Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NOVO' Ozempic mulig effekt mod Alzheimers -interessante data


122706 Thorkild01 24/10 2024 14:22
5
Oversigt

Novos supersællert knyttes til mulig effekt mod Alzheimers sygdom i ny analyse
24/10 14:33
Et udtræk af elektroniske sundhedsdata fra USA viser, at patienter, der tager Novo Nordisks Ozempic, har reduceret risiko for at udvikle Alzheimers Sygdom, skriver Bloomberg News.
Analysen, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Alzheimer's & Dementia, omfatter dataudtræk fra mere end 1 mio. patienter.
Ifølge dataudtrækket skal risikoen for at blive diagnosticeret med Alzheimers sygdom være omkring 40-70 pct. lavere for de patienter, der har taget Semaglutid, sammenlignet med dem, der har taget andre former for diabetesmedicin.
GLP-1-analogen Semaglutid er det virksomme stof i Novos diabetes 2-midler Ozempic og Rybelsus samt vægttabsmidlet Wegovy.
Tidligere har mindre studier af GLP-1-midler såsom Semaglutid givet positive signaler om en mulig effekt på Alzheimers sygdom.
Og Novo er også selv i færd med et stort fase 3-studie med Semaglutid for at fastslå, om midlet har effekt som behandling af Alzheimers sygdom i det tidlige stadie.
Ifølge Paul Morgan fra demensinstituttet på Cardiff universitet, er både type 2-diabetes og svær overvægt risikofaktorer i forhold til at udvikle Alzheimers sygdom og demens, skriver Bloomberg.
Paul Morgan spekulerer derfor i, at den reducerede risiko for at udvikle Alzheimers, kan skyldes, GLP-1-midlernes effekt på type 2-diabetes og fedme.
Desuden har forskning indikeret, at GLP-1-midler kan beskytte nerveceller, og i studier af GLP-1-analogerne har lægemidlerne tidligere også vist sig at reducere patienternes inflammation i kroppen.
.\˙ MarketWire



24/10 2024 14:36 ProInvestorNEWS 6122708



Ozempic as Alzheimer's treatment? Research underway ' Elizabeth Vargas Reports




TRÅDOVERSIGT