Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvordan er din portefølje positioneret ..


122542 exitnu 11/10 2024 16:04
3
Oversigt

Hvordan er din portefølje positioneret i forhold til en potentiel eskalering af konflikten i Mellemøsten?

Specifikt tænker jeg på muligheden for et israelsk angreb på Iran efter Yom Kippur. Et sådant scenarie kunne potentielt føre til kraftige fald på aktiemarkederne i den kommende uge.

Det virker som om markedet i øjeblikket undervurderer risikoen for et sådant angreb og de mulige konsekvenser, herunder et eventuelt modangreb fra Iran.

US-valget kræver et indlæg (her fra) på et senere tidspunkt ...



13/10 2024 15:45 oneofakind 0122558



jeg har en post i Equinor, jf. stigende oliepris. Men jeg er obs. på en lang position i olie, hvis scenariet udspiller sig. Dog er jeg tvivlende. Israel er på det seneste gået efter enkeltpersoner og ikke efter industri. Men intet er sikkert hvad angår Israel..



13/10 2024 18:21 Occam 0122560



Analysen skal fokusere på væsentlige økonomiske konsekvenser.

Hverken Israel eller Iran betyder ret meget på verdensmarkedet. Den største risiko, som min fantasi rækker til, er, at Iranerne bliver så sure, at de taber nogle miner i Hormuzstrædet. Det vil på kort sigt mindske udbuddet af olie og dermed øge energipriserne. Og så kan vi fantasere videre om inflation, udskydelse af rentenedsættelser, recession osv. Men det er vel ikke så sandsynligt.

Min portefølje er centreret i pharma og grøn energi. Pharma er meget stabil over for næsten alle slags hændelser (faktisk var coronaen noget af det værste, der kunne overgå pharma, fordi patienterne blev hjemme fra lægen med deres ikke-akutte dårligdomme). Grøn energi fremmes strategisk af forstyrrelser og højere priser i den sorte energi.



TRÅDOVERSIGT