Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV: Kæmpe aktiesalg tæt på en sensation


122452 ProInvestorNEWS 4/10 2024 06:31
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Onsdag fik DSV papirer på Schenker. Torsdag annoncerede de at finansieringen er i gang. Alt er timet og tilrettelagt

DSV oppræciserede sent torsdag sine forventninger til 2024 på EBIT niveau.
Forventningerne blev løftet fra 15,5-17 mia. til 16-17 mia.
Det svarer til en oppræcisering på 250 mio. i midtpunktet og meget tæt på konsensus
For kvartalet lander resultatet med ca. 4,4 mia. en lille smule under konsensus
Det var dog ikke præciseringen, som løber med opmærksomheden
Det var derimod meddelelsen om at den del af finansieringen af Schenker købet, som skulle finansieries med udstedelse af nye aktier, allerede var i gang blot dagen efter aftalen blev konfirmeret.
DSV har tidligere meddelt, at de ville udstede 4-5 mia. EUR i nye aktier.
Når det nu blev 5 mia. skyldes det, at DSV har modtaget indikationer på, at efterspørgslen er god, og at nye aktier kan sælges til en fornuftig kurs.
En udstedelse af denne størrelse er på ingen måde hverdagskost.
Aktierne blev solgt til udvalgte institutionelle investorer i en acceleret bookbuilding.
I forhold til gårsdagens lukkekurs svarer udstedelsen på 5 mia. EUR eller tæt på 37,5 mia. DKK til 37,5/301,47 mia. til 12,43 % af aktiekapitalen.


Salget

DSV har udstedt 26.444.523 nye aktier til en række institutionelle investorer
Det svarer til 12,4 % af aktiekapitalen
Kursen er 1410,5
Aktierne er altså udstedt UDEN nogen som helst form for rabat og på samme kurs, som aktierne sluttede handlen i går, torsdag.
Aktierne er solgt til en række institutionelle "long-onlys" investorer, som har en 180 dages lock-up periode, hvor de ikke kan sælge.
Det må antages, at der ikke er solgt aktier til "finansielle købmænd", som enten ikke er aktieinvestorer, ikke er langsigtede og som i givet fald ville kunne skabe kortsigtet usikkerhed med hensyn til, hvad deres intentioner var med deres aktier.


Tæt på en sensation

Det er ikke overraskende, at DSV kan sælge aktier. Heller ikke at de kan sælge mange aktier, hurtigt. Det er dog tæt på en sensation, at de kan lave en kapitaludvidelse på få timer på 5 mia. EUR, som bliver solgt helt uden et prisnedslag. Det viser hvor stor tillid investorerne har til at DSV kan gøre det igen: Succesfuldt at integrere en anden og meget stor virksomhed indenfor en kortere årrække. Når man har denne tillid, har man en meget stærk valuta at betale med i forbindelse med virksomhedshandler. Sin egen aktie.


Figur 1: Kursudvikling, 1 år, DSV

Kilde: Nordnet

DSV.CO




4/10 2024 08:26 TeamGarlic 7122457



Dæleme stærkt af DSV. I bedste Olsen Banden-stil, så har de haft en fast køreplan, som der eksekveres godt på. Det lover godt for processen med integration af DB Schenker. Det bliver interessant de næste mange år at være aktionær i DSV.



4/10 2024 09:26 Stockwatch1 6122458



Jeg er ikke sikker på at det med lock-up er rigtigt. Det er DSV og deres ledelse/bestyrelse, der har 180 dages lock-up, og ikke investorerne. Som jeg læser det.



4/10 2024 10:36 ProInvestorNEWS 4122461



DSV's finansdirektør: Kapitalforhøjelse mødt af meget stor interesse

4/10 10:18

DSV's kæmpestore kapitaludvidelse på 37,3 mia. kr. er er blevet mødt af meget stor interesse fra investorerne, hvilket understreger tilliden til den danske transportgigants evne til at realisere tyske Schenkers potentiale.

Det udtaler DSV's finansdirektør, Michael Ebbe, i en mail, efter den succesfulde kapitaludvidelse, der skal være med til at finansiere det 107 mia. kr. store opkøb.

- Siden vi annoncerede aftalen om at købe Schenker, er vi blevet mødt med meget stor interesse hos investorer i hele verden, der ønsker at være med på den næste del af vores rejse i DSV, udtaler Michael Ebbe, der fortsætter:

- Det understreger tilliden til, at vi har evnerne til at realisere Schenkers fulde potentiale til gavn for vores kunder, medarbejdere og aktionærer.

Salget er sket til institutionelle investorer i Danmark og internationalt og uden fortegningsret til eksisterende aktionærer.

DSV oplyste torsdag, at aktiesalget var fuldt garanteret, og at selskabet allerede havde modtaget tilsagn for 21 mia. kr.

Blackrock, Canada Pension Plan Investment Board, Capital Group, Norges Bank Investment Management, BLS Capital Fondsmæglerselskab og ATP er blandt investorerne.

- Vi er taknemmelige og stolte over den tillid, som både danske og internationale investorer har vist DSV ved at deltage i denne skelsættende transaktion, udtaler finansdirektøren.

.\˙ MarketWire



4/10 2024 17:09 ProInvestorNEWS 3122463



Investorerne stod i kø for at købe nye aktier i DSV

4/10 16:03

Der var kamp om de nye aktier, som DSV satte til salg i markedet torsdag. Udbuddet af aktierne blev overtegnet flere gange - og flere end 250 institutionelle havde lagt ordre på aktier, siger kilder med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

Top ti af ordregiverne fik mere end 70 pct. af de 37,3 mio. aktier, som DSV satte til salg for at kunne betale en del af det tyske speditørselskab DB Schenker.

I en kommentar til Bloomberg siger finansdirektør Michael Ebbe, at interessen var "overvældende."

Fredag eftermiddag stiger DSV 8 pct., hvilket betyder, at markedsværdien hen på eftermiddagen er steget med over 24 mia. kr.

.\˙ MarketWire



4/10 2024 18:13 ProInvestorNEWS 3122464



Der var fest og glade dage blandt DSV-investorerne fredag, hvor de nærmest stod på nakken af hinanden for at købe aktier i transport- og logistikkoncernen.

Aktien steg 6,7 pct. til 1504,50 kr., hvilket sparkede markedsværdien op med 20 mia. kr. til 361, 7mia. kr.

Den positive stemning kom på bagkant af, at DSV sent torsdag løftede bunden af sine 2024-forventninger og har solgt aktier for over 37 mia. kr. i et lynsalg til professionelle investorer.

Og selv om en afblæst havnestrejke i USA pressede transportsektoren fredag, så gik DSV-aktien markant frem.

DSV gennemførte natten til fredag den enorme kapitaludvidelse, som blev annonceret torsdag efter børslukketid, og som skal være med til at finansiere købet af Schenker for 107 mia. kr.

Emissionen på brutto 37,3 mia. kr. blev ganske opsigtsvækkende gennemført helt uden rabat til kurs 1410,50, hvilket også var lukkekursen torsdag.

- Det er vidnesbyrd om høj efterspørgsel efter at være med i kapitaludvidelsen og være med rejsen på den anden side af overtagelsen af Schenker, vurderer Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, over for MarketWire.

.\˙ MarketWire



11/10 2024 10:05 ProInvestorNEWS 0122529






TRÅDOVERSIGT