Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian - Ny ordre, opjustering og kursfald - Hvad gælder?


122371 ProInvestorNEWS 27/9 2024 06:47
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Bavarian Nordic har sikret sig flere Mpox ordrer og valgte i går at konkretisere sine forventninger til en opjustering. Umiddelbart efter steg aktien, men den endte lige der, hvor den lå før justeringen. Det er naturligt, hvis det skaber forvirring:

Bavarian Nordic offentliggjorde i går en ordre til Unicef på 1 mio. Mpox vacciner, som skal leveres i 2024.
Som konsekvens af denne og andre (mindre) ordrer, som Bavarian Nordic regner med at lande kortsigtet, opjusteres forventningerne både til omsætning og indtjening.
Omsætningen forventes nu at blive 5,4-5,8 mia. (5,6 mia. som midtpunkt til analyseformål). Det er 300 mio. højere end tidligere forventet og senest udmeldt og opjusteret.
Samtidig er det lykkes Bavarian Nordic at skubbe omsætning til 2025 på 600 mio., som ligger udover opjusteringen. I virkeligheden må der så altså være tale om en opjustering for 2024 i forhold til tidligere på 300+600 mio. og altså 900 mio.
EBITDA forventningerne øges fra 1,350 mia. til 1,450-1,700 (1575 mio. som midtpunkt til analyseformål). Det er en stigning på 225 mio i midtpunktet.



Opjustering og kursfald skaber undren

Det er naturligt hvis dagens meddelelse skaber undren hos nogle investorer. Her er lidt om den mest sandsynlige forklaring på kursudviklingen.


Opjusteringen er baseret på et ret bredt spænd. Der er altså en betydelig usikkerhed, og det er ikke ligegyldigt om det bliver 5400 eller 5800. Det er her tidspunktet på året, som jeg og investorerne formentlig tænker på. I slutningen af september ville det være mere forventeligt, at intervallet var snævrere.
Hvis Bavarian Nordic eksempelvis lander på 5,8 mia. vil dagens opjustering svare til 500+600 = 1,1 mia. og det vil være meget og over konsensusforventninger.
En opjustering er normalt uden en kurseffekt eller sågar med en negativ effekt, hvis opjusteringen ligger under konsensusforventningerne. Det er lige præcis det som sker i det her tilfælde, hvor forventningerne til omsætningen fra analytikerne er ca. 5,7 mia. med en EBITDA på tæt på 1,7 mia.
Investorerne ved heller ikke om dagens meddelelse er fuldstændig udtømmende. Betyder ordren fra Unicef på 1 mio. doser, som afstedkom opjusteringen så, at der ikke kommer flere ordrer i 2024 definitivt og måske er kapaciteten i 2024 nu fyldt ud og op, så det ikke er muligt at producere mere med mindre man også kan skubbe andre ordrer. Når vi er så sent på året, er mulighed mindre sandsynlig
Endnu vigtigere kan være, om der breder sig en fornemmelse for at 2025 bliver et vent og se med hensyn til konkurrence fra andre, ordrer, pengedonorer og den pris man kan få per dosis? Det skubber til usikkerheden. Analytikerforventningerne for 2025 tilsiger aktuelt en omsætningsstigning på 1,3 mia. fra 2024 konsensus/guidance. Er den realistisk og ikke mindst: Følger indtjeningen med op i den størrelsesorden, som er forventet, og som formentlig har været en væsentlig grund til at aktien er steget og til at en række analytikere har kursmål, som ligger over 300?
Det argument om 2025 vækst imødegås dog i et større omfang af den ordre der bliver skubbet. Halvdelen af væksten i 2025 (ny guidance for 2024 og analytikerkonsensus for 2025 på 1,3 mia. bliver omtrent "lukket" med den skubbede ordre).
Samtidig er det stadig et godt spørgsmål om omsætning og indtjening kan fastholdes efter 2025?



USA aktiehandel uden energi

Der har tidligere været lidt kursinspiration at hente fra parallelnoteringen i USA med hensyn til forventede stigninger og fald i Danmark. Gårsdagens slutnotering og ikke mindst den meget lille omsætning sender dog ikke et klart "interessesignal". I alt blev der blot omsat 5934 aktier til en omregnet slutkurs i DKK på 235,7.



Investorer er stadig usikre

Investorerne fik en ny opjustering, men de er formentlig ikke blevet meget mere sikre på hvordan Bavarian Nordic kan komme bedst i mål og få sin store andel af Mpox vaccinerne. Så længe investorerne er i tvivl om vaccinepris og mængde i 2025 og tiden derefter, har aktien svært ved at finde fodfæste til en varig stigning.



27/9 2024 07:26 EliotSpitzer 6122372



Jeg syntes Per Hansen's artikel er et godt forsøg på at forklare situationen per i dag. Jeg syntes at hans lykkedes at forklare effekt fra finansåret 2024 på 2025 på en meget enkel måde. Særlige syntes jeg at hans diskussion omkring intervaller i udmelding rammer det centrale i hvorfor at vi investorer fortsat må være tålmodige og vente at se tiden an.

Per skriver « Investorerne ved heller ikke om dagens meddelelse er fuldstændig udtømmende.» og det er for mig en nøgle-sætning. Både Africa CDC og Gavi har gjort det klart at vaccine produktion skal i højere grad forgår i Afrika. BN har oplyst at de vil gerne se på at spille med på legen her. Vi har intet set omkring dette i de seneste meldinger. Jeg tror derfor IKKE at det sidst ord er sagt omkring nye ordre i forhold til epidemien for Afrika. Per har tidligere i Podcasten talt om mange "bække små giver stor å". Jeg tror ikke vi har set det sidste vand løbe til endnu.

NB: Det ser ikke ud som om at Per Hansen har fået med sig at UNICEF har meldt en pris ud. I tillæg så er den prismelding interessant for den signaler ramme-aftale mere end enkelt ordre.



27/9 2024 08:17 3kilofisk 2122374



Per Hansen er efterhånden den eneste analytiker jeg gider læse. Han er suverænt den bedste.

Jeg synes også indlægget er godt, men af en anden grund. Næppe det PH ville, så dette er min fortolkning. Jeg synes han kommer til at vise og understrege at analytikernes undren, reaktioner og konklusioner er baseret på en hel masse de ikke ved, på halve fakta, løst gætværk og spekulationer på tyndt grundlag, lidt som i bavachatten. Jamen, der har vi nok grunden til at analytikernes kursmål i Bava i årevis har været helt på månen.



27/9 2024 08:35 EliotSpitzer 2122376



3kilofisk - Hvis du kun vil have rene og komplette fakta for situationen og ingen usikkerhed så tror jeg ikke økonomi og investering er det rigtige emne at være beskæftiget med.



27/9 2024 09:08 3kilofisk 0122378



Hehehe....tak for dit råd og et godt grin. Jeg forholder mig bare kritisk......til alt. Og jeg bestræber mig på ikke at forveksle gætværk og spekulationer med viden og fakta, som synes at være en yndet diciplin i bavachatten.



TRÅDOVERSIGT