Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investerings strategi for folk som vil score kassen uden tab


122472 StockBull 6/10 2024 12:20
12
Oversigt

De fleste vil sikkert gerne score kassen på investeringer og undgå store tab. Findes der en opskrift på dette? Det gjorde der ikke i 2007. Derfor har jeg udviklet en strategi, som kan hjælpe eller måske advare folk om faldgruber, som mange sikkert ikke tænker over. Hvis jeg havde haft den vedhæftede strategi i hånden i 2007, kunne jeg sandsynligvis have haft over X millioner kr. mere på kontoen.
pdfTrading_Plan_01.10.24.pdf



6/10 2024 12:53 TeamGarlic 8122473



En anden handelsstrategi er at benytte længere tidsserier. Start med månedschart. Ved brug af ugecharts kan man finde flere potentielle handelskandidater. Derved filtreres meget støj fra og ens tidsforbrug på handel kan mindskes ret så meget. Jeg kan anbefale kursus med Gert Hansen - det er så måske Hans-Henrik Nielsen fra MarketTimer.dk, som står for det nu. Det gav mig ret meget qua den simple tilgang.



7/10 2024 04:13 StockBull 8122479



Du har helt ret. Jeg har forskellige tilgange til at handle på børsen og der findes jo et hav af strategier. Her er en liste over forskellige handelsstrategier, som day- og swing traders ofte benytter, når de handler på børsen som f.eks:

Day Trading Strategier

1. Scalping: En strategi, hvor traderen forsøger at opnå små gevinster fra mange handler i løbet af dagen. Fokus er på at udnytte små prisbevægelser.

2. Momentum Trading: Traderen køber aktier, der viser stærk opadgående eller nedadgående bevægelse, og forsøger at drage fordel af den fortsatte bevægelse.

3. News Trading: Handler baseret på nyheder og økonomiske data, der kan påvirke aktiekurser. Traderen forsøger at reagere hurtigt på nyheder.

4. Range Trading: Identifikation af støtte- og modstandsniveauer for at købe ved støtte og sælge ved modstand.

5. High-Frequency Trading (HFT): Brug af avanceret teknologi og algoritmer til at udføre mange handler på meget kort tid.

Swing Trading Strategier:

1. Trend Following: Traderen identificerer en trend og holder positioner i flere dage eller uger for at drage fordel af prisbevægelser.

2. Reversal Trading: Handler, der søger at identificere, hvornår en aktie er ved at ændre retning fra opadgående til nedadgående eller omvendt.

3. Chart Patterns: Anvendelse af tekniske analyser til at identificere mønstre som "head and shoulders", "double tops", eller "flags" for at forudsige fremtidige bevægelser.

4. Fibonacci Retracement: Brug af Fibonacci-niveauer til at finde potentielle støtte- og modstandsniveauer.

5. Moving Averages: Anvendelse af glidende gennemsnit til at identificere trends og potentielle ind- og udgangspunkter.

Generelle Strategier

1. Risk Management: Uanset strategi er det vigtigt at have en plan for risikostyring, herunder stop-loss og position sizing.

2. Diversifikation: Spredning af investeringer over forskellige aktiver for at reducere risikoen.

Disse strategier kan kombineres og tilpasses afhængigt af traderens erfaring, præferencer og markedsforholdene.

Inden man starter på de enkelte strategier vil jeg anbefale at tage nogle af de micro-kurser som findes på nettet eller bøger som beskriver fordele og ulemper ved de forskellige strategoer. Også vigtigt man har den rigtige hardware.

Her er en liste over anbefalet hardware, som kan hjælpe day og swing trader's med at mestre de strategier, jeg tidligere nævnte:

Anbefalet Hardware til Trading

1. Computer/Laptop:
- Processor: En kraftig CPU (f.eks. Intel i7/i9 eller AMD Ryzen 7/9) for hurtig behandling af data.
- RAM: Minimum 16 GB, men 32 GB anbefales for at håndtere flere applikationer og data simultant.
- Grafikkort: Et dedikeret grafikkort kan være nyttigt for grafisk intensive applikationer og flere skærme.

2. Skærme:
- Flere Skærme: Minimum to skærme (helst tre eller flere) for at overvåge flere charts, nyheder og handelsplatforme samtidig.
- Høj opløsning: Skærme med høj opløsning (f.eks. 1920x1080 eller højere) for klar visning af data og grafer.

3. Internetforbindelse:
- Hurtig bredbåndsforbindelse: Minimum 25 Mbps download og upload for at sikre stabil og hurtig dataoverførsel.
- Kablet forbindelse: En kablet Ethernet-forbindelse anbefales for stabilitet fremfor Wi-Fi.

4. Tastatur og Mus:
- Ergonomisk tastatur: For komfort ved lange handelsessioner.
- Præcis mus: En gaming-mus eller en mus med høj DPI for hurtig navigation.

5. UPS (Uninterruptible Power Supply):
- Backup strømforsyning: For at sikre, at systemet forbliver tændt under strømafbrydelser eller udsving.

6. Headset/Ørepropper:
- Lydkvalitet: For at lytte til nyheder eller analyser uden forstyrrelser.

7. Webcam:
- Kvalitets webcam: Hvis du deltager i webinarer eller videokonferencer for at lære nye strategier.

8. Eksterne Harddiske/Backup-løsninger:
- Data Backup: For at sikre, at alle handelsdata og analyser er gemt sikkert.

Ekstra Udstyr

- Ergonomisk stol: For komfort under lange trading-sessioner.
- Skærmfilter: For at reducere blænding og beskytte øjnene.

Disse hardwareanbefalinger vil hjælpe trader's med at optimere deres tradingoplevelse og effektivt implementere de strategier, de har valgt.



7/10 2024 06:21 StockBull 8122481



Her også liste over abonnementer og tjenester inklusiv PI, som day- og swing traders ofte benytter:

1. Aktieanalyse-værktøjer
- TradingView: En populær platform til charting og teknisk analyse, der tilbyder et bredt udvalg af indikatorer og community scripts. Bruger selv TW.
- StockCharts: Tilbyder avancerede charting-værktøjer og tekniske analyse-ressourcer, med muligheder for både begyndere og avancerede tradere.
- Finviz: En aktiescreener, der hjælper tradere med at filtrere aktier baseret på forskellige kriterier, herunder tekniske og fundamentale målinger.

2. Nyheds- og informationskilder
- Bloomberg: Tilbyder realtids finansnyheder og data, der henvender sig til professionelle tradere og investorer.
- Reuters: Leverer opdaterede nyheder om globale markeder, finansielle data og analyser.
- Seeking Alpha: En platform, hvor investorer kan dele indsigter og analyser, ofte med artikler fra markedsfolk.
- CNBC: En finansnyhedskanal, der giver opdateringer, analyser og live-udsendelser om aktiemarkedet og økonomiske tendenser. Bruger selv CNBC-Pro

3. Handelsplatforme
- TD Ameritrade (Thinkorswim): En omfattende handelsplatform, der tilbyder avanceret charting, teknisk analyse og et bredt udvalg af investeringsmuligheder.
- Interactive Brokers: Kendt for lave kommissioner og avancerede handelsværktøjer, der gør den velegnet til professionelle tradere. Benytter selv IB.
- E*TRADE: Tilbyder en brugervenlig platform med robuste forskningsværktøjer og uddannelsesressourcer for tradere på alle niveauer.
- SaxoTraderGo: En mobil- og webbaseret handelsplatform fra Saxo Bank, der tilbyder adgang til global handel med aktier, forex og andre finansielle instrumenter. Benytter selv SaxoTraderGo.

4. Signal- og analyse-tjenester
- Benzinga Pro: En realtidsnyheds- og analyseplatform designet til tradere, der giver alerts, markedsbevægende nyheder og et live chatrum.
- Trade Ideas: Et værktøj, der giver realtids aktiescanning, automatiserede handelsstrategier og backtesting-muligheder.
- MarketSmith: En forskningsplatform, der kombinerer aktiescreening, charting og uddannelsesressourcer med fokus på vækstinvestering.
- ProInvestor: Danmarks absolut bedste platform, der tilbyder aktieanalyser, debatforum og værktøjer til investorer, der ønsker at dele og modtage indsigt.

5. Uddannelsesressourcer
- Investopedia: Tilbyder en rigdom af artikler, tutorials og kurser, der dækker en bred vifte af trading-emner, fra grundlæggende til avancerede strategier.
- Warrior Trading: Leverer uddannelseskurser, live trading-rum og fællesskabsstøtte til tradere, der ønsker at forbedre deres færdigheder.
- Online Kurser (Udemy, Coursera): Forskellige platforme, der tilbyder kurser om handelsstrategier, teknisk analyse og markedpsykologi. Bruger selv Coursera som har mange gratis og billige kurser.
- YouTube-kanaler: tilbyder tutorials, analyser, og uddannelsesindhold om trading og investering. Dette kan være en god måde at lære på, især når det kommer til at forstå komplekse emner gennem visuelle forklaringer.

6. Finansielle data og research
- Morningstar: Tilbyder investeringsforskning, data og analyser om aktier, investeringsforeninger og ETF'er, velegnet til både aktive og passive investorer.
- Zacks Investment Research: Leverer aktievurderinger, forskningsrapporter og investeringsvejledning, med fokus på indtjeningsestimater og aktiepræstation.
- Yahoo Finance Premium: En abonnementsservice, der tilbyder avanceret charting, forskningsrapporter og porteføljeanalyseværktøjer.

7. Sociale handelsnetværk
- StockTwits: En social medieplatform skræddersyet til tradere, der giver brugerne mulighed for at dele ideer, charts og nyheder i realtid.
- Reddit: Subreddits som r/stocks og r/options giver samfundsdrevne indsigter, diskussioner og handelsideer.
- X (Twitter): Mange tradere følger finansanalytikere og influencers for realtidsopdateringer og markedssentiment. Bruger selv X Premium.
- YouTube: Mange gode youtubers men også mange dårlige. Ham her er en ok Tesla youtuber YouTube fungerer også som en platform, hvor tradere og investorer deler deres ideer og strategier, ligesom de gør på sociale medier. Du kan finde både erfarne investorer og nye stemmer, der diskuterer markedet og aktier.

8. Markedsanalyse og forskningsservices
- The Motley Fool: Tilbyder aktieanbefaling

Jeg bruger selv mange af de nævnte gratis tjenester og har desuden abonnement på et par håndfulde via betalingsabonnement.



7/10 2024 07:12 B.Andersen 6122488



Stockbull, Tak for kaskader af suveræne inputs.



7/10 2024 18:42 doodha 5122490



Ja - jeg tænkte præcis det samme som dig, B.Andersen.

Kan man bare bruge en flig af alle dine inputs, er man godt hjulpet.



7/10 2024 07:34 StockBull 7122489



Her er en liste over forskellige børsprodukter, som erfarne tradere ofte specialiserer sig i, sammen med nogle fordele og ulemper ved hvert område.

1. Aktier
Beskrivelse: Køb og salg af ejerandele i virksomheder.
- Fordele:
- Potentielt højt afkast, især ved vækstaktier.
- Dividendeindkomst fra etablerede selskaber.
- Relativt let at forstå og analysere.
- Ulemper:
- Høj volatilitet kan føre til tab.
- Markedsrisiko påvirket af økonomiske forhold.

2. Commodities (Råvarer)
Beskrivelse: Handelsvarer som olie, guld, landbrugsprodukter osv.
- Fordele:
- Diversificering af portefølje.
- Beskyttelse mod inflation.
- Mulighed for gearede investeringer.
- Ulemper:
- Volatilitet kan være ekstrem.
- Kræver viden om globale markeder og faktorer.

3. Forex (Valutahandel)
Beskrivelse: Handel med valutaer på det globale valutamarked.
- Fordele:
- Høj likviditet og tilgængelighed 24/5.
- Mulighed for at handle med lav margin.
- Store bevægelser kan give hurtige gevinster.
- Ulemper:
- Høj risiko og kompleksitet.
- Påvirket af politiske og økonomiske faktorer.

4. Futures
Beskrivelse: Kontrakter til at købe eller sælge et aktiv til en fremtidig dato til en forudbestemt pris.
- Fordele:
- Mulighed for at hedge mod prisbevægelser.
- Høj likviditet og standardisering.
- Potentielt stort afkast ved gearede positioner.
- Ulemper:
- Kan føre til betydelige tab, hvis markedet bevæger sig imod dig.
- Komplekse kontraktvilkår og udløbsdatoer.

5. Optioner
Beskrivelse: Retten, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv til en bestemt pris inden for en bestemt tidsramme.
- Fordele:
- Fleksibilitet i strategier (hedging, spekulation).
- Begrænsede tab i forhold til direkte aktiekøb.
- Kan generere indkomst gennem optionspræmier.
- Ulemper:
- Kan være komplekse at forstå.
- Tidens værdiforringelse kan påvirke investeringer negativt.
- Høj risiko ved spekulative strategier.

6. ETFs (Exchange-Traded Funds)
Beskrivelse: Investeringsfonde, der handles på børsen som aktier.
- Fordele:
- Diversificering gennem en enkelt handel.
- Lavere omkostninger sammenlignet med traditionelle fonde.
- Gennemsigtighed i beholdninger.
- Ulemper:
- Kan være påvirket af markedsvolatilitet.
- Nogle ETF'er kan have lav likviditet.

7. Indeks
Beskrivelse: Handelsprodukter der følger et specifikt aktieindeks (f.eks. S&P 500 eller C25).
- Fordele:
- Giver bred markedsdækning.
- Lavere omkostninger end at købe individuelle aktier.
- Mindre risiko ved diversificering.
- Ulemper:
- Manglende mulighed for at vælge specifikke aktier.
- Markedsrisiko påvirker hele indekset.

8. Kryptovalutaer
Beskrivelse: Digitale eller virtuelle valutaer, der bruger kryptografi.
- Fordele:
- Høj potentiel gevinst ved hurtige prisbevægelser.
- Decentraliseret og uafhængig af traditionelle banker.
- Tilgængelighed 24/7
- Ulemper:
- Ekstrem volatilitet og usikkerhed.
- Regulatoriske risici og sikkerhedsproblemer.

Denne liste giver et overblik over nogle af de mest almindelige børsprodukter, som tradere kan specialisere sig i. Hver type investering har sine egne risici og muligheder, hvilket gør det vigtigt at gøre sin research og overveje sin egen risikoprofil.

Her er en oversigt over forskellige typer USA obligationer, som investorer kan overveje, sammen med fordele og ulemper ved hver type.

9. Statsobligationer
Beskrivelse: Obligationer udstedt af en national regering for at finansiere offentlig gæld.
- Fordele:
- Generelt lav risiko, da de er støttet af regeringen.
- Stabil indkomst gennem faste renteudbetalinger.
- Skattefordele i nogle lande (f.eks. i USA).
- Ulemper:
- Lavere afkast sammenlignet med aktier og andre investeringer.
- Renteændringer kan påvirke obligationspriserne negativt.

10. Kommunale obligationer
Beskrivelse: Obligationer udstedt af lokale eller statslige myndigheder til at finansiere offentlige projekter.
- Fordele:
- Ofte skattefrie indkomst i mange jurisdiktioner.
- Lavere risiko sammenlignet med virksomhedsobligationer.
- Støtter lokale udviklingsprojekter.
- Ulemper:
- Lavere afkast end virksomhedsobligationer.
- Risiko for misligholdelse i tilfælde af økonomiske problemer i kommunen.

11. Virksomhedsobligationer
Beskrivelse: Obligationer udstedt af virksomheder til at finansiere driftskapital eller projekter.
- Fordele:
- Højere afkast end stats- og kommunale obligationer.
- Forskellige risikoniveauer afhængigt af virksomheden (investment grade vs. junk).
- Ulemper:
- Højere risiko for misligholdelse, især med lavere kreditvurderede virksomheder.
- Markedsvolatilitet kan påvirke priserne negativt.

12. High-yield obligationer (Junk bonds)
Beskrivelse: Obligationer med lavere kreditvurdering, der tilbyder højere renter for at kompensere for den øgede risiko.
- Fordele:
- Potentielt højt afkast for investorer, der er villige til at tage større risiko.
- Kan diversificere en portefølje med højere risikoprofil.
- Ulemper:
- Høj risiko for misligholdelse og dermed tab af kapital.
- Volatilitet og usikkerhed kan være store.

13. Inflationsbeskyttede obligationer
Beskrivelse: Obligationer, der justeres for inflation (f.eks. TIPS i USA).
- Fordele:
- Beskyttelse mod inflation, da hovedstolen og renten stiger med inflationen.
- Stabil indkomst, der holder trit med prisstigninger.
- Ulemper:
- Lavere afkast i perioder med lav inflation.
- Komplicerede skatteforhold på renteindkomst.

14. Obligationer med variabel rente (Floaters)
Beskrivelse: Obligationer, der har en rente, der justeres periodisk baseret på en reference rente.
- Fordele:
- Mulighed for at opnå højere afkast i stigende rentemiljøer.
- Mindre risiko for renteændringer sammenlignet med faste renteobligationer.
- Ulemper:
- Usikkerhed om fremtidige renteudbetalinger.
- Kan være mere komplekse at forstå end faste renteobligationer.

15. Perpetuelle obligationer
Beskrivelse: Obligationer uden forfaldsdato, der betaler renter for evigt.
- Fordele:
- Kontinuerlig indkomst uden forfald.
- Kan være attraktiv for investorer, der søger langsigtet indkomst.
- Ulemper:
- Ingen tilbagebetaling af hovedstol.
- Større risiko for renteændringer påvirker obligationsprisen.

Disse forskellige typer obligationer giver investorer mulighed for at vælge baseret på deres risikotolerance, indkomstbehov og investeringsstrategier. Som med alle investeringer er det vigtigt at overveje de specifikke risici og fordele, der er forbundet med hver type obligation.




TRÅDOVERSIGT