Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vil Jyske Bank købe DAB?


122397 Stockwatch1 28/9 2024 14:09
Oversigt

Med en ændring af den såkaldte Totalkredit-aftale er der åbnet op for, at Totalkredit-partnerbanker kan blive opkøbt af banker uden for Totalkredit-samarbejdet, dvs. Jyske Bank, Danske Bank og Nordea, uden at de mister den fremtidige indtjening for allerede formidlede lån. Dermed er M&A tilbage på bordet i lokalbanksektoren, fremgår det af Børsen.
Flere analytikere peger ifølge avisen på, at denne ændring særligt er vigtig for Jyske Bank. Bankens realkreditinstitut, Jyske Realkredit, har en lavere markedsandel end konkurrenterne, og analytikere har vurderet, at banken hverken har størrelse eller distributionskraft til at løfte sin markedsandel i det nuværende setup.
Storbanken SEB venter specifikt, at Jyske Bank vil erhverve Spar Nords 40 pct. store aktiepost i Danske Andelskassers Bank (DAB). Jyske Bank har i forvejen 10 pct., og dermed når banken over de 50 pct.
Hvad tænker forum om dette?



TRÅDOVERSIGT