåede investorerne at ombestemme sig og blive bekymrede. Slutfacit for de tre ledende indeks, S&P 500-indekset, Dow Jones-indekset samt det teknologitunge Nasdaq-indeks, blev således alle et minus på 0,3 pct. Dermed skulle investorerne lige tygge færdig på meldingen, før optimismen nu er retur.

Marketwire



19/9 2024 17:54 ProInvestorNEWS 5122279



Rentenedsættelser giver udsigt til øget potentiale for S&P 500-indekset spår BMO

19/9 15:51

Det amerikanske S&P 500-indeks er klar til at stige yderligere 9 pct. fra nu til slutningen af året, efterhånden som den amerikanske centralbank skifter til rentenedsættelser, og drivkraften udvides ud over teknologikæmperne.

Det vurderer analytikere fra finanshuset BMO Capital, hvor investeringsstrateg Brian Belski hæver sit ultimomål for S&P 500-indekset til 6100 fra 5600.

6100 er også det højeste mål blandt Wall Street-bankerne, skriver Bloomberg News.

- Vi bliver fortsat overraskede over styrken i markedet og besluttede endnu en gang, at noget mere end en trinvis justering var berettiget, skriver BMO's investeringsstrateg ifølge Bloomberg News.

Øget aktiemarkedsdeltagelse bør understøtte yderligere fremgang for aktiemarkedet, selv om væksten og den fundamentale udvikling for de såkaldte Magnificent Seven-aktier aftager, siger Belski.

Strategen forventer en blød landing for den amerikanske økonomi og siger, at det nuværende miljø ligner det i midten af 1990'erne, hvor amerikanske aktier var i stand til at opretholde høje multipler.

S&P 500-indekset er med en stigning på 1,6 pct til 5706,50 torsdag kommet flyvende ud af starthullerne, og indekset er dermed på vej til at være steget mere end 19 pct. siden nytår.

.\˙ MarketWire



20/9 2024 11:06 Helge Larsen/PI-redaktør 3122285



The Fed Just Cut Interest Rates. It May Signal a Big Move in the Stock Market.
https://proinvestor.com/investornyt/1216280/the-fed-just-cut-interest-rates-it-may-signal-a-big-move-in-the-stock-market



23/9 2024 07:07 ProInvestorNEWS 3122298



Goldman Sachs ser S&P 500 passere indeks 6000 inden årets udgang

23/9 06:35

Der er flere rekorder i vente på det amerikanske aktiemarked frem mod årets udgang, hvis man spørger storbanken Goldman Sachs.

På kort sigt vil der givetvis være usikkerhed i markedet, men særligt efter præsidentvalget til november vil investorerne formentlig jagte risiko og sende aktierne endnu højere.

Sådan skriver Scott Rubner, der er leder af Goldman Sachs globale markedsteam, i et notat til kunderne fredag, refererer Bloomberg News.

Med syv handelsdage tilbage af tredje kvartal - inklusive sidste fredag - ser han flere bump på vejen, og samtidig viser oktober sig ofte som en dårlig aktiemåned. Og så kan særligt præsidentvalget til november få hedgefonde og pensionskasser til at reducere deres risikoeksponering.

Men det vil formentlig også give et godt udgangspunkt for investorerne til at samle op efter valget, hvorfor Scott Rubner venter stigninger frem mod årsskiftet.

Her ser han det brede S&P 500-indeks passere indeksværdien 6000.

Fredag faldt det amerikanske indeks med 0,2 pct. til 5702,55.

.\˙ MarketWire



23/9 2024 08:43 ProInvestorNEWS 2122301



Stigende håb i Kina om økonomisk redningsplanke efter lavere rente

23/9 08:25

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har mandag overrasket med at sænke 14 dages reporenten med 10 basispoint.

Og det får håbet om en økonomisk redningskrans til den skrantende kinesiske økonomi til at stige, da det også er meldt ud, at centralbankguvernør Pan Gongsheng vil holde en pressekonference tirsdag, hvilket ikke sker ret tit.

- Den kinesiske centralbank, PBOC, har her til morgen nedsat deres 14-dages rente med beskedne 0,10 pct.point til 1,85 pct. Men mere vigtigt, så annoncerede PBOC, at man vil indkalde til en pengepolitisk briefing tidligt tirsdag. Det har givet håb om, at der er flere lempelser undervejs, der kan sætte gang i den kinesiske økonomi. Asiatiske aktier er i grønt her til morgen, påpeger Arne Lohmann Rasmussen, der er chefanalytiker i Global Riskmanagement.

Og ifølge Reuters giver de to ting sammenlagt en øget tiltro til, at den kinesiske centralbank vil sætte renten ned og dermed følge efter den amerikanske, der tog skridtet med lavere renter i sidste uge.

Den kinesiske centralbank har tidligere hejst flaget for, at der var nye tiltag på vej. Og det er ikke blevet mindre aktuelt, efter at en række økonomiske nøgletal har vist en skuffende udvikling i august og pustet til bekymringen om, at den kinesiske regering med præsident Xi Jinping i spidsen kan nå målet om en årlig økonomisk vækst på 5 pct. uden støtte.

Verdens næststørste økonomi kæmper med deflationspres og har svært ved at løfte væksten på trods af en række politiske tiltag, der har til formål at anspore det indenlandske forbrug. Spekulationerne om, at der vil komme monetære lempelser, tog til i sidste uge, netop på grund af, at den amerikanske centralbank indledte sin lempelsescyklus med en større rentesænkning på 50 basispoint.

.\˙ MarketWire



24/9 2024 07:01 ProInvestorNEWS 1122318



Kinesisk centralbank udløser kaskade af vækstfremmende tiltag

24/9 06:34

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har udløst en kaskade af pengepolitisk støtte til den vaklende økonomi i bankens hidtil bredeste tiltag til af få skub i væksten og nå det politisk fastsatte vækstmål på omkring 5 pct.

Centralbankguvernør Pan Gongsheng har tirsdag fremlagt en række stimuli og foranstaltninger på en - for Kina - sjælden centralbankbriefing i Beijing.

Tiltagene inkluderer forsøg på at øge bankernes udlån til forbrugere og virksomheder og en sideløbende reduktion af bankens vigtigste korte rente.

Bankernes reservekrav eller mængden af kontanter, bankerne skal holde i reserve, vil blive sænket med 0,5 pct.point og frigøre 1000 mia. yuan (142 mia. dollar) i likviditet.

Samtidig sænkes syv dages omvendt reporente til 1,5 pct. fra 1,7 pct. efter mandag at have sænket den korte 14 dages reporente med 10 basispoint til 1,85 pct.

Også belåningsrenten for eksisterende boliglån reduceres.

- De pengepolitiske lempelser er mere omfattende end forventet med både rentenedsættelser og reservekravs-reduktioner på samme tid, siger chefstrateg Becky Liu fra Standard Chartered til Bloomberg News.

Offshore-yuan svækkedes 0,1 pct., mens den tiårige statsobligationsrente faldt til rekordlave 2 pct. i kølvandet af centralbankens nedskæringer.

Den kinesiske regering har gennem året foretaget stykkevise rentenedsættelser, men hidtil har det ikke kunnet standse den igangværende afmatning i verdens andenstørste økonomi.

Væksten er svækket yderligere efter over de seneste fem kvartaler og tester den kinesiske ledelses tolerance over for at misse det højprofileret årligt vækstmål for anden gang på tre år.

Nedturens på ejendomsmarkedet fortsætter trods introduktionen af redningspakker, og boligpriserne er nu tilbage på niveauet fra 2016.

Et af de store problemer er, at den kinesiske opsparing for mere end 60 pct. vedkommende står i fast ejendom, der hidtil er blevet set som en klippefast og godt afkastende investering.

Nedturen startede, da præsident Xi Jinping lancerede den økonomisk model - "ny 'fælles velstand'' - der er mindre afhængig af gearing, teknologiske bobler, anlægsarbejder og stigende boligpriser for til gengæld at satse mere på internt forbrug.

Men at nedbringe et ejendomsmarked på 50.000 mia. dollar, der er oppustet med absurde niveauer af gearing, har vist sig ikke at være en nem opgave.

Nedturen har anslået udslettet 18.000 mia. dollar fra de kinesiske husholdningers formue. Og nye boligpriser viste det største fald siden 2014 i sidste måned.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT