Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lübker Golf


12710 moernmik 2/6 2009 14:05
1
Oversigt

Det er mit første indlæg her på siden og egentlig nok lidt malplaceret ;) men der sidder mange kloge hoveder og håbede lidt at kunne skabe en debat ang. Lübker Golf.

Sagen er den at jeg går på HD og lige netop har afleveret min eksamens rapport sammen med min gruppe i Erhvervsøkonomi - årets rapport skulle tage udgangspunkt i Lübker Golf (for mere information tjek: http://www.lubker.com).

Det jeg egentlig godt vil have en debat i gang omkring er et spørgsmål, som bliver stillet i vores eksamensopgave, som lyder følgende:

"Lübker Golf sælger produkter og ydelser, som må forventes at have en relativ høj indkomstelasticitet, hvilket betyder, at virksomheden har stor risiko for at blive ramt af den igangværende finanskrise. Ledelsen i Lübker Golf ønsker derfor udarbejdet en analyse af hvilke nye SBU’er, der kan indgå i produktporteføljen i fremtiden, således at virksomhedens markedsrisiko mindskes."

Jeg er klar over at en besvarelse af ovenstående kræver en vis form for indsigt i virksomheden, dette kan selvfølgelig findes på virksomhedens hjemmeside, som jeg har nævnt længere oppe. Endvidere er der lidt mere information her:

http://www.rm.dk/files/Regional%20udvikling/V%C3%A6kstforum/dagsordensbilag/Januar%202008/Punkt_5_Bilag_7.pdf

Hvis nogen skulle være interesseret kan jeg også uploade selve eksamensopgaven, hvor der frem lidt information.

Som sagt så er rapporten afleveret og derfor ingen form for "snyd" ved denne debat. Debatten tages op da opgaven skal forsvares her i Juni og jeg gerne ser hvad folk "udefra" mener kunne være glimrende nye tiltag for Lübker Golf. Alternativet kunne selvfølgelig være hvis folk kender til succesfulde tiltag i andre golfressorts.

Hvis i mangler informationer spørge i selvfølgelig bare - så skal jeg komme med den viden jeg nu engang har opbygget ved udarbejdelse af denne rapport.



2/6 2009 19:20 Verkol 012731



Som aktionær i Lübker vil det altid være interesant at få så meget information som muligt, så ja - jeg vil da gerne se din eksamens opgave.

- er der flere Lübker aktionære her ?



2/6 2009 19:25 012732



Vi har også på skyldig foranledning tilføjet den i systemet.



2/6 2009 22:38 moernmik 012743



Her er opgaven - der er diverse bilag til sidst i opgaven, som er god information.

Håber der vil komme lidt input omkring udvikling af produktportefølje.



4/6 2009 11:35 moernmik 012889



Nåh, ingen med nogen gode ideer på hjertet?



5/6 2009 10:13 moernmik 012974



Så prøver jeg selv at sætte gang i debatten. Vores umiddelbare plan var at begynde at udbyde "chaterrejse" til eksklusive golfresorts i udlandet. Dette kunne selvfølgelig nedbringe vores sæson udsving en lille smule - ved at sende folk på ferie i vinterhalvåret, hvor man må betragte Lübkers egen golfbane som ubrugelig.

Umiddelbart er der dog flere ulemper ved dette end fordele. For det første henvender dette sig også til vores nuværende kunder i sommerhalvåret, hvor vi så stjæler kunder for vores allerede etablerede marked. Endvidere kræver det en del resourcer at opstarte et "rejsebereau" medmindre man indgik en aftale med et allerede etableret rejsefirma.

Ovenstående kunne være en mulighed, men mener slet slet ikke det er brugbart nok i dette tilfælde. Henvender sig for meget til nuværende kunder i vores højsæson og umiddelbart minimalt hvor mange folk der vil anvende Lübker som rejseberau i vinterhalvåret fremfår allerede etablerede navne på markedet.



5/6 2009 10:35 collersteen 012975



Er løsningen så ikke at lave en samarbejdsaftale med et allerede eksisterende bureau? (medmindre Lübker altså har en masse gode kontakter rundt omkring i verden som kan bruges til at lave interessante golfrejser)

Problemet med kannibalisering kan man vel løse ved kun at udbyde rejser i vinterhalvåret? (eller mener du at folk der rejser på golfrejse om vinteren vil være mere tilbøjelig til IKKE at tage til Lübker om sommmeren?)



5/6 2009 12:15 moernmik 012982



Nej, overhovedet ikke. Vinter burde ikke have nogen indvirkning på sommerhalvåret, min erfaring med charterrejser i vinterhalvåret er at selvsamme forbruger bruger penge på rejse (eller anden form for ferie) igen i sommerhalvåret.

Du har ganske ret, men jeg er stadig lidt i tvivl om man ikke kunne komme frem til et bedre alternativ end lige "golfrejser".



5/6 2009 12:23 butterboy 012984



hvad med rejser med rabat for lübker medlemmer via eksisterende bureau?




5/6 2009 12:59 moernmik 012996



Jahh tjaa tjoo :D - en mulighed.

Jeg mener bare hvis de bliver ramt af krisen og folk søger væk fra de lukrative ting og sætter dem lidt på standby indtil andre tider, er charterrejse måske ikke lige det mest eftertragtede i sådan en periode og der kan også diskuteres hvor meget sæsonudjævning de egentlig vil mærke ved salg af golfrejser.

Jeg er dog lidt splittet - for der er ingen tvivl om at Lübker skal holde sig i luksus afdelingen og tilbyde det bedste af det bedste som de altid har gjort (bedste golfbane i DK, bedste resturant/kok i DK, flotte omgivelser og boliger osv.).



5/6 2009 13:29 butterboy 012997



hvad med samarbejde med f.eks SAS, DFDS etc om tilbyde udlænginge golftur til DK? evt. kombineret med andre danske turistattraktioner (Tivoli mv)



TRÅDOVERSIGT